میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "محمد جوانبخت" معاون آب و آبفای وزارت نیرو در حاشیه بازدید از کارگاه سد و نیروگاه چمشیر با بیان این مطلب که عملیات احداث و بهرهبرداری طرح چمشیر از ۱۰ سال گذشته آغاز شده است، گفت: اجرای این طرح از جمله اقدامات کلیدی و ارزشمند وزارت نیرو به شمار میرود.
به گفته معاون آب و آبفای وزارت نیرو، با بهرهبرداری از این طرح در شرایط کنونی منابع آبی کشور، بخش قابل توجهی از مشکلات و معضلات این منطقه برطرف خواهد شد.
وی در ادامه از آبگیری سد چمشیر در آینده نزدیک خبر داد و افزود: بررسیهای لازم به منظور پیشبرد این مهم صورت گرفته است و به واسطه تلاش مسئولان مربوطه این طرح عملیاتی و در آستانه بهرهبرداری قرار دارد.
جوانبخت ضمن تشریح شرایط فنی طرح "چمشیر"، اظهارداشت: خوشبختانه این طرح هماکنون از جوانب مختلف در حوزه فنی بررسی شده و میتوان گفت که در شرایط مطلوبی قرار دارد، به طوریکه به عنوان یک تجربه موفق در کشور مطرح میشود.
وی با تاکید براین که وزارت نیرو با بهرهبرداری از طرح "چمشیر" میتواند تحولی در منطقه ایجاد کند، تصریح کرد: امید است با برنامهریزی و مدیریت کاربردی مسائل، شاهد آبگیری سد چمشیر در بازه زمانی تعیین شده باشیم.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو ضمن انتقاد از حاشیهسازی درباره فرایند عملیاتی کردن طرح "چمشیر"، ابراز داشت: متأسفانه در فضاهای غیر کارشناسی شاهد حاشیهسازی در این باره هستیم، در چنین شرایطی مسئولان و دست اندرکاران این امر پاسخگوی شبهات پیش آمده برای مراجع بالادستی خواهند بود.
لازم به توضیح است: در مراسم بازدید از کارگاه سد و نیروگاه چمشیر، مدیرعامل شرکت آب و نیرو حضور داشت و ضمن بررسی روند عملیات اجرایی و برنامهریزیهای انجامشده برای آبگیری سد چمشیر در سالجاری، عنوان شد که عملیات اجرایی این طرح تاکنون با پیشرفت ۹۳ درصدی همراه بوده و انتظار میرود در دی ماه سال جاری شاهد آبگیری سد چمشیر باشیم.
سد چمشیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است. اجرای این سد با هدف تولید انرژی برق آبی به میزان ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال و تأمین آب بخشهای مختلف از جمله توسعه گردشگری، کشاورزی در روستاهای بالا و پایین دست سد و کنترل سیلاب و صنایع آبزیان انجام میگیرد. مطالعه احداث سد چمشیر در سال ۱۳۷۶ از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است. تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهرهمند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلابهای مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی در زمان اجرای طرح و زیر ساختهای صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است. نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
فعالیت سامانه جدید بارشهای برف و باران در کشور تا روز شنبه
تحویل ۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روز گذشته
فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند
سود سهام عدالت از فردا واریز میشود + جزئیات
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شد
لزوم توجه به انرژی تجدیدپذیر برای جبران ناترازی ها
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شدند
هدفگذاری افزایش طول عمر ساختمان به بالای ۵۰ سال
صدور هشدار نارنجی افزایش آلودگی هوا در تهران
رکورد تحویل گاز به شبکه شکست
افزایش ۳ درصدی مصرف گاز تهرانیها در یک روز
بانک مرکزی: یک میلیون فقره چک الکترونیکی صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی منصوب شد
۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک منعقد شد
تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات کاهش داد
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ۱۰ درصد کودهای کشور وارداتی است
ممنوعیت پروازی در آسمان ایران نداریم
بازار سرمایه امروز ۲۷ آذر؛ توان بورس گرفته شد!
صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است
رعایت الگوی مصرف، شاهکلید رفع کمبود انرژی است
راه اندازی بازار ارز تجاری منجر به جهش قیمتی نرخ ارز نخواهد شد
سال ۲۰۵۰ نیاز به ۲۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم
هواپیماهای «ATR» ایرانایر فعال است
جمهوری کنگو از اپل شکایت کرد
رئیس مرکز مبادله ارز و طلا: جهشی در نرخ ارز نخواهیم داشت
مصرف گاز خانگی از ۶۷۰ میلیون مترمکعب گذشت
ترانزیت ۱۲میلیون تن کالا از مبادی مرزی زمینی تا پایان آبان
آیا میزان تولیدات کشاورزی متناسب با مصرف انرژی است؟
افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروج از بنادر کشور
تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها