میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در ۱۱ ماهه سال قبل برای ۳۳ هزار و ۶۶ بنگاه جواز تاسیس و برای ۶۸۴۴ بنگاه پروانه بهره برداری ایجادی و توسعهای صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال ١٣٩٩ به ترتیب ۰.۴ کاهش و ۳.۴ درصد افزایش داشته است.
سرمایه پیش بینی شده در این مدت برای جوازهای تاسیس معادل ۱۱۱۹ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ حدود ۸۳ درصد افزایش داشته است. میزان سرمایه پروانههای بهرهبرداری صادر شده در ۱۱ ماهه سال ١٤٠٠ نیز ۲۳۷ دهزار و ۲۵۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبلش ۲۸.۱ درصد افزایش داشته است.
همچنین بر اساس این آمار، پیش بینی شده با اجرای پروژههایی که جواز تاسیس آنها در ۱۱ ماهه سال قبل صادر شده، برای ۸۸۰ هزار و ۷۰۰ نفر شغل ایجاد شود که نسبت به این رقم در مدت مشابه سال ۱۳۹۹ با افزایش هشت درصدی مواجه بوده است. پروانههای بهرهبرداری صادر شده در این مدت نیز زمینه اشتغال ۱۴۳ هزار و ۱۸۴ نفر را فراهم کرده که نسبت به ۱۱ ماهه سال قبلش حدود ۱۳.۶ درصد افزایش داشته است.
بیشترین و کمترین جوازها در کدام استانها صادر شد؟
در این میان جزئیات این آمار که برای مدت ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۰ منتشر شده، نشان میدهد بیشترین تعداد جواز تاسیس در استانهای یزد، آذربایجان شرقی و خرسان رضوی و کمترین تعداد جواز تاسیس نیز در ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و گیلان صادر شده است. بیشترین تعداد پروانه بهره برداری صادره در بین استانهای کشور نیز مربوط به اصفهان، خراسان رضوی و تهران بوده و خراسان شمالی نیز کمترین پروانه را داشته است.
سهم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از کل جوازهای تاسیس و پروانههای بهره برداری در ۱۰ ماهه سال قبل نیز حدود یک و شش درصد بوده است. این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوری های نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه اندازی شدهاند. همین قوانین محدودتر بارها باعث گلایه کارگران و تولیدکنندگان شده است.
گفتنی است که تعداد صدور جواز صنعتی به نوعی نشان دهنده تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در بخش تولید و پروانههای بهرهبرداری به معنی واحدهایی است که فعالیت خود را آغاز کردند.
گروههای کالایی پرطرفدار
همچنین گروههای "مواد غذایی و آشامیدنی"، "ساخت مواد و محصولات شیمیایی"، "سایر محصولات کانی غیر فلزی" و "محصولات از لاستیک و پلاستیک" از جمله گروههای کالایی پرطرفدار و "فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و فعالیتهای مشابه" کمطرفدارترین گروه کالایی در این مدت بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا