میرنیوز

فناوری دیجیتال چگونه می تواند بخش کشاورزی را متحول کند؟

 فناوری دیجیتال چگونه می تواند بخش کشاورزی را متحول کند؟ 2022-04-22T09:00:40+04:30

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ تمامی مسائلی که جهان امروزی با آن روبرو می شود خواه فقر، آموزش، عدالت اجتماعی، توسعه اقتصادی، محیط زیست، امنیت غذایی یا سلامت همه یک عنصر مشترک دارند: دسترسی به آب. «بحران آب» یک وضعیت کم‌آبی است که منجر به وضعیت خطرناکی می‌شود که یک جامعه یا کل جامعه را در یک منطقه یا کشور خاص تحت تأثیر قرار می‌دهد. کمبود آب توسعه اقتصادی بخصوص در بخش کشاورزی، سلامت و رفاه انسان را محدود می کند. امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های توسعه قرن بیست و یکم است و بیش از 900 میلیون نفر - تقریباً از هر هفت نفر در سراسر جهان یک نفر - دچار سوءتغذیه هستند. امروزه ثابت شده است که ظهور فناوری های دیجیتال باعث ارایه راهکارهایی جهت مقابله با این چالش ها شده است از این رو افزایش سواد دیجیتالی کشاورزان جهت افزایش امنیت غذایی مردم جهان و مدیریت بحران آبی بیش از گذشته احساس می شود.

سواد دیجیتال یک مدل تحول آفرین است که باید به تدریج از طریق مشارکت بین تعاونی های کشاورزی، دولت ها، سهامداران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ایجاد شود. این تحول به منابع آموزشی نیاز دارد تا کشاورزان را در مورد نحوه استفاده از فناوری های دیجیتال آگاه کند. همچنین به سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی از سوی دو بخش دولتی و خصوصی جهت ارائه حمایت‌های مالی لازم به کشاورزان برای ورود به عرصه تحول دیجیتال وابسته است. از این رو موسسات وزارت کشاورزی، مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و اطلاعات، وزارت بازرگانی، موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها و بخش خصوصی نقش مهمی در توسعه کشاورزی دیجیتال دارند. دیجیتالی شدن و استفاده از فناوری‌ در کشاورزی هوشمند به عنوان فرصتی بزرگ برای آینده کشاورزی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، تحقق منافع کامل توسط: (1) علاقه کشاورزان و استفاده از کلان داده ها برای بهبود تصمیم گیری مزرعه (2) مسائل مربوط به حکمرانی داده ها و اعتماد بین ارائه دهندگان و کاربران داده ها و فناوری. (3) ترتیبات سازمانی مرتبط با حاکمیت پلتفرم های داده، محدود می شود.

سواد دیجیتالی به جهت بهبود کشاورزی
تحول دیجیتال، که عموماً به عنوان "انقلاب صنعتی چهارم" شناخته می شود، به طور قابل توجهی بخش کشاورزی و غذا را متحول کرده است. با مداخله فناوری‌های جدید و نوآورانه مانند اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بلاکچین، واقعیت افزوده، سنجش از راه دور و محاسبات توزیع‌شده، کشاورزان اکنون به اطلاعات به موقع و دقیق در مورد الگوهای آب هوایی موثر بر الگوی کشت، ورودی‌ها، بازارها، امور مالی، و بسته‌های مناسب از شیوه‌های اتخاذ شده برای تصمیم گیری به صورت آگاهانه دسترسی دارند. فناوری های پیشرفته این امکان را فراهم می کند که کشاورزان را در یک سیستم کشاورزی-غذایی مبتنی بر فناوری گنجانده شوند. با افزایش تقاضای غذا در جمعیت جهان، بخش کشاورزی-غذایی با چالش های متعددی مواجه است. برای تغذیه پایدار جمعیت رو به رشد، به سیستم‌های غذایی مولد، مؤثر، پایدار، جامع، شفاف و انعطاف‌پذیر نیاز است. لذا جهت دستیابی به این هدف، نیاز فوری به تغییر سیستم کشاورزی فعلی وجود دارد.

صنعت کشاورزی در طول سالیان متمادی چگونه متحول شده است؟
توسعه کشاورزی تمرکز اصلی دولت ها جهت تضمین امنیت غذایی و کاهش فقر بوده است. صنعت کشاورزی در طول سال ها به طور قابل توجهی تغییر نموده است. این دگرگونی با اتخاذ سیاست‌های مختلف در استراتژی‌های تولید مانند محصولات دستکاری شده ژنتیکی/ اصلاح‌شده، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هایی مانند مکانیزاسیون با استفاده از ماشین‌آلات، ابزار و تجهیزات، بازارها، مؤسسات و تحقیقات امکان‌پذیر شده است. در حال حاضر طرح کلی کشاورزی به تدریج تغییر کرده و به سوی توسعه کشاورزی از طریق تصدیق و پذیرش پیشرفت های تکنولوژیکی، به دنبال چشم انداز بهبود شرایط مالی کشاورزان تغییر کرده است. به طور مثال در کشور هند از اجرای تغییرات نهادی در کشاورزی مانند اصلاحات ارضی، پذیرش فناوری دیجیتال و عملیاتی شدن پروژه های آبیاری در دهه 50 گرفته تا پذیرش گسترده گونه های کوتوله و پرمحصول گندم و برنج در دهه 60 که منجر به انقلاب سبز معروف کشاورزی شد. با این حال، رشد تولیدات کشاورزی در این کشور منجر به ایجاد مازاد در بخش‌های مختلف کشاورزی شد و در نتیجه سبب بازدهی بالاتر و قیمت‌های پایین‌تر محصولات کشاورزی شده است. در نهایت این امر سبب کاهش تعادل بین عرضه و تقاضا شد. از این رو صنعت کشاورزی می بایست با اتخاذ کارایی مولد و کاهش هزینه ها و ارائه ی راهبردهای موثر جهت درآمدزایی با کمک فناوری دیجیتال به سمت افزایش سواد دیجیتال کشاورزان منعطف شود.

کشاورزان در حال تغییر به سوی استفاده از فناوری دیجیتال در مزرعه
پیشرفت‌های فناوری در کشاورزی در طول سال‌ها از ماشین‌آلات سنتی به تجهیزات مدرن/پیشرفته، به شدت تغییر کرده است، کاربرد فناوری در فرآیندهای مختلف تصمیم گیری در هر مرحله از کشاورزی از جمله مدیریت بستر کاشت، مدیریت منابع آب مصرفی، کوددهی و بذرپاشی و ... برای اطمینان از تولید محصول با کیفیت، یک پیشرفت قابل توجه در چشم انداز کلی کشاورزی بوده است. اکنون، کشاورزان پیشرفت های تکنولوژیکی را به راحتی برای افزایش پتانسیل خود در هر فعالیت کشاورزی می پذیرند. در حال حاضر، فناوری دیجیتال به کشاورزان امکان استفاده صحیح از منابع آب، بهبود شرایط آبیاری، بهبود تولید محصولات، تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌ها مانند نحوه کودهی، سم پاشی و بذر پاشی و موارد دیگر را ارائه می‌دهد. این تحول تأثیر مثبتی بر بسیاری از کشاورزان گذاشته و در نهایت میزان دسترسی به محصولات غذایی با قیمت‌های مناسب را افزایش داده است.

چگونه پذیرش فناوری های دیجیتال می تواند بخش کشاورزی را متحول کند؟
در حال حاضر با توجه به چالش های فراوان در بخش کشاورزی مانند تغییرات آب و هوایی، بحران های آبی، کاهش بهره وری خاک، پیشرفت فنی برای کشاورزی مدرن بیش از هر زمان دیگری حیاتی است. دیجیتالی شدن باعث رشد اقتصادی، محافظت از محصولات در برابر بیماری ها و آفات، افزایش عملکرد و درآمد، دسترسی بهتر به دانه ها و نهاده ها، سازگاری با تغییرات آب و هوایی، مدیریت منابع آبی، خدمات مالی مطلوب، قیمت گذاری بهتر محصولات و ... می شود. فناوری کشاورزی در دهه گذشته شاهد افزایش قابل توجه سرمایه گذاری بوده است. پیشرفت‌های فناوری سطح دانش کشاورزی را افزایش داده و به ذینفعان حیاتی زنجیره ارزش به طور پایدار اجازه می‌دهد تا با ترکیب تصاویر ماهواره‌ای با اینترنت اشیاء و اطلاعات میدانی، «ارزش در هر هکتار» خود را به حداکثر برسانند.

توسعه مهارت های دیجیتالی کشاورزان از طریق مدیریت داده
در حال حاضر پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) اهمیت روزافزونی یافته است و باعث افزایش رشد اقتصادی کشورها و ارتقای سطح زندگی افراد شده است. بر همین اساس بسیاری از کشورها ضرورت استفاده از فناوری های دیجیتال را به رسمیت شناخته اند و به ضرورت آموزش شهروندان خود اذعان کرده اند. بهبود زیرساخت های دیجیتال و فناوری های تلفن همراه فرصت های جدیدی را برای افزایش مشارکت دیجیتال شهروندان ایجاد می کند. با این حال، مشارکت دیجیتال با چالش‌های متعددی مواجه است. از این رو کشاورزان به عنوان یک گروه اجتماعی مهم، باید از طریق برنامه های آموزشی در سیستم آموزشی و از طریق سایر ابتکارات با هدف ارتقاء سطح دانش موجود توانمند شوند.

داده‌های جمع‌آوری‌شده در بخش کشاورزی می‌تواند به ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی جهانی مواد غذایی کشاورزی کمک کند که در بسیاری از چالش‌های جهانی، مانند نظارت و پیش‌بینی تغییرات آب‌وهوایی از جمله بحران کمبود منابع آبی، بینش‌هایی درباره سلامت محصولات، حمایت جامعه و بسیاری موارد دیگر کمک‌های آگاهانه ای را ارائه نمایند. جمع‌آوری، دسترسی و استفاده از داده‌های مزرعه در سطح محصول باید با رضایت صریح کشاورز انجام شود.

بهبود سواد دیجیتال کشاورزان در زمان های چالش برانگیز
کشاورزان هر روز تصمیمات مهمی از جمله انتخاب و استفاده از فناوری اتخاذ می کنند. درک کشاورزان از اینکه دقیقاً چه فناوری را در گذشته در مزرعه مورد استفاده قرار می دادند و هر کدام در چه زمینه ای دارای کاستی بودند، برای پی بردن به چگونگی دستیابی به پیشرفت، بسیار مهم است. این اقدام همچنین به جلوگیری از هزینه های غیر ضروری یا تکراری کمک می کند. فناوری دیجیتال به کشاورزان این اطمینان را می‌دهد که به صورت دیجیتالی با دیگر کشاورزان ارتباط برقرار کنند، از فناوری‌هایی که قبلاً در اختیار دارند به نحو مؤثرتری استفاده کنند و اطمینان حاصل کنند که به اطلاعات برای کمک به تصمیم‌گیری دسترسی دارند. به عنوان مثال Agriculture Victoria از کشاورزان برای بهبود سواد دیجیتالی خود با ممیزی فناوری و مجموعه وبینارهای دیجیتال حمایت می کند. این ممیزی به کشاورزان کمک می‌کند تا فناوری‌هایی را که در حال حاضر در مزرعه دارند و نحوه ایجاد آن‌ها برای کمک به تصمیم‌گیری در زمان‌های چالش‌برانگیز مانند خشکسالی و تنش آبی را درک کنند. به عوان یک اقدام، وبینارهای رایگان به افزایش سواد دیجیتال کشاورزان کمک می کند تا گزینه های اتصال موجود، اینترنت اشیاء و اینکه چگونه شبکه های اجتماعی و حرفه ای می توانند از کشاورزان حمایت کنند، بهتر درک کنند.

مزایایی که کشاورزان از طریق سواد دیجیتال بدست می آورند
امروزه استفاده از فناوری دیجیتال جهت افزایش بهره وری کشاورزی با ارائه راه حل های مناسب به کشاورزان بر اساس اطلاعات آب و هوایی محلی، نوع محصول، تاریخ کاشت، دوره ی آبیاری، انواع بذرها و قیمت های تخمینی بازار امری ضروری است. در حال حاضر در زمینه ی کشاورزی هوشمند از تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته ی داده های کلان جهت ایجاد اختراعات نوآورانه به منظور بهبود کیفیت خاک و کاهش سطح تنش آب منجر به تولید محصول بهتر، افزایش بازده، تاریخ برداشت، شیوع آفات و بیماری‌ها و روش‌های کنترل آفات استفاده می شود. گسترش فناوری اینترنت، دسترسی بی‌نظیر کشاورزان را به منابع و ابزارهای وسیع برای آسان‌تر کردن عملیات کشاورزی امکان‌پذیر کرده است. با افزایش سواد دیجیتال کشاورزان به لطف قیمت‌گذاری دموکراتیک در بازار و کاهش هزینه‌های مبادله سود بیشتری از فروش محصولات خود را به دست می‌آورند. از طرفی پذیرش سواد دیجیتالی در بین کشاورزان سبب کاهش هزینه های بالاسری، مدیریت منابع مصرفی، و همچنین بهبود تنش آبی در مزارع شده است. همچنین کلان داده ها و تلفن های همراه می توانند دسترسی بالادستی به نهاده ها و اعتبارات را افزایش دهند. ادغام بازار و استانداردها و قیمت های مورد توافق راه حل های هدفمندی را برای افزایش بهره وری کشاورزی ارائه می دهد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۲/۱۲/۰۶؛ بارش برف و باران در سراسر کشور/ هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان

 هواشناسی ایران ۱۴۰۲/۱۲/۰۶؛ بارش برف و باران در سراسر کشور/ هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان
2024-02-26T07:07:30+03:30
سازمان هواشناسی با اشاره به بارش برف، باران و کاهش محسوس دما هشدار سطح نارنجی آسیب به نهاده‌ها و محصولات را برای کشاورزان ۱۹ استان کشور صادر کرد.

شارژ مرحله سوم طرح ملّی «یسنا» انجام شد

 شارژ مرحله سوم طرح ملّی «یسنا» انجام شد
2024-02-26T07:07:29+03:30
شارژ مرحله سوم طرح ملّی یسنا، به حساب یارانه سرپرستان خانوار مشمول واریز شد.

۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه برق‌آبی جدید احداث می‌شود

 ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه برق‌آبی جدید احداث می‌شود
2024-02-26T07:07:29+03:30
معاون برنامه‌ریزی و نظارت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه نیروگاه‌های برق‌آبی آمادگی دارند در تابستان سال ۱۴۰۳ با حداکثر ظرفیت در مدار قرار ...

انجام پروازهای فرودگاه امام با وجود بارش برف

 انجام پروازهای فرودگاه امام با وجود بارش برف
2024-02-26T07:07:28+03:30
شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با اشاره به بارش برف از اجرای عملیات اوره پاشی در معابر دسترسی خبر داد و اعلام کرد: دید افقی در فرودگاه امام ۳۰۰ متر است.

"کشاورزی آینده" - ۳ | ۱۰ اتفاق برتر شکل‌دهندۀ آیندۀ «کشاورزی دقیق»

 "کشاورزی آینده" - ۳ | ۱۰ اتفاق برتر شکل‌دهندۀ آیندۀ «کشاورزی دقیق»
2024-02-26T07:07:28+03:30
با استمرار پیشرفت و توسعۀ فناوری، آیندۀ کشت دقیق، فرصت‌های هیجان‌انگیزی پیش روی انسان قرار خواهد داد. در این یادداشت به ۱۰ رویداد از بین رویدادهای برتر این ...

افت ۷۸.۲ درصدی بارش‌ها در کرمان/ بارش‌ها در کشور ۳۷.۹ درصد کم شد

 افت ۷۸.۲ درصدی بارش‌ها در کرمان/ بارش‌ها در کشور ۳۷.۹ درصد کم شد
2024-02-26T07:07:27+03:30
بر اساس داده‌ها و اطلاعات سازمان هواشناسی بارش‌ها در کشور تا ۴ اسفند نسبت به دوره بلندمدت ۳۹.۷ درصد کاهش یافته است. بارش‌ها تنها در ۴ استان مثبت بوده است.

ایران‌ایر ۳۴ فروند هواپیما دارد

 ایران‌ایر ۳۴ فروند هواپیما دارد
2024-02-26T07:07:27+03:30
عضو هیئت مدیره هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این‌که تعداد ناوگان هوایی ایران ۳۴ فروند است، گفت: هما با هواپیماهای ATR به ۱۴ شهر کم‌برخوردار پروا...

جاده چالوس یکطرفه شد/ بارش برف و باران در جاده‌های ۲۹ استان

 جاده چالوس یکطرفه شد/ بارش برف و باران در جاده‌های ۲۹ استان
2024-02-26T07:07:27+03:30
مرکز مدیریت راههای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از یکطرفه شدن آزادراه‌ تهران-شمال و محور چالوس و بارشر برف و باران در جاده‌های ۲۹ استان خبر داد.

ایران رسما وارد زمستان شد/ لزوم مصرف بهینه برق و‌ گاز با کاهش محسوس دمای هوا

 ایران رسما وارد زمستان شد/ لزوم مصرف بهینه برق و‌ گاز با کاهش محسوس دمای هوا
2024-02-26T07:07:26+03:30
سخنگوی صنعت برق گفت: با توجه به بارش برف در اکثر نقاط کشور و کاهش محسوس دمای هوا، هموطنان نسبت به کاهش مصرف برق و‌گاز اقدام نمایند.

سازمان مالیاتی: رسید دستگاه‌های کارتخوان فقط تا سال ۱۴۰۴ معتبر است

 سازمان مالیاتی: رسید دستگاه‌های کارتخوان فقط تا سال ۱۴۰۴ معتبر است
2024-02-26T07:07:26+03:30
معاون پژوهش سازمان امور مالیاتی گفت: برای برخی مودیان تا سال ۱۴۰۴ رسید دستگاه‌های کارتخوان به عنوان صورتحساب الکترونیکی تلقی می‌شود.

ظرفیت اسمی تولید برق کشور به ۹۲ هزار و ۵۵ مگاوات رسید/ افزایش ۱۲۵۰ مگاواتی در ۱۰ ماه

 ظرفیت اسمی تولید برق کشور به ۹۲ هزار و ۵۵ مگاوات رسید/ افزایش ۱۲۵۰ مگاواتی در ۱۰ ماه
2024-02-26T07:07:26+03:30
در پایان دهمین ماه سال، ظرفیت اسمی تولید برق کشور به ۹۲هزار و ۵۵ مگاوات رسید که از این رقم، واحدهای حرارتی با مجموع ظرفیت منصوبه ۷۴هزار و ۸۷۸ مگاوات سهمی ۸۱...

الگوریتم مجریان ذی‌صلاح ساختمان‌ها هفته آینده ابلاغ می‌شود

 الگوریتم مجریان ذی‌صلاح ساختمان‌ها هفته آینده ابلاغ می‌شود
2024-02-26T07:07:25+03:30
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از ابلاغ الگوریتم مجریان ذی‌صلاح ساختمان‌ها طی هفته آینده خبر داد.

ورودی آب رودخانه‌های اصلی به دریاچه ارومیه ۳ برابر شد

 ورودی آب رودخانه‌های اصلی به دریاچه ارومیه ۳ برابر شد
2024-02-26T07:07:25+03:30
رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس گفت: با توجه به حجم رهاسازی‌ها و اقدام‌های نرم‌افزاری انجام شده و به برکت بارش‌های زمستانه امسال سطح دریاچه به تراز ۱۲۷۰.۲ متر و...

سقف منابع تحقق پذیر در بودجه ۱۴۰۳ رعایت شد

 سقف منابع تحقق پذیر در بودجه ۱۴۰۳ رعایت شد
2024-02-26T07:07:24+03:30
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در لایحه ۱۴۰۳ ضمن اجتناب از بیش برآوردی در منابع مالی دولت، برخی از منابع نسبت به سال جاری کاهش داده شده است.

پیش‌بینی افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری

 پیش‌بینی افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری
2024-02-26T07:07:24+03:30
با توجه به استقرار یک جبهه هوای سرد از امروز و ورود دو سامانه بارشی به کشور از سمت غرب، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، طی هفت...

فرصت ۳ روزه سامانه یکپارچه برای جایگزینی خودروها+ جدول

 فرصت ۳ روزه سامانه یکپارچه برای جایگزینی خودروها+ جدول
2024-02-26T07:07:24+03:30
طرح تبدیل اختیاری محصولات شرکت بهمن موتور ویژه متقاضیان سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای داخلی (با نوبت تحویل زمستان ۱۴۰۲) آغاز شد.

جزئیات میانگین حقوق کارکنان دولت/ کارمندان در ۱۴۰۱ چقدر حقوق گرفتند؟

 جزئیات میانگین حقوق کارکنان دولت/ کارمندان در ۱۴۰۱ چقدر حقوق گرفتند؟
2024-02-26T07:07:23+03:30
با توجه به اطلاعات سامانه حقوق و مزایای کارکنان دولت، میانگین ناخالص پرداختی به کارمندان دولت برابر حدود ۱۵ میلیون تومان بوده است.

تحلیل | اشکال مبنایی «خلق پول» توسط افراد یا نهادهای خصوصی

 تحلیل | اشکال مبنایی «خلق پول» توسط افراد یا نهادهای خصوصی
2024-02-26T07:07:23+03:30
به‌صورت سنتی و طی هزاران سال، مردم دنیا به این نتیجه رسیده‌اند، و این اصل را بدیهی می‌گیرند که پول معتبر است، چون لابد حاکمیتی که همچون کوه پشت این اعتبار ا...

انتقاد رهبری از واردات بنزین درست بود/ ۴۹درصد یارانه انرژی در جیب دو دهک پردرآمد جامعه

 انتقاد رهبری از واردات بنزین درست بود/ ۴۹درصد یارانه انرژی در جیب دو دهک پردرآمد جامعه
2024-02-26T07:07:22+03:30
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی از واردات ۴ میلیارد دلاری بنزین و گازوئیل خبر داد و گفت: مقام معظم رهبری به‌درستی ابراز نارضایتی کردند، کلام ایشان بر این ...

عقب‌ماندگی شدید پروژه‌های نهضت ملی مسکن پردیس/ پیشرفت ۵۸ درصدی پس از ۴ سال

 عقب‌ماندگی شدید پروژه‌های نهضت ملی مسکن پردیس/ پیشرفت ۵۸ درصدی پس از ۴ سال
2024-02-26T07:07:22+03:30
درحالی حدود ۴ سال از آغاز ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن (طرح اقدام ملی) شهر پردیس می‌گذرد که پیشرفت این واحدها به ۵۸ درصد رسیده است.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۲/۱۲/۰۵ |برنت ۸۱ دلار و ۶۲ سنت شد

 قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۲/۱۲/۰۵ |برنت ۸۱ دلار و ۶۲ سنت شد
2024-02-24T08:40:43+03:30
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۵ سنت معادل ۲.۴۵ درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۶۲ سنت رسید.

برپایی نمایشگاه های بهاره در ۵ نقطه تهران از ۱۵ اسفند

 برپایی نمایشگاه های بهاره در ۵ نقطه تهران از ۱۵ اسفند
2024-02-24T08:40:43+03:30
نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفت: نمایشگاه‌های بهاره در ۵ نقطه‌ شهر تهران و به مدت ۱۰ روز برپا می‌شود.

رویترز: پاکستان به‌‌رغم تحریم‌ها خط لوله انتقال گاز ایران را می‌سازد

 رویترز: پاکستان به‌‌رغم تحریم‌ها خط لوله انتقال گاز ایران را می‌سازد
2024-02-24T08:27:21+03:30
رویترز طی گزارشی نوشت اسلام آباد در فکر نهایی کردن اولین فاز خط لوله ۸۰ کیلومتری گاز با ایران است‌ تا از جریمه احتمالی ۱۸ میلیارد دلاری دوری کند.

"کشاورزی آینده" - ۲ | معرفی رویکرد «کشاورزی دقیق»

 "کشاورزی آینده" - ۲ | معرفی رویکرد «کشاورزی دقیق»
2024-02-24T08:27:21+03:30
«کشت دقیق» یا «کشاورزی دقیق» نوعی خاص از مدیریت مزرعه یا باغ یا اصطلاحاً «سایت کشاورزی» است که در آن به‌جای اینکه با کل مجموعه...

حباب سکه ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت

 حباب سکه ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت
2024-02-24T08:14:00+03:30
در هفته اخیر با وجود افزایش بهای انس جهانی و افزایش نسبی قیمت ارز حباب سکه کاهش پیدا کرد که علت آن هم خبر توزیع سکه‌های بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ماه بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه: شعار سال در حال محقق شدن است

 رئیس سازمان برنامه و بودجه: شعار سال در حال محقق شدن است
2024-02-23T15:47:14+03:30
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تداوم رشد اقتصادی در فصل پاییز و همچنین کاهش تورم در بهمن ماه نوشت: شعار سال یعنی رشد اقتصادی و کاهش تورم در حال محقق...

جزئیات رشد اقتصادی ۵ درصدی در پاییز + جدول

 جزئیات رشد اقتصادی ۵ درصدی در پاییز + جدول
2024-02-23T13:40:41+03:30
در پاییز امسال رشد اقتصادی گروه خدمات ۴.۶ درصد، صنعت ۱.۳ درصد، ساختمان ۰.۴ درصد، معدن ۰.۳ درصد و کشاورزی منفی ۱ درصد بوده است.

بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی تا پایان اسفند ماه تمدید شد

 بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی تا پایان اسفند ماه تمدید شد
2024-02-23T13:27:13+03:30
بر اساس بخشنامه رئیس سازمان امور مالیاتی طرح بخشودگی صد درصدی جرائم مالیاتی تا پایان اسفند ماه تمدید شد.

مخالفت بانک مرکزی با اختصاص اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی به یک خودروساز

 مخالفت بانک مرکزی با اختصاص اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی به یک خودروساز
2024-02-23T12:34:02+03:30
بانک مرکزی با اختصاص اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی به یک خودروساز مخالفت کرد.

افزایش ۳۵ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران/ مرز پرویزخان دروازه نوظهور ترانزیتی در ایران

 افزایش ۳۵ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران/ مرز پرویزخان دروازه نوظهور ترانزیتی در ایران
2024-02-23T11:40:34+03:30
ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۱۱ ماهه سال جاری با ۳۵ درصد افزایش به رقم ۱۶ میلیون و ۱۲۲ هزار تن رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)