میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آبانماه سال گذشته شورای عالی مسکن به ریاست آیتالله رئیسی رئیسجمهوری تشکیل جلسه داد و افزایش سقف وام مسکن روستایی به 200 میلیون تومان را مصوب کرد.
این در حالی بود اواخر اردیبهشت ماه امسال نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب با اشاره به تاخیر در ابلاغ صورتجلسه شورای عالی مسکن درباره وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی، گفته بود: در حال از دست دادن زمان هستیم.قرار بر این بود تا سازمان برنامه و بودجه نامه مربوط به 18 درصد سود مابه التفاوت وام 200 میلیون تومانی را به بانک مرکزی بدهد تا به این ترتیب پرداخت وام مذکور آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه این صورتجلسه هنوز ابلاغ نشده است، گفت: پس از جلسه شورای عالی مسکن با مسئولان مربوطه، صحبت کردم. آنها نظرات خودشان را دارند میگویند یارانه 200 میلیون تومان وام مسکن زیاد است. با وام 100 میلیون تومانی که برای مسکن روستایی پرداخت میشود ساختمانها نیمه کاره رها میشوند و مردم منتظر پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن هستند.
وی با بیان اینکه گیر ما روی سود تسهیلات است، افزود: در حال حاضر بانک سپه وام مسکن شهری را با سود 18 درصد به مردم پرداخت میکند متاسفانه ما در حال از دست دادن زمان هستیم.
*میرکاظمی: وام 200 میلیونی بار مالی سنگنی را بههمراه دارد
حدود 2 ماه بعد یعنی اوایل تیرماه امسال مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره دلایل تأخیر در پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی، گفته بود: این وام، بار مالی سنگینی را به همراه خواهد داشت. پرداخت این وام از دو راه میسر است. یکی اینکه به بانکها بنویسیم که این وام جزو بدهی دولت به بانکها باشد که پایه پولی را بالا میبرد و تورم وحشتناکی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: یکی از ریشههای تورم در سنوات گذشته بدهی دولت به بانکها بوده است. یا باید این اجازه را بدهیم یا اینکه بپذیریم از محل یارانه تأمین شود. در مدت 20 سال بازپرداخت وام مذکور، 80 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از یک جایی تأمین شود.
وی افزود: راه دیگر این است که اجازه بدهیم از صندوق مسکن که در قانون دیده شده، مابه التفاوت سود وام 100 تا 200 میلیون تومانی پرداخت شود، چون وام 100 میلیونی ابلاغ شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره صندوق مسکن نیز گفت: هنوز منابع مالی این صندوق تأمین نشده که بخشی از این منابع از محل مالیات است. تا برج 4 حقوقها را با زحمت میتوان تأمین کرد. قاعدتاً از مردادماه درآمدهای مالیاتی برمیگردد.
میرکاظمی گفت: همچنین بخشی از این مابه التفاوت باید از محل فروش داراییها تأمین شود.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم پایه پولی را افزایش ندهیم، تأکید کرد: ممکن است برای 100 هزار نفر مسکن را ارزان کنیم، اما این کار برای اقشار جامعه تورم ایجاد میکند. تا منابع مالی تأمین نشود نمیتوانیم وام 100 میلیونی مسکن روستایی را به 200 میلیون تومان افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: به رئیسجمهوری هم نامه زدهایم که اگر تشخیص میدهید پایه پولی را بالا ببریم این را انجام خواهیم داد. علاوه بر این، وزارت راه و شهرسازی هم میگوید هیچ نظارتی بر این وامها نداریم، یعنی اگر قرار است صندوق مسکن یارانهها را پرداخت کند وزارت راه حق دارد بر این فرآیند نظارت کند.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم خلق پول نکنیم از مردادماه میتوانیم وام را پرداخت کنیم. وگرنه خیلی راحت است امروز میتوانیم یک نامه به بانکها ارسال کنیم و بگوییم این را جزو بدهیهای دولت ببرید. ولی این درست نیست چون دولت عهد کرده که پایه پولی را کنترل کند.
*مشکل وام 200 میلیونی حل شد
به گزارش تسنیم، معاون امور بازسازی بنیاد مسکن 5 مرداد امسال از حل مشکل پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی خبر داده و به تسنیم گفته بود: سازمان برنامه و بودجه طی روزهای آینده تضمیننامه یارانه وام را ارائه میدهد.
مجید جودی افزود: همه موارد این تسهیلات مشخص است و بانک مرکزی آنرا ابلاغ کرده است.مشکل عدم پرداخت این وام، نرخ سود 18 درصدی سود بوده که سازمان برنامه و بودجه نسبت به آن مقاومت میکرد.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی بهزودی آغاز می شود، افزود: پس از پیگیریهای فراوان بنیاد مسکن، سازمان برنامه و بودجه تا اوایل هفته آینده پرداخت مابه التفاوت یارانه وام مذکور را تضمین میکند.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب، تاکید کرد: به این ترتیب پس از ماهها سرانجام متقاضیان میتوانند وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی را با نرخ سود 5 درصد دریافت کنند.
در همان روز (5 مرداد 1401) بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرد: آیتالله رئیسی، رئیسجمهوری روز گذشته طی نامهای به سازمان برنامه و بودجه دستور پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی را صادر کرده است.
رئیسجمهوری طی نامهای به رئیس سازمان برنامه بودجه خواستار مساعدت این سازمان با پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی شد. سازمان برنامه و بودجه نیز در اجابت دستور رئیس جمهور، با وجود برنامه جدی دولت برای جلوگیری از هرگونه فشار بودجه ای تورم زا موافقت کرد که سقف تسهیلات مسکن روستایی افزایش یابد.
بر این اساس روز شنبه 8 مرداد با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به تمامی بانک های عامل، سقف مبلغ وام نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی به 200 میلیون تومان افزایش خواهد یافت و فرآیند دریافت وام جدید در سراسر کشور برای متقاضیان آغاز می شود.
*نیکزاد: مردم برای دریافت وام صبر کنند
درحالی 20 روز از تاریخ مورد نظر میگذرد که هنوز طلسم پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی شکسته نشده است. در این شرایط رئیس بنیاد مسکن در جدیدترین اظهارنظر به روستاییان گفته برای دریافت وام مذکور همچنان صبر کنید.
اکبر نیکزاد با اشاره به اجرایی نشدن دستور رئیس جمهور در افزایش وام مسکن روستایی از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان گفت: بنا به دستور رئیس جمهور وام مسکن روستایی قرار بود به 200 میلیون تومان افزایش یابد و از اول مرداد پرداخت شود.
وی ادامه داد: به گفته مسئولان مربوطه این دستور رییس جمهور در حال عملیاتی شدن است و باید قدری صبر کنید تا منابع مالی آن تامین شود.
رییس بنیاد مسکن کشور افزود: در بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله که در چند ماه گذشته در کشور اتفاق افتاد، تاثیر ساخت مسکن ایمن در روستاها به خوبی مشخص شد. در مناطقی که خانههای بازسازی شده و با ساخته شده ایمن روستایی وجود داشت هیچ خسارتی به وجود نیامد.
رییس بنیاد مسکن اضافه کرد: در حال حاضر ساخت 180 هزار واحد مسکونی در روستاهای کشور شروع شده که حدود 100 هزار واحد آن به مرحله سقف و زیر سقف رسیده و برای تکمیل آنها نیازمند پرداخت کامل وام مسکن روستایی هستیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد