میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «وحید جعفریان» افزود: از زمان احیای مناطق بیابانی تاکنون، ۲.۳ میلیون هکتار عملیات نهالکاری در ۲۲ استان کشور انجام شده و بهویژه در سال گذشته و امسال نهالکاری با گونههای بومی، سازگار و گونههای بوتهای انجام شده است.
بیابانزدایی با مشارکت همگانی و اصلاح مدیریت آب و کشت
مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: عبور از خشکسالی و مقابله با بیابان زایی با مشارکت آحاد جامعه، مدیریت مصرف آب، اصلاح روشهای کشاورزی و فرهنگ زیستن در مناطق خشک امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: بدون مشارکت مردم و تشکلها و تنها از طریق اعتبارات دولتی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی پر هزینه خواهد بود.
جعفریان با بیان این که امسال روز جهانی مقابله با بیابان زایی با شعار عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی برگزار میشود، تصریح کرد: نهال کاری، کنترل هرز آبها، مدیریت چرای دام، و مالچ پاشی از پروژههای اجرایی در این مناطق است که اکنون این عرصهها به جنگلهای دست کاشت یا بوتهزارهای انبوه تبدیل شده اند.
مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره مدیریت چرای دام در مراتع گفت: استراتژی مدیریت کوچ در مراتع مبتنی بر دانش بومی و تغییرات در برنامه کوچ عشایر اجرا میشود تا عشایر کمترین آسیب از خشکسالی را ببینند و کمترین آسیب را به مراتع وارد کنند.
وی در همین حال اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری را از دیگر استراتژیهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد و افزود: عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در بالا دست قنوات و چاههای آب موجب بهتر شدن وضعیت آب قنوات و آبهای زیرزمینی میشود.
جعفریان تصریح کرد: ایران به علت قرار گرفتن در کمربند خشک در کره زمین، شرایط آسیب پذیرتری نسبت به مناطق مرطوب در زمینه خشکسالی و تخریب سرزمین یا بیابانزایی دارد و از این رو تنویر افکار عمومی، آگاهی عمومی و حساس سازی جوامعی که متأثر از پدیده بیابانی شدن هستند در اجرای پروژهها ضرورت دارد.
وی از دست رفتن قابلیتهای بیولوژیکی و حاصلخیزی خاک، شور و غیر حاصلخیز شدن اراضی، از بین رفتن جنگلها و مراتع، و تغییر کاربری زمین را از عواقب بیابان زایی عنوان کرد و اظهار داشت: بیابان زایی به دلیل عوامل انسانی و سو مدیریت منابع آبی و همچنین عوامل طبیعی و کاهش بارندگی رخ میدهد.
۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی در معرض بیابانی شدن
مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سطح بیابانهای طبیعی کشور را حدود ۳۲ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: ۱۰۰ میلیون هکتار از عرصههای کشور تحت تأثیر بیابان زایی قرار دارند.
وی اضافه کرد: عرصههای بیابانهای طبیعی از نظر زمین شناسی، خاک شناسی و پوشش گیاهی، مختصاتی دارند که به آن بیابان میگویند و این عرصههای طبیعی دارای قابلیتها و یژگی های منحصر به فرد هستند و میتوانند کالاها و خدمات ویژه ای ارائه دهند، در حالی که بیابان زایی مقولهای است که به تخریب سرزمین و نابودی اکوسیستم اشاره میکند و کارکردهای بیابانهای طبیعی را ندارند.
جعفریان افزود: این عرصهها اغلب اراضی کشاورزی بودند که به علت آبیاری نادرست و کشت نادرست و انجام نشدن کشاورزی حفاظتی به اراضی لم یزرع تبدیل شده اند و در معرض فرسایش بادی و آبی قرار گرفتند.
منبع : خبرگزاری مهر
اطلاعیه جدید درباره ثبت سفارش بدون سابقه تا سقف ۵۰۰ هزار دلار
آغاز حراج سکه از ساعت ۱۲ امروز
پیش بینی افزایش تورم آمریکا در ۲۰۲۵
میرمحمد صادقی از چهرههای برجسته بخش خصوصی درگذشت
۸۴ درصد ارزش بازار سهام در اختیار ۱۰ صنعت بزرگ
زیان ۴۵۰ میلیون دلاری فولادسازان به دلیل قطعی برق
قیمت جهانی نفت ۲۸ آذر؛ برنت ۷۳ دلار و ۲۰ سنت شد
قیمت جهانی نفت 28 آذر؛ برنت ۷۳ دلار و ۲۰ سنت شد
قیمت جهانی طلا ۲۸ آذر؛ هر اونس ۲۶۴۴ دلار و ۶۲ سنت
آغاز واریز سود سهام عدالت از امروز
فعالیت سامانه جدید بارشهای برف و باران در کشور تا روز شنبه
تحویل ۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روز گذشته
فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند
سود سهام عدالت از فردا واریز میشود + جزئیات
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شد
لزوم توجه به انرژی تجدیدپذیر برای جبران ناترازی ها
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شدند
هدفگذاری افزایش طول عمر ساختمان به بالای ۵۰ سال
صدور هشدار نارنجی افزایش آلودگی هوا در تهران
رکورد تحویل گاز به شبکه شکست
افزایش ۳ درصدی مصرف گاز تهرانیها در یک روز
بانک مرکزی: یک میلیون فقره چک الکترونیکی صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی منصوب شد
۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک منعقد شد
تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات کاهش داد
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ۱۰ درصد کودهای کشور وارداتی است
ممنوعیت پروازی در آسمان ایران نداریم
بازار سرمایه امروز ۲۷ آذر؛ توان بورس گرفته شد!
صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است
رعایت الگوی مصرف، شاهکلید رفع کمبود انرژی است