میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر "داتو کو جعفر کو شعری"، دبیر کل گروه D8، از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به عنوان سازمان طراح و مجری سامانه نماگر کووید-۱۹ دعوت کرد تا در جلسه ویدئو کنفرانسی که به صورت پنل علمی بین چندین کشور برگزار میشد، حضور به هم رساند تا این سامانه به کشورهای عضو نیز معرفی شود.
بر اساس دعوتنامه دبیرکل دی هشت مبنی بر حضور ISC، جلسه ویدئو کنفرانس با موضوع "برنامه حمایت از سلامت و بهداشت اجتماعی اعضای گروه کشورهای D8" با حضور بیش از ۵۰ کاربر از نمایندگان وزارت بهداشت کشورهای عضو به میزبانی D8-HSP (بخش بهداشت و سلامت سازمان دی هشت) و چاتم هاوس لندن (London Chatham House) برگزار شد.
در این جلسه سه و نیم ساعته که با حضور بیش از ۸۰ نفر شامل نمایندگان وزارت بهداشت کشورهای عضو (شامل هشت کشور ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه) و غیر عضو (انگلستان، مراکش و چند کشور دیگر از قارههای مختلف) برگزار شد، سامانه نماگرکووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفت.
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی دی هشت در سخنان خود از هدف اصلی این جلسه که تقویت همکاری، شناسایی محدودیتها و تنگناهای پیش روی کشورهای عضو در مقابله با بیماری همهگیر کووید ۱۹ و ایجاد سیستمهای بهداشتی مقاوم پس از شیوع آن است، صحبت کرد و گفت: این امر باید با بسیج منابع مورد نیاز از درون و منابع دیگر بیرونی تامین شود.
دکتر کوشعری در ادامه به زیانهای عمدتاً امنیتی و اقتصادی به جوامع اشاره کرد و گفت: «ضروری است که D۸ به عنوان یک بلوک اقتصادی از این رخداد برای حمایت از اعضاء استفاده کند تا از مشکلات بزرگی که به وجود خواهد آمد از جمله همهگیر بودن آن جلوگیری کند و به تسهیل مشارکتها، به اشتراک گذاری تجربه، پشتیبانی و کمک متقابل روی آورد».
وی در ادامه تصریح کرد: «در گروه D۸ کشورهایی که دارای موقعیت اقتصادی بهتری هستند و میتوانند به دیگران در زمینه همکاریهای اقتصادی و همبستگی در زمینه تأمین کالاها، فناوری، تجهیزات، داروسازی و سایر کالاهای مورد نیاز کمک کنند، باید پیش قدم شوند».
دکتر کوشعری در بخش مهمی از بیانیه خود ضمن سپاس از تیم طراح سامانه کووید-۱۹ به این سامانه اشاره کرد و گفت: «پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در تلاش برای تسهیل تلاشهای گروه دی هشت، نماگر کووید ۱۹را به عنوان یک منبع سودمند در جهت راهنمایی برای سیاستگذاری صحیح کشورهای عضو و مدیریت شرایط حاضر و امکان مداخلات به موقع در جهت پاسخ به تلاشهای ملی کشورهای عضو D۸ طراحی و راهاندازی کرده است».
در این جلسه که با محوریت بخش بهداشت و سلامت سازمان دی هشت برگزار شد، هر یک از اعضاء از چگونگی مبارزه هر کشور با همهگیری این بیماری همهگیر صحبت کردند و راهکارها و نتایج بررسیهای خود را ارائه کردند. در این جلسه، نمایندگانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند و در خلال آن به تلاشهای صورت پذیرفته توسط کشور ایران در مقابله با این بیماری صحبت کردند.
در پایان این جلسه نیز حمایت از اولویتهای پژوهشی سازمان در خصوص مقابله کووید -۱۹ مشخص شد.
بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، نماگر کووید-۱۹ (با نام انگلیسی ISC COVID-۱۹ Visualizer) سامانهای است که توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) راهاندازی شده است و اطلاعات لحظهای در مورد بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ شامل آمار و اطلاعات مربوط به مبتلایان، گزارشهای آماری و مقالات علمی را ارائه میدهد.
اطلاعات این پایگاه شامل آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری به تفکیک کشور و جدیدترین مقالات علمی به صورت روزانه به روز رسانی میشود. این سامانه مجموعهای منحصر بفرد و گسترده از تازهترین مقاله علمی منتشر شده و پیشچاپ در زمینه بیماری کروناویروس جدید ۲۰۱۹ به همراه متن کامل این مقالات را در دسترس محققان قرار میدهد. آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.gov.ir/covid۱۹/ بوده که از طریق وبگاه اصلی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به نشانی https://www.isc.gov.ir/ در دسترس خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد