میرنیوز
به گزارش ایسنا، سوءرفتار با سالمند یا سالمندآزاری شامل انجام یا عدم انجام رفتاری خاص به صورت عمدی یا غیرعمدی است که از جانب فردی که مورد اطمینان است، روی داده و باعث صدمه یا پریشانی در سالمند میشود. آمارها نشان میدهد که ۳.۲ درصد تا ۲۷.۵ درصد سالمندان سوءرفتار را تجربه کردهاند. محققان در پژوهشی این موضوع را بررسی کردهاند.
در این پژوهش که توسط معصومه ادیب، استادیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مریم اسماعیلی، دانشیار مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، معصومه ذاکری مقدم، دانشیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ناهید دهقان نیری، استاد مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده، آمده است: «این مطالعه، یک مطالعه توصیفی کیفی با رویکرد آنالیز محتواست. هدف از این مطالعه شناسایی ادراک سالمندان از پیامدهای سوءرفتار است.»
بر اساس آنچه در این مقاله آمده است، در این مطالعه ۲۰ سالمند ساکن جامعه به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. سن بالاتر از ۶۰ سال، توانایی صحبت و دارا بودن سلامت شناختی به عنوان معیار ورود به مطالعه در نظر گرفته شد. به منظور دستیابی به حداکثر تنوع، مشارکتکنندگان از هر دو جنس، با تحصیلات متفاوت، ساکن شهر و روستا در استانهای تهران و گیلان در نظر گرفته شدند.
روش جمعآوری اطلاعات با استفاده از مصاحبههای عمیق نیمهساختاری، به صورت فردی و چهره به چهره انجام شده است. جمعآوری دادهها ۱۳ ماه به طول انجامید و مدت مصاحبهها بین ۹۰-۶۰ دقیقه متفاوت بوده است. دامنه سنی سالمندان ۹۲-۶۱ سال بوده است.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد، ۱۲ نفر از مشارکتکنندگان توسط فرزند خود مورد سوءرفتار قرار گرفته بودند. همچنین، دو نفر از سوی همسر و ۶ نفر دیگر به طور مشترک از سوی همسر و فرزند یا سایر اعضای خانواده مورد سوءرفتار قرار گرفته بودند.
در این مقاله آمده است: «نتایج مطالعه نشان داد با وجود تاکید زیادی که در فرهنگ کشور ما برای احترام به سالمندان وجود دارد، سالمندان سوءرفتار را تجربه کردهاند. سالمندان به دنبال تجربه سوءرفتار عوارضی را تجربه میکردند که بر وضعیت جسمی، روانی و کیفیت زندگی آنان تاثیر منفی داشت. "جسم تهدید شده" شامل علائم جسمی حاصل از تاثیرات سوءرفتار بر سالمند بود مثل بیحالی، لرزش بدن، درد معده، سیاهی رفتن چشم، افزایــش قنـد و فشــار خــون، گرگرفتگی، تپـش قلب، احســاس خســتگی، بیحالی، بیخوابی ، خوابآلودگی و حالت غش و بیهوشی. "تباه شدگی" اثرات روانشناختی و اجتماعی سوءرفتار بر سالمند را نشان میداد که شامل غرور لگدمال شده، واماندگی و پریشانحالی بود.»
نویسندگان این مقاله میگویند: «یافتههای این مطالعه نشان داد سوءرفتار با سالمندان پیامدهای متفاوت جسمی و روانشناختی را به دنبال دارد که شاید پیامدهای روانشناختی از اهمیت ویژهای برخوردار باشد؛ زیرا خود باعث پیامدهای جسمی نیز میشود. شناسایی و آگاهی از پیامدها میتواند به تاثیر مخرب سوءرفتار در سالمندان اشاره کرده و تلاش در جهت حفظ کرامت و عزتنفس آنان را گوشزد کند.»
این پژوهش در اولین شماره پانزدهمین دوره نشریه پژوهش پرستاری ایران منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد