میرنیوز

هزینه برای نهضت ملی مسکن فقط ۲۷ هزار میلیارد تومان/ پول‌ها به صندوق ملی مسکن واریز نشد

 هزینه برای نهضت ملی مسکن فقط ۲۷ هزار میلیارد تومان/ پول‌ها به صندوق ملی مسکن واریز نشد 2022-12-05T11:38:04+03:30

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریورماه سال گذشته رئیس مجلس طی نامه‌ای قانون جهش تولید مسکن را ابلاغ کرد، قانونی که بر اساس آن دولت طرح نهضت ملی مسکن را برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن و در مجموع 4 میلیون مسکن تا سال 1404 اجرایی کرد.

بر اساس ماده 3 قانون مذکور برای ایجاد هم‌افزایی، تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن، با کارکرد تجمیع و تخصیص منابع مالی موضوع این قانون، حداکثر تا سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون باید «صندوق ملی مسکن» تشکیل می‌شد. این در حالی بود که بیش از یکسال پس از ابلاغ قانون،‌ رستم قاسمی وزیر سابق راه و شهرسازی طی حکمی با استناد به صورتجلسه هیئت امنا صندوق ملی مسکن با شماره 348/14/ص مورخ 1401/03/11 «مسعود رهنما»  را برای مدت 4 سال به عنوان «عضو هیات عامل» و به استناد ماده (13) اساسنامه صندوق به مدت 2 سال به عنوان «رییس هیئت عامل صندوق ملی مسکن» منصوب کرد.

طی 2 ماه اخیر مدیرعامل صندوق ملی مسکن با چالش‌هایی مواجه بوده که به گفته خودش هم بیرونی بوده هم درونی. وی یکی از موانع پیش روی صندوق ملی مسکن را نگاه «زیربخشی» به آن عنوان کرد و گفت: اساسنامه صندوق ملی مسکن باید اصلاح شود.

رهنما با بیان این‌که صندوق ملی مسکن یک «طفل» است که باید کاری کرد بتواند وزنه 150 کیلویی را بلند کند، پیش نیاز این وزنه‌برداری را استفاده از داروهای تقویتی عنوان کرد.

مشروح گفت‌وگو با رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن در ادامه می‌آید،

تسنیم: حدود 2 ماه است که به‌عنوان مدیرعامل صندوق منصوب شده اید،‌ در این مدت چه اقداماتی در این صندوق انجام شده است؟

رهنما: صندوق ملی مسکن به ‌صورت هیئت امنایی اداره می‌شود. این هیئت از 4 وزیر راه و شهرسازی، کار، کشور و اقتصاد تشکیل شده است. 3 عضو دیگر این هیئت رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بانک مرکزی و رئیس بنیاد مسکن هستند. البته 2 عضو دیگر در قانون دیده شده که از نمایندگان مجلس هستند. مکاتبات در این رابطه با رئیس مجلس انجام شده که از 2 کمیسیون مجلس 2 عضو برای هیئت امنای صندوق ملی مسکن معرفی شود که تاکنون پاسخی به مکاتبات داده نشده است.

هیئت امنا کامل شده و بر اساس قوانین. یکی از وظایق این هیئت امنا انتخاب رئیس هیئت عامل صندوق است که اعضا خردادماه امسال هب این اجماع رسیدند بنده به‌عنوان رئیس صندوق انتخاب شوم. در این راستا مهرماه امسال وزیر سابق راه و شهرسازی حکم مدیرعاملی را به بنده ابلاغ کرد. 

ابتدا باید جایی برای استقرار تامین می‌شد. در این زمنیه تلاش‌های مختلفی شد و همکاری مثبتی از سوی سازمان ملی و مسکن انجام شد. یک ساختمان برای صندوق در نظر گرفته شد و متعقاب آن پیگیر شکل دادن ساختار صندوق شدیم تا در قالب چارت سازمانی، تشکیلات و شرح وظایف و  تمام این پکیچ‌ها را همزمان پیش برده‌ایم. نامه مربوطه را به اداره کل تشکیلات ارسال کرده‌ایم که ساختار سازمانی صندوق ملی مسکن این است. این ساختار به سرپرست وزارت راه و شهرسازی ارسال شده که اگر سرپرست آنرا امضا کند با اداره کل تشکیلات مذاکره می‌کنیم.

 حین انجام این فعالیت‌ها غواصی لازم برای جذب منابع را انجام داده‌ایم و تا کنون حدود 6600 میلیارد تومان منابع مالی را احصا کرده‌ایم.

تسنیم: از چه منابعی؟

رهنما: از این مبلغ حدود 4000 میلیارد تومان از طریق منابع دولتی اخذ شده است.

تسنیم: ‌از چه محلی؟

رهنما: در بودجه سال 1401 حدود 8000 میلیارد تومان برای صندوق ملی مسکن در نظر گرفته شده که تاکنون 50 درصد آنرا به صندوق داده‌اند. حدود 2600 میلیارد تومان نیز مربوط به برگشت اقساط مسکن مهر نیز برای صندوق احصا شده است. بانک‌ها هم موظف بودند 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار نهضت ملی مسکن قرار دهند که البته رقم پرداختی وام قابل توجه نبوده و عمدتا بانک مسکن مقداری در این رابطه عمل کرده است.

تسنیم: چه میزان تسهیلات از سوی بانک‌ها پرداخت شده است؟

رهنما: فکر می‌کنم حداکثر 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. در مجموع حداکثر 27 هزار میلیارد تومان در این دوره نهضت ملی مسکن هزینه شده که رقمی زیادی نیست.

تسنیم: فلسفه وجودی صندوق برای چیست؟ آیا تامین مالی صِرف، هدف راه‌اندازی این صندوق است؟

رهنما: مدل صندوق ملی مسکن به این شکل است که اگر بخواهیم به منابع مالی دولتی اکتفا کنیم قطعاً مکانیسم آن به سرانجام نمی‌رسد. صندوق ملی مسکن، صندوق پرداخت هزینه نیست. این‌که بگویند به این پروژه پول تزریق کنید چون اگر به اقیانوس ثروت وصل باشیم قطعاً یک روزی خشک خواهد شد. این‌که پروژه‌های مسکن روی میز باشد و بیاییم 2 هزار به این پروژه بدهیم و 2 هزار به آن پروژه. با این طرز فکر هم تطویل می‌شود و هم این‌که به تورم می‌خورد. کیفیت کار پایین می‌آید.

در نتیجه بخشی از منابع صندوق را در بازار سرمایه مدل‌سازی کنیم،‌ ماهیت صندوق‌ها همین است. اگر قرار باشد که مخزنی باشد که اندک اندک شود و بعد توزیع شود به سرانجام نمی‌رسد. باید در بازار سرمایه در قالب تامین منابع و تهییج کند بخش خصوصی تا سرمایه‌ها را به بخش مسکن سرازیر کنند به جای این‌که به بخش‌های غیرمولد مانند طلا و ارز بروند.

بخشی که به سمت حرکت‌های سوداگرانه اقتصادی می‌رود به سمت مسکن ملی بکشیم. یک روزی به بنده گفتند آزادراه تهران-شمال 20سال است که ساخته نشده بعد می‌گویید آزادراه خرم‌آباد-پل زال را 4 ساله می‌سازیم مگر می‌خواهید معجزه کنید. گفتیم بله ما می خواهیم معجزه کنیم. اگر همه همدل باشند این کار شدنی است و ثابت کردیم امکان پذیر است.

تسنیم: صندوق ملی مسکن چگونه می‌تواند به بخش مسکن کمک کند؟

رهنما: یک رویکرد این است که از صندوق ملی مسکن می‌خواهیم نسخه شفابخش بپیچد. رویکرد دوم از صندوق می‌خواهیم که مُسکن تزریق کند و مسائل را التیام ببخشد. رویکرد سوم هم خیلی از سازمان‌ها به آن دچار شده‌اند این است که گفتار درمانی کند، ساختمانی باشد ستادی تشکیل شود  مصاحبه‌ای انجام شود و... .

موفقیت صندوق به این‌که تمام اجزا از مقامات ارشد تا مقامات پایین دست هم افزایی اجرایی داشته باشند، بستگی دارد. زمانی در منطقه آزاد کیش مسئولیت داشتم، سرمایه‌گذاران می‌آمدند و می‌گفتید زمین ندارید آپارتمان‌سازی کنیم. یک روز اینها را جمع کردیم و گفتیم می‌گویید زمین می‌خواهیم. هر زمان آمدید فقط درخواست را تکرار کردید. با هم جمع شوید و گروه سرمایه‌گذران کیش را راه‌اندازی کنید. به شما زمین می‌دهیم و 54 هکتار زمین می‌دهیم بروید بندر بسازید. همین اتفاق افتاد و اولین بندر خصوصی ایران به نام بندر آفتاب ساخته شد.

بنابراین صندوق باید ریل‌گذاری اقتصادی پروژه‌های مسکن کشور. این جزو وظایف صندوق است مشروط به این‌که موانع را برطرف کنیم. چه موانع بیرونی باشد یا درونی. معتقدم بخشی از موانعی توسط دوستان اجرا می‌شود منویات بیرونی است.

تسنیم: چه موانعی پیش روی این صندوق است؟

رهمنا: مهم‌ترین مانعی که ممکن است برای صندوق ایجاد شود بحث هم‌پوشانی اشتراکی منافع است. وقتی یک سازمانی خودش درآمدزا بود و پروژه‌هایی را تعریف کرده بود مسئولی می‌آمد و درخواست‌هایی داشت و وعده‌هایی را در این رابطه می‌دادند. مستقیم با پیمانکار درگیر می‌شد وقتی می‌بیند بخشی از منابع مالی باید در راستای هم‌افزایی به صندوق ملی مسکن بیاید که بخشی از این پول به بازرا سرمایه‌ می‌رود، بخشی به بازار گردانی اختصاص می‌یابد، بخشی از این منابع به‌عنوان ضمانت فاینانس، اوراق مشارکت و سلف و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد. یا به‌عنوان اعتبار

 یا این‌که املاک و مستغلات سازمان‌ها را باید به‌عنوان آورده به صندوق بیاورند. یا مولدسازی دارایی‌های منجمد انجام می‌شود. با توکن‌سازی فرآیند تبدیل دارایی های فیزیکی را انجام می‌دهیم. مثلا یک پروژه  به جای فروش متری الان فناوری به سمتی رفته که می‌توانیم با مکانیسم بلاک چینی می‌توانیم این مولدسازی‌ها را انجام دهیم. مهم‌تر از همه باور داشتن مسئله است غیر از این داروی شفابخشی نداریم. این روش باید انجام شود. باید به طرفه‌العینی نامه چارت سازمانی امضا شود. اما در این رابطه دو رویکرد است؛

یکی این‌که سریع امضا شود و بگوییم امور استخدامی چارت سازمانی را چکش‌کاری می‌کند و اگر ایراد و اعوجاج داشت آنرا برطرف می‌کند. رویکرد دوم هم این است که وزیر پاراف کند و بنویسد «معاونت ... موضوع را بررسی کنید و نظر بدهید.» معاونت ... هم به‌عنوان مثال می‌آید و می‌گوید که ما ملاحظاتی داریم که باید بررسی کنیم. دو هفته سه هفته ملاحظات را بررسی کنید. غیر از این صبر کنیم ببینیم چه کسی می‌خواهد وزیر شود. به من و شما چه ربطی دارد؛ ما یک وظیفه‌ای داریم. عده‌ای هم می‌گویند اگر این صندوق کارایی لازم را پس از یکسال نداشته باشد. می‌خواهیم کاری کنیم که این طفل (صندوق ملی مسکن) بتواند وزنه 150 کیلویی را بلند کند.

تسنیم: می‌تواند؟

رهنما: داروی تقویتی وجود دارد،‌ قطعا می‌تواند.

تسنیم: تحقق این هدف‌گذاری در صورتی است که مدیران ذی‌ربط با شما  همراه باشند.

رهنما: بله درست است.

تسنیم: شما به‌عنوان رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن چه اختیاراتی دارید؟

رهنما: یکی از مشکلات کار این است. بعد از این‌که قانون بسیار مترقی و پیشرفته جهش تولید مسکن مصوب شد، تصویب اساسنامه صندوق را به متاسفانه به زیربخش‌ها دادند. این زیربخش‌ها هم با دیدگاه "زیربخشی" به این موضوع نگاه کردند. بنده هر جای رفته‌ام تحول ایجاد کرده‌ام. زمانیکه به شهرداری رفتم وزارت کشور رسما اعلام کرده بود که از 1200 شهرداری کشور 1000 شهرداری ورشکسته است. برای ما بخشنامه می‌آمد که اولویت حقوق پرسنل و جمع‌آوری زباله باشد. در آن دوره سه تقاطع غیرهمسطح اجرا کردیم و بزرگ‌ترین پایانه برون‌شهری و دورن‌شهری را ساختیم. همچنین میدان میوه و تره‌بار 27 هکتاری در شهریار را ساختیم. در مجموع وقتی پول نبود 1200 میلیارد تومان پروژه با مشارکت بخش خصوصی اجرا شد.

تسنیم: وظیفه رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن چیست؟

رهنما: در قانون جهش تولید و عرضه مسکن وظایف رئیس هیئت عامل مشخص شده و باید ساختار سازمانی صندوق را هیئت امنا تصویب کند. تراز مالی صندوق، منابع مالی احصا شده، بخش‌های سرمایه‌گذاری، برون‌سپاری و... همه را باید هیئت امنا صندوق تعیین و تصویب کند. اما با این حال یکی از زیربخش‌ها آمده در زمان تدوین اساسنامه،‌ صندوق را زیر نظر معاونت فلان آورده است.

تسنیم:‌ این مورد در قانون نیست؟

رهنما: خیر، یا این‌که دبیر صندوق ملی مسکن را نوشته‌اند فلان معاونت. صندوق ملی مسکن آمده تا ریل‌گذاری کند به هر طریق. در یک نقطه کارگریم و چون وظیفه داریم مدل‌سازی اقتصادی برنامه‌ها را انجام دهیم. این مدل‌سازی و ساختارسازی باید انجام شود. به نظرم مدیرعامل صندوق باید در تمام جلسات حضور داشته باشد. شورای عالی مسکن تشکیل می‌شود و صندوق در آن جایی ندارد.

با توجه به این‌که آقای رئیس‌جمهوری روی بحث مسکن تاکید ویژه‌ای و دقت دارند آیا نباید مدیرعامل صندوق ملی مسکن (هر کسی که باشد) یکبار در جلسه رئیس‌جمهور حضور داشته باشد و ساختار صندوق را تشریح کند. متاسفانه می‌گویند " شما نیایید، شما حضور نداشته باشید". اگر نمی‌گوییم صندوق در جلسه رئیس‌جمهوری باشد برای این‌ است که بگوییم راه این است و چاه این است. رئیس جمهوری باید از موضوعات اطلاع داشته باشد.

در بحث صندوق ملی مسکن هم چالش درون‌گروهی داریم هم برون‌گروهی. اینها را باید حل کنیم و این‌که بتوانیم جدیت موضوع را همگان درک کنند. احساس می‌کنم هر کسی از نظر خودش نورپردازی کند. برخی فکر می‌کنند صندوق ملی مسکن آمده تا به آنها پول بدهد.

واقعیت آن است که باید ببینیم شهرداری‌ها،‌بخش خصوصی و... با چه ساز و کاری می‌توانند در تحقق اهداف راه‌اندازی صندوق ملی مسکن کمک کنند. این‌که چگونه آهن‌رباهای اقتصادی را در دل پروژه‌های مسکن دفن کنیم تا ایجاد جذابیت کنیم.

طی یکماه اخیر ساختمان صندوق ملی مسکن تجهیز شده و ساختارسازی کرده‌ایم. حدود 7000 میلیارد تومان منابع در صندوق جذب شده است،‌همچنین جلسات مکرر با گروه مالی بانک مسکن برگزار کرده‌ایم تا از رسوب منابع صندوق تولید ثروت شود. این‌که اجازه دهند در بانک مسکن حساب باز کنیم و قبل تفکر بر این‌ بود که فقط می‌توانید در بانک مرکزی افتتاح حساب کنند.

ماهیت این قبیل صندوق این است که با استفاده از بازار سرمایه و روش‌های نوین مالی از جمله اوراق  تامین مالی کند. حتی این صندوق‌ها می‌توانند به زنجیره تولید مصالح ساختمانی وارد شوند. وقتی ما از میلگرد و سیمان استفاده می‌کنیم برای جلوگیری از تورم وارد زنجیره تولید مصالح می‌شویم. چرا نباید سهام کارخانه سیمان را خریداری کنیم؟ یا این‌که معدن سنگ آهن را در اختیار بگیریم تا به این ترتیب از تاثیر تورم بر مصالح ساختمانی و به‌تبع آن در قیمت تمام شده مسکن جلوگیری به عمل آید.

تسنیم: اساسنامه صندوق ملی مسکن در چه مرحله‌ای است؟

رهنما:  این اساسنامه به تصویب هیئت دولت رسید و معاون اول رئیس‌جمهوری آنرا ابلاغ کرده است. فصل‌الخطاب ما همین اساسنامه است و بر اساس آن عمل می‌کنیم. با همین شرایط هم اگر همه همدل باشد نتایج مورد نظر را کسب می‌کنیم.

تسنیم: سالانه چه میزان منابع مالی باید به صندوق وارد شود؟

رهنما: 34 هزار میلیارد تومان پیش بینی قانون بوده که بخشی از آن منابع دولت و بخشی هم از املاک  وزارت راه و شهرسازی است که باید به این صندوق منتقل شود. ضمن این‌که قرار بوده 360 هزار میلیارد تومان وام از طریق بانک‌ها پرداخت شود.

تسنیم: چندی قبل سرپرست دفتر اقتصاد مسکن از جریمه 60 هزار میلیارد تومانی بانک‌ها و واریز این مبلغ به صندوق ملی مسکن به دلیل عدم همراهی بانک‌ها با نهضت ملی مسکن خبر داده بود. به گفته نوروزی این مبلغ بایستی به صندوق ملی مسکن واریز شود. آیا این واریزی امکان پذیر است؟

رهنما: در قانون این مسئله پیش بینی شده که اگر بانکی بر اساس تعرفه اعلام شده عمل نکند، جریمه شود. منابع دولت بر اساس اولویت‌ها تقسیم و ترسیم می‌شود. الان اولویت دولت مسکن است و باید اصحاب مالی تهییج و تشویق کنیم تا بتوانند هر آن چیزی که به مسکن کمک می‌کند را تبدیل کنند. کارکرد صندوق ملی مسکن  این است که برای ساخت مسکن مدل‌سازی می‌کند و بیشتر بسازیم. بر این اساس باید اصلاحات مورد نظر برای این صندوق در اسرع وقت عملیاتی شود.

واردات مصالح ساختمانی نیز موردی است که می‌توان بخشی از مالیات مربوط به آن را به صندوق ملی مسکن واریز کرد. البته برای این کار باید قانون اصلاح شود.

در زمان حاضر ساخت و سازهای غیرمجاز فراوانی داریم که شهرداری‌ها، ‌دهداری‌ها و... آنرا به کمیسیون ماده 100 و کمیسیون ماده 99 ارجاع داده‌ و دستور قلع و قمع اخذ شده است. سال‌هاست که شاهد صدور چنین دستوراتی هستیم اما در عمل اتفاقی برای این ساختمان‌های غیرمجاز نمی‌افتد. از سوی دیگر مالک چنین ساختمان‌هایی که بلاتکلیف هستند و نمی‌تواند پایان کار بگیرید.

پیشنهاد داده‌ایم این ساختمان‌ها طی یک بازه زمانی 6 ماهه شناسایی شده و مالکان آنها بگویند که اگر در یک بازه مشخص بتواند جرایم را پرداخت کند که به حساب صندوق ملی مسکن واریز شود، پایان‌کار صادر می‌شود. منابع مالی مکفی به صندوق ملی مسکن واریز می‌شود.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

هفدهمین حراج شمش طلا درحال برگزاری است

 هفدهمین حراج شمش طلا درحال برگزاری است
2024-04-14T14:25:05+03:30
هفدهمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد مرکز مبادله ارز و طلای ایران از ساعت ۱۲ امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳، برگزار شده است.

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۱/۲۶

 قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۱/۲۶
2024-04-14T14:11:40+03:30
امروز در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هر گرم ۳ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

آغاز حراج گسترده سکه از فردا در مرکز مبادله+شرایط

 آغاز حراج گسترده سکه از فردا در مرکز مبادله+شرایط
2024-04-14T14:11:37+03:30
دومین حراج سکه در سال جدید بناست از ساعت ۱۲ فردا دوشنبه ۲۷ فروردین ماه با عرضه تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی آغاز شود.

ایران پاسخ درخوری به رژیم کودک‌کش صهیونیستی داد

 ایران پاسخ درخوری به رژیم کودک‌کش صهیونیستی داد
2024-04-14T14:11:37+03:30
رئیس اتاق ایران گفت: نیروهای رزمنده ایران پاسخ درخوری به رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی داد و امیدواریم این تنبیه اخلاقی برای همه دنیا باشد.

ریزش قیمت‌ها دربازار طلا و سکه/ حباب سکه کم شد

 ریزش قیمت‌ها دربازار طلا و سکه/ حباب سکه کم شد
2024-04-14T14:11:36+03:30
بعد از پاسخ ایران به اسرائیل و کاهش هیجانات در بازار ارز، ریزش قیمت ها در بازار طلا وسکه هم آغاز شده تا جایی که قیمت طلای ۱۸ عیار که تا ۴ میلیون همبالا رفته...

صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه افزایش یافت

 صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه افزایش یافت
2024-04-14T13:45:02+03:30
سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال ۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به...

مسافران برای بازگشت وجه بلیت به دفاتر هما مراجعه کنند

 مسافران برای بازگشت وجه بلیت به دفاتر هما مراجعه کنند
2024-04-14T13:45:00+03:30
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طی اطلاعیه‌ای با اشاره به ابطال پروازهای این شرکت اعلام کرد:مسافران برای بازگشت وجه بلیت به دفاتر هما مراجعه کنند.

هشدار قرمز بارش‌های سیل‌آسا در ۵ استان

 هشدار قرمز بارش‌های سیل‌آسا در ۵ استان
2024-04-14T13:44:58+03:30
سازمان هواشناسی با پیش‌بینی بارش‌های سیال‌آسا در استان‌های هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان و بوشهر برای این استان‌ها هشدار سطح قرمز صادر کرد.

شرایط عادی در پمپ‌بنزین‌ها/ تکذیب بزرگ‌نمایی رسانه‌های معاند

 شرایط عادی در پمپ‌بنزین‌ها/ تکذیب بزرگ‌نمایی رسانه‌های معاند
2024-04-14T13:44:58+03:30
سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت گفت: به‌هیچ‌وجه شاهد هجوم مردم به پمپ‌بنزین‌ها و شرایط غیرعادی در جایگاه‌های عرضه سوخت نبودیم و اخباری که برخی رسانه‌های معاند ...

