میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت ارتباطات زیرساخت تنها متولی شبکههای مادر مخابراتی و ارتباطی در کشور است؛ شرکتی که دارای حداقل 70 هزار کیلومتر فیبر نوری، 300 ایستگاه فیبر نوری، 34 ترابیت بر ثانیه ظرفیت انتقال، و 24 ترابیت بر ثانیه ظرفیت IXP است اما با این همه، نیازمند تحول است.
از لایه هستهی زیرساخت شبکه ملی اطلاعات به عنوان شبکه مادر مخابراتی نیز تعبیر میشود، شبکهای که بر اساس تدابیر مقام معظم رهبری در بندهای «الف» و «ج» سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و نیز گروه سوم ماده 2 و بند ج ماده 3 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، از موضوع آزادسازی و خصوصیسازی مستثنا و بر عهدهی دولت گذاشتهشده و از سال 1386 سرمایهگذاری، مالکیت و مدیریت آن در قالب شرکت ارتباطات زیرساخت احیاء گردید.
افزایش ظرفیت انتقال تا 120 ترابیت بر ثانیه
از ابتدای تشکیل شرکت زیرساخت تا ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت انتقال کشور به حدود 30 ترابیت بر ثانیه رسید. در دولت سیزدهم با تکیه بر توانمندی شرکتهای دانشبنیان داخلی این ظرفیت را در طول 4 سال به 120 ترابیت بر ثانیه افزایش خواهیم داد. در گام نخست اجرای این پروژه، تا پایان سال 1401 ظرفیت انتقال کشور از حدود 30 ترابیت بر ثانیه به حداقل 60 ترابیت بر ثانیه افزایش خواهد یافت یعنی افزایش دو برابری ظرفیت انتقال در کمتر از 18 ماه.
تبدیل شدن به هاب ترانزیت منطقه
ظرفیت ترانزیت ترافیک داده تا مرداد 1400 به 1.3 ترابیت بر ثانیه رسیده بود و اکنون در آستانه یکسالگی دولت، با رشد تقریبا 77 درصدی به 2.3 ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است و پیشبینی میشود تا پایان دولت سیزدهم ترانزیت داده در کشور از مرز 6 ترابیت بر ثانیه عبور کند.
با ایجاد کریدور ترانزیت شرق به غرب و جنوب به شمال تحولی اساسی در حوزه ترانزیت داده و امنیت منطقه رخ خواهد داد. تبدیلشدن به تامینکننده اصلی اینترنت برخی از کشورهای همسایه از دیگر اقدامات استراتژیک این شرکت طی سال گذشته بوده است.
مهندسی ترافیک داخل و بینالملل
یکی از نیازهای اصلی شبکه کشور از لایه دسترسی تا لایه هسته، توسعه شبکه بر اساس مهندسی ترافیک است. در حال حاضر برای انتقال اطلاعات بین دو نفر در یک شهر لازم است درخواست به تهران و در مواقعی به خارج از کشور منتقل و جواب آن مجددا از همین مسیر به فرد دوم منتقل شود.
این مدل منجر به افزایش هزینه، کاهش سرعت و تجربهی نامناسب کاربری شده است. لازمهی ارتباطی پایدار و پرسرعت، افزایش هماهنگی و کیفیت ارتباطات در هر سه لایهی دسترسی، تجمیع و هسته است که اکنون به ترتیب بر عهده اپراتورهای ثابت و سیار، شرکت مخابرات ایران، و شرکت ارتباطات زیرساخت است. وجود هر تنگنایی در هر سه لایهی مذکور بر شبکه ارتباطاتی مردم تاثیر منفی خواهد گذاشت.
هدف مهندسی ترافیک داخل، توزیع دادهها در سراسر کشور و محلیسازی ارائه خدمات ارتباطی و محتوایی به مردم است. این موضوع در حوزه بینالملل نیز صادق است.
اگر امروز قطعی لینک ارتباطی با روسیه (به دلیل جنگ روسیه و اوکراین) با پهنای باند 400 گیگابیت بر ثانیه یا قطعی لینک ارتباطی با قطر در خلیج فارس با پهنای باند 800 گیگابیت بر ثانیه یا قطعی لینک با پهنای باند 1.8 ترابیت بر ثانیه در ارمنستان، ارتباطات کشور را دچار بحران نمیکند ناشی از اقدامات مهندسی ترافیک بینالملل و رعایت اصول پدافندی در تامین ترافیک خارجی از حداقل 8 کشور مختلف (از گذشته تا کنون) و افزایش بیش از 40 درصدی ظرفیت اینترنت بینالملل کشور در یک سال گذشته است.
راهاندازی قطب مراکز داده
یکی از پروژههای بزرگی که در دولت سیزدهم آغاز شده است راهاندازی قطب مراکز داده در حداقل سه نقطه از کشور است. در این سه نقطه مراکز دادهای با حداقل 3000 رک با مشارکت حداقل 5 شرکت خصوصی راهاندازی خواهد شد. این مراکز به توزیع و محلیسازی ترافیک در کشور و کاهش وابستگی به مراکز داده در تهران کمک خواهد کرد.
پروژههای بهسازی و نوسازی
از اقدامات ضروری و فوری دولت سیزدهم لزوم اجرای سریع پروژههای بهسازی و نوسازی شبکه با هدف مقابله با فرسودگی شبکههای مادر مخابراتی است.
افزایش هزینههای بخش ارتباطی در سالیان گذشته منجر به کاهش سرمایهگذاری در توسعه شبکه به ویژه در حوزهی برق و نیرو گشته است. توسعه و نوسازی شبکه سوئیچ در 35 نقطه از کشور، توسعه شبکهی IP، راهاندازی مرکز سوم، بهسازی شبکه برق زیرساخت، و تنوعبخشی به مسیرهای ارتباطی با هدف ارتقای پدافند غیرعامل از پروژههای مهم شرکت زیرساخت در دو سال آینده است.
«امیر محمدزاده لاجوری»، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در پیامی به مناسبت سالگرد تاسیس شرکت ارتباطات زیرساخت آورده است: «همانگونه که آگاهی دارید برقراری ارتباطات بینالمللی و داخل کشور از طریق زیرساخت شبکه ملی اطلاعات انجام میپذیرد.»
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری