میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 9 بهمن ماه سال گذشته آیتالله رئیسی رییس جمهوری به دستگاهها و ارگانهای دولتی دستور داد طی 20 روز برای رفع تصرف از سواحل کشور تا مرز مجاز قانونی (حداقل 60 متر از ساحل) اقدام کنند. بهدنبال این دستور در استانهای شمالی و جنوبی کشور بخش قابل توجهی از سواحل کشور آزادسازی شد.
آزادسازی در جزایر جنوبی کشور نیز دنبال شد؛ در این راستا اوایل اسفند ماه سال گذشته و حدود یکماه پس از دستور رئیسجمهوری سرپرست منطقه آزاد قشم از آزادسازی 36 کیلومتر سواحل این جزیره پس از دستور آیتالله رئیسی رئیسجمهور خبر داد.
افشار فتحاللهی با بیان فاصله بین شرقیترین و غربیترین نقشه جزیره قشم حدود 140 کیلومتر است که در مجموع حدود 500 کیلومتر ساحل داریم، افزود: اینکه بگوییم همه این سواحل را در این مدت رصد کرده باشیم قطعا اتفاق نیفتاده باشد. ممکن است برخی جاها را شناسایی نکرده باشیم. در ابتدا سواحلی که توسط سازمان منطقه آزاد اشغال شده بود را آزادسازی کردیم. بر این اساس دیوار مجموعه ساحلی که به ویلاهای لاکچری هم معروف بود را خراب کردیم. یکی دو دیوار مجموعههای اقامتی سازمان که ساحل را مسدود کرده بود را نیز تخریب کردیم.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم با بیان "در ادامه سراغ سایر مناطقی رفتیم که آنها را شناسایی کرده بودیم"، تصریح کرد: حدود 36 کیلومتر آزادسازی سواحل در قشم را داشتهایم که به نظرم عدد بزرگی است. این کار طی سه هفته اخیر و پس از ابلاغ دستور رئیسجمهوری انجام شده است.
وی اضافه کرد: همچنین سراغ برخی طرحهای گردشگری نزدیک ساحل که به مرور ساحل را مسدود و مزاحمت هایی را برای تردد مردم ایجاد کرده بودند، رفتیم. در برخی جاها نیز ساحل را دیوارکشی و سازهای موقت نصب شده بود. در مجموع مدعی هستیم که هیچ جای ساحل قشم مسدود نیست و دسترسی مردم به کل سواحل قشم آزاد است مگر اینکه ما آنرا شناسایی نکرده باشیم.
وی تاکید کرد: رضایتمندی خیلی خوبی در بین مردم شکل گرفته و از این موضوع راضی هستند. دستور رئیسجمهوری در قشم رضایتمندی را بهوجود آورده و کاری در جهت عدالت و حقوق عامه صورت گرفته است.
به گزارش تسنیم، آزادسازی سواحل در جزایر کشور همواره به این سادگی و بهواسطه دستور یک رئیسجمهور نبوده است. حدود یکسال قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم، در جزیره کیش برنامهای برای آزادسازی سواحل تصرف شده اجرایی شد که بهگفته مقام مسئول سابق منطقه آزاد کیش باعث بروز واکنشهای عجیبی از سوی صاحبان پول و قدرت در این منطقه شده بود.
ابوالفضل طیبی مدیرعامل سابق شرکت عمران منطقه آزاد کیش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم پشت پرده تلاش برخی نزدیکان مسئولان ارشد دولت سابق و عدهای از ملاکین این منطقه جهت مسکوت ماندن طرح آزادسازی سواحل را بازگو کرد. وی با اشاره به پیشنهاد رشوه آپارتمان لوکس در دبی تا تهدید برای چشمپوشی از آزادسازی سواحل جزیره کیش، میگوید: با وجود تمام سنگاندازیهای صورت گرفته، اما در نهایت توانستیم آزادسازی سواحل در جزیره کیش را عملیاتی کنیم.
وی با یادآوری اینکه سال 99 برنامه آزادسازی حدود 40 هکتار از سواحل تصرف شده جزیره کیش آغاز شد، اظهار کرد: عدهای در ساخت و ساز مسکن مرتکب تخلفهای بزرگی شده بودند؛ طرف آمده یک برج را ساخته بود و ساحل را نیز تصرف کرده بود. یک مجموعه ویلایی هم ساحل را تصرف کرده بودند.
وی با بیان اینکه اینها آپارتمانها و ویلاها را با "ساحل اختصاصی" به فروش رسانده بودند، افزود: این در حالی است که ساخت و ساز در حریم 60 متری ممنوع است. در 120 متری نیز قوانین خاص خودش را دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامه آزادسازی این قبیل ساحل تصرف شده از تابستان 99 آغاز شد، گفت: از لحظه شروع کار تا آزادسازی سواحل و احداث پارکهای متعدد در این سواحل حدود 4 ماه زمان برد. اما در این مدت فشارهای زیادی بر مجموعه وارد شد تا ازادسازی سواحل تصرف شده انجام نشود.
مدیرعامل وقت شرکت عمران منطقه آزاد کیش به بخشی از این فشارها اشاره و تصریح کرد: بنده بارها و بارها تهدید شدم و حتی گفتند که پول دیه تو را کنار گذاشتهایم! نمیدانید چه میکنید. با این حال حدود 400 هزار متر مترمربع زمین (ساحل) مرغوب در محدوده پارک دلفین، برجهای دو قلو، محدوده کرانه و... آزادسازی شد.
طیبی بیان کرد: برای جلوگیری از آزادسازی سواحل که خواسته مردم بود، افراد متعددی از ارگانهای دولت قبل بنده را تحت فشار قرار دادند تا آزادسازی ساحل را انجام ندهیم. تهدیدات عجیب و غریبی شنیدم، خانوادهام را تهدید کردند. آدرس منزل مسکونی و مدرسه فرزندم را پیدا کرده بودند. حتی به من گفتند ما میدانیم دخترت قبلا در فلان مدرسه درس خوانده است.
وی اضافه کرد: بعد از اینکه از تهدید کردن به نتیجهای نرسیدند شروع به تطمیع کردند، پیشنهاد آپارتمان در الهیه تهران و آپارتمان در دبی را دادند. در برجهای کیش هم پیشنهاد دادند.
وی با یادآوری اینکه از شرکت عمران شکایت کردند، اظهار کرد: نکته جالب توجه در این شکایت آن بود که میگفتند ما اینجا (ساحل) را تصرف کردهایم و شما نمیتوانید ملکی را که تصرف شده، آزادسازی کنید! خوشبختانه قوه قضاییه و دادستان همکاری بسیار خوبی با ما داشتند و لازم است از این همراهی کمال قدردانی را داشته باشم.
وی در ادامه با اشاره به دستور آیتالله رئیسی برای آزادسازی سواحل، گفت: خیلی آقای رئیسی را در این قصه قبول دارم چراکه وقتی ایشان در قوه قضاییه بود، دستگاه قضا و دادستان از اقدام ما حمایت کرد. بعد از روی کار آمدن آیتالله رئیسی ، باب این قصه که ساحل باید آزاد شود را باز کرد.
وی ادامه داد: این تفاوت دو مسئول است، دو رئیسجمهور که در راس دولت بودهاند. در دولت قبل به دلیل آزادسازی ساحل تحت فشار بسیار زیادی قرار گرفتیم و نزدیکان رئیسجمهور سابق انواع و اقسام حملهها را از ما دریغ نکردند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم
از امروز دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد
اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر
۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد
ابلاغیه پرورش کاکتوس در راستای توسعه کشت گیاهان کم آببر