گزارش تسنیم از بازار ارز/ دلار ۶۴هزارتومانی هم خریدار ندارد

 گزارش تسنیم از بازار ارز/ دلار ۶۴هزارتومانی هم خریدار ندارد
2024-04-14T13:44:57+03:30
بعد از پاسخ محکم ایران به اسرائیل، به‌خلاف پیش‌بینی‌ها بازار ارز نه‌تنها افزایشی نشد بلکه در مدار کاهش قرار گرفت.

افت ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات یکشنبه

 افت ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات یکشنبه
2024-04-14T12:51:40+03:30
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با ریزش ۱۱ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار واحد رسید.

۸۵ درصد سهام سرخابی‌ها برای واگذاری، دوباره آگهی شد

 ۸۵ درصد سهام سرخابی‌ها برای واگذاری، دوباره آگهی شد
2024-04-14T12:51:39+03:30
سهام هر یک از باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس برای واگذاری از طریق مزایده آگهی شد.

ابطال پروازها تا ۶ صبح فردا ۲۷ فروردین تمدید شد

 ابطال پروازها تا ۶ صبح فردا ۲۷ فروردین تمدید شد
2024-04-14T12:51:39+03:30
پروازهای فرودگاه‌های مهراباد، شیراز، اصفهان، بوشهر و فرودگاه‌های غرب کشور تا ساعت ۶ صبح فردا ۲۷ فروردین باطل شد.

گزارش تسنیم از بازار ارز/دلار ۶۴ هزار تومانی هم خریدار ندارد

 گزارش تسنیم از بازار ارز/دلار ۶۴ هزار تومانی هم خریدار ندارد
2024-04-14T12:51:36+03:30
بعد از پاسخ محکم ایران به اسرائیل، برخلاف پیش بینی ها بازار ارز نه تنها افزایشی نشد بلکه در مدار کاهش قرار گرفت.

چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟

 چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟
2024-04-14T12:24:52+03:30
انتظار کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال جاری میلادی و خرید بالای طلا توسط بانک‌های مرکزی سراسر دنیا از جمله چین از دلایل اصلی افزایش اخیر قیمت طلا در ...

جزئیات خرید توافقی گندم اعلام شد

 جزئیات خرید توافقی گندم اعلام شد
2024-04-14T12:24:50+03:30
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی(خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳ را برای اجرا به استانها اعلام کرد.

کاهش فرونشست زمین در برخی مناطق کشور

 کاهش فرونشست زمین در برخی مناطق کشور
2024-04-14T12:11:38+03:30
رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به کاهش نرخ فرونشست زمین در برخی مناطق کشور گفت: ممکن است علت این کاهش رسیدن پهنه فرونشست به سطح سخت باشد که البته مور...

پرشدگی سدها به ۶۰درصد رسید

 پرشدگی سدها به ۶۰درصد رسید
2024-04-14T12:11:38+03:30
درحال حاضر با وجود ۳۰ میلیارد و ۸۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۶۰ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۴۰ درصد این ظرفیت خالی است.

اثر موقت درگیری نظامی و بازگشت آرامش در بازارهای سهام

 اثر موقت درگیری نظامی و بازگشت آرامش در بازارهای سهام
2024-04-14T11:31:47+03:30
بازارهای سهام در کشورهای مختلف حساسیت فوق العاده ای به وقایعی همچون جنگ درگیری و نااطمینانی سیاسی دارد اما پس از بر طرف شدن این نگرانی اغلب بازارها به روند ...

چطور رشد اقتصادی را سر سفره بیاوریم؟

 چطور رشد اقتصادی را سر سفره بیاوریم؟
2024-04-14T11:05:05+03:30
سرمایه‌گذاری مستمر، بهبود شرایط تجارت و کسب‌وکار و ایجاد ثبات اقتصادی و کاهش تورم از جمله شروط لازم برای رشد اقتصادی مداوم است و بدون تحقق این موارد نمی‌توا...

جزئیات منابع و مصارف هدفمندسازی/ ۳۱۵ همت سهم یارانه نقدی شد

 جزئیات منابع و مصارف هدفمندسازی/ ۳۱۵ همت سهم یارانه نقدی شد
2024-04-14T11:05:05+03:30
بررسی جداول مربوط به بخش دوم لایحه بودجه دولت نشان می‌دهد که در بخش منابع و مصارف یارانه‌ها، مبلغ ۳۱۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، معیشتی و ک...

حذف تخفیف در بازار لوازم خانگی/ عرضه و تقاضا کم شد

 حذف تخفیف در بازار لوازم خانگی/ عرضه و تقاضا کم شد
2024-04-14T11:05:05+03:30
خبری از رونق معاملات در بازار لوازم خانگی نیست و همه خریدهای خود را به ماه های آینده موکول کرده‌اند اما نکته مهم اینجاست توزیع کالاها نیز توسط تولیدکنندگان ...

سامانه فروش نهضت ملی مسکن راه‌اندازی می‌شود

 سامانه فروش نهضت ملی مسکن راه‌اندازی می‌شود
2024-04-14T11:05:04+03:30
مدیرعامل صندوق ملی مسکن از راه‌اندازی سامانه فروش واحدهای نهضت ملی مسکن خبر داد و خواستار عمل کردن سازمان برنامه و بودجه برای تزریق منابع به این صندوق شد.

بودجه ۳۰۰ همت کسری دارد/ واردات ۲ میلیارد دلار بنزین در۱۴۰۲

 بودجه ۳۰۰ همت کسری دارد/ واردات ۲ میلیارد دلار بنزین در۱۴۰۲
2024-04-14T11:05:04+03:30
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به واردات دو میلیارد دلاری بنزین در سال گذشته، از پیش بینی کسری ۳۰۰ همتی بودجه برای سال ۱۴۰۳ خبر داد.

اختصاصی| جزئیات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ منتشر شد

 اختصاصی| جزئیات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ منتشر شد
2024-04-14T11:05:03+03:30
بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

تعطیلی «جهش تولید» در وزارت صمت؟

 تعطیلی «جهش تولید» در وزارت صمت؟
2024-04-14T11:05:03+03:30
در حالی ۲۵ روز از سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» می گذرد، که وزارت صمت هنوز هیچ برنامه مشخصی برای عملیاتی کردن این شعار اعلام نکرده ...

یارانه ۴۰۰هزار تومانی سه دهک اول واریز شد

 یارانه ۴۰۰هزار تومانی سه دهک اول واریز شد
2024-04-14T11:05:02+03:30
یارانه سه دهک اول به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

شرایط واریز وجه دنا پلاس ۶ سرعته اعلام شد

 شرایط واریز وجه دنا پلاس ۶ سرعته اعلام شد
2024-04-14T11:05:02+03:30
شرایط انتخاب و واریز وجه مجدد به تعداد محدود برای متقاضیان گروه دنا بهار ۱۴۰۳ سامانه یکپارچه ایجاد شد.

دامنه گواهی سکه و شمش طلا ۱ درصد شد

 دامنه گواهی سکه و شمش طلا ۱ درصد شد
2024-04-14T11:05:02+03:30
در روز جاری به دلیل وقوع شرایط اضطراری و با استناد به مفاد دستور العمل پذیرش انبار و صدور ، دامنه گواهی سکه و شمش طلا ۱ درصد شد.

مردم نگران تامین بنزین نباشند

 مردم نگران تامین بنزین نباشند
2024-04-14T11:05:02+03:30
مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با تأکید بر اینکه "موجودی سوخت جایگاهها و مخازن ذخیره تکمیل است"، گفت: بنزین به میزان کافی موجود است؛ مردم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)