میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر سید مهدی زیارت نیا معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه این شیوه امروزه در بسیاری از شاخههای دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گسترده ای پیدا کرده بیان کرد: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربردهای بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و افق های نوید بخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.
زیارت نیا گفت: دمای پایین، پرتوهای مختلف در طول موج ها و میدان های الکتریکی متغییر، قابلیت هدایت و عکس العمل قوی در میدان های الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حامل های باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار می روند.
وی به بیان چالش های صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و افزود: حفظ ارزش های غذایی محصولات در مسیر فرآوری و نگهداری مواد غذایی همواره یکی از مهمترین دغدغه های محققان این عرصه است.
روند رو به گسترش استفاده از فناوری های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: فرآیندهای حرارتی که امروزه برای تولید محصولات غذایی بکار می رود ضمن غیر فعال کردن برخی عوامل میکروبی بیماری زا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیه ای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید، استفاده از فناوری های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی در حال گسترش است.
کاهش بار میکروبی مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا
زیارت نیا در خصوص سایر ویژگیهای کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی اظهار کرد: غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم ها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، عدم استفاده از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگی های استفاده از این فناوری است.
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا، بهبود راندمان جوانه زنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، تولید انواع آب های پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی اعلام کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
نظارت بر سلامت انسان با نانوحسگرهای بینیاز از برق
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی منصوب شد
معاون آموزشی وزارت بهداشت: افزایش ظرفیت پزشکی انجام شد ولی بودجه تامین نشد
ساخت تجهیزات آنالیزوری برای رفع ناترازی انرژی و آب توسط دانشبنیانها
سلاح انگلیس برای نابودی لشکر پهپادها در چند ثانیه
ساخت تجهیزات آنالیزوری برای رفع ناترازی انرژی و آب توسط دانش بنیانها
فراهمسازی بستر رشد ایدهها در نهضت و خیزش جدید بسیج علمی
فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته میشود
فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته میشود.
لزوم حمایت از داروخانهها با پرداخت بهموقع بیمهها و سازمان برنامه و بودجه
سیاستگذاری آینده دانشگاه علمی کاربردی با حفظ کیفیت آموزشی خواهد بود
بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنیم!حتی یک مسکن ساده
افزایش نگران کننده موارد مالاریا در اتیوپی
ضرورت همکاری بیشتر وزارت علوم و وزارت بهداشت در حوزه مشاوره دانشجویی
دولت و مجلس نیم نگاهی به مشکلات پرستاران داشته باشند
حمایت معاونت علمی از توسعه فناوری و نوآوریها در صنایع بزرگ خودرویی
رتبه برتر بیمه سلامت استان تهران در فعالیتهای پژوهشی
دولت و مجلس نیم گاهی به مشکلات پرستاران داشته باشند
چین از یک کشتی هیدروژنی با ظرفیت حمل ۱۴۵۰ تن رونمایی کرد
سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب میرساند
نمایشگاه تلکام نماد پیشرفت بومیسازی در صنعت ICT کشور است
شیوع آنفلوآنزا افزایشی است؟
پلتفرمها میتوانند به محض قرار گرفتن در چارچوب تعیین شده بازگشایی شوند
اعلام اصلاحات دفترچه راهنمای کنکور ۱۴۰۴ و زمان ثبتنام پذیرشهای بر اساس سوابق تحصیلی
جامعه پزشکی نگران افزایش آمار سقط جنین در کشور است
حمایت ۱۵۰ میلیون تومانی برای ارائه طرح درس علوم کوانتوم
سقط جنین تبدیل به تجارت شده است
استفاده از داده های فضایی برای خدماترسانی پست
بچه ماموت ۵۰هزارساله در سیبری کشف شد
تشدید مشکلات اقتصادی آزمایشگاهها؛ تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی