میرنیوز
سیدحسن هاشمی در گفتوگو با ایسنا، ضمن ابراز امیدواری برای حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان در سالی که به نام «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده، اظهار کرد: طی سالهای اخیر رهبر انقلاب بارها بر ضرورت تقویت اقتصاد دانشبنیان تاکید داشتهاند و در سال جدید نیز با اشاره مستقیم به موضوع تولیدِ دانشبنیان و اشتغالآفرین، سیاست کلی کشور در این عرصه را مشخص کردند.
رشد اقتصاد دانشبنیان نیازمند رشد اقتصاد شرکتهای دانشبنیان است
وی افزود: طبیعتا برای بزرگ شدن اقتصاد دانشبنیان، نیازمند رشد و تقویت اقتصاد شرکتهای دانشبنیان و توسعه فعالیتها و اثرگذاری آنها در حوزههایی مانند تولید، صنعت و خدمات هستیم و لازمه آن، این است که گردش مالی این شرکتها و سهم آنها در اقتصاد بیشتر شود.
خرید تضمینی دولت فقط بخش کوچکی از دانشبنیان را احیا خواهد کرد
رئیس سازمان نصر با تقدیر از رویکرد رئیسجمهور برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: اینکه آقای رئیسی، وزارتخانهها را مکلف کردهاند به جای خرید محصولات خارجی، نمونههای داخلی و استاندارد تولیدشده توسط شرکتهای دانشبنیان را خریداری کنند، اقدام ارزشمندی است اما طبیعتا این تضمین خرید، صرفا پشتوانه اقتصادی تعداد اندکی از شرکتها خواهد بود و نمیتواند شامل حال تمامی ۶۷۰۰ شرکت باشد.
هاشمی تصریح کرد: بازار محصولات دانشبنیان فقط نهادهای دولتی نیست و این شرکتها باید بتوانند با تامین منابع لازم، بازار محصول خود را توسعه دهند و اقتصادشان را تقویت کنند.
نیازمند تامین منابع مالی و استفاده از تسهیلات بانکی هستیم
هاشمی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان برای رشد اقتصاد خود، نیازمند تامین منابع مالی و استفاده از تسهیلات بانکی هستند که در این خصوص، دولت مصوبات حمایتی متعددی داشته و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تسهیلاتی را پیشبینی کرده، اما متاسفانه دست بسیاری از شرکتها از این حمایتها کوتاه مانده است.
دانشبنیانها خط تولید ندارند، داراییشان دانش و فناوری است
وی درباره دلیل این اتفاق گفت: دریافت این تسهیلات حمایتی نیازمند ضمانت و وثیقه مورد تایید شبکه بانکی است که تامین آن برای شرکتهای دانشبنیان، به ویژه شرکتهایی که در حوزه فناوری اطلاعات و طراحی نرمافزار فعال هستند، مقدور نیست.
وی تصریح کرد: این شرکتها مانند کارخانه ها نیستند که خط تولید، تجهیزات و دستگاههایی داشته باشند که بتوان از آن به عنوان وثیقه بانکی استفاده کرد، بلکه داراییشان، مغزافزار آنها است و با تکیه به همین دارایی ارزشمند است که تاییدیه دانشبنیان بودن را دریافت کردهاند.
پیشنهاد سازمان نصر برای حل یک مشکل اساسی
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای ادامه داد: با توجه به این شرایط، باید مکانیزمی وجود داشته باشد که این دارایی نامشهود شرکتهای دانشبنیان ارزشگذاری شده و به عنوان سرمایه رسمی در اداره ثبت شرکتها ثبت شود تا به رسمیت شناخته شود.
هاشمی افزود: در کنار این اقدام، لازم است ساز و کاری هم برای تامین ضمانتنامههای بانکی تعیین شود؛ چرا که متاسفانه بانکها حتی با وجود ثبت شدن داراییهای نامشهود به عنوان سرمایه رسمی شرکتها، باز هم آن را به عنوان وثیقه و تضمین قبول نمیکنند.
هاشمی ادامه داد: راهکار پیشنهادی ما این است که صندوق نوآوری و شکوفایی با عاملیت صندوقهای پژوهش و فناوری سراسر کشور و با همکاری سازمانهای نظام صنفی رایانهای استانها، برای حل این مشکل اساسی شرکتهای دانشبنیان اقدامی مشترک داشته باشند.
صدور ضمانتنامه از طرف صندوقها در ازای پذیرش داراییهای نامشهود
وی گفت: این صندوقها میتوانند داراییهای فکری شرکتهای دانشبنیان را ارزشگذاری کرده و به ازای پذیرفتن آن به عنوان ضمانت، ضمانتهای تعهد پرداخت مورد قبول بانکهای عامل را صادر و به شرکتهای دانشبنیان ارائه کنند.
وی با اشاره به آمادگی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برای همکاری در ارزشگذاری دارایی نامشهود دانشبنیانها تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح، شرکتهای دانشبنیان میتوانند به جای وثیقههای معمول، ضمانتنامه های صندوقهای پژوهش و فناوری را که در ازای داراییهای نامشهود آنها صادر شده، به بانکها ارائه کنند و از تسهیلات بانکی بهرهمند شوند.
رئیس سازمان نصر همچنین ابراز امیدوار کرد که با همراهی نهادهای متولی، این طرح محقق و گام بلندی برای تحقق شعار سال و بزرگ شدن اقتصاد دانشبنیان کشور برداشته شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترافیک سنگین محورهای شمالی؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
پیامک آغاز پرداخت سود ۵ میلیونی سهام عدالت، کلاهبرداری است
ترافیک سنگین محورهای شمالی ۹ آذر؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
مسئول توقف قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع کیست؟
وزیر نفت: خط قرمز دولت محدودیت در تحویل گاز خانگی است
خط قرمز دولت ایجاد محدودیت در گاز تحویلی به بخش خانگی است
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
صدور ضمانتهای بانکی برای پروژههای خارج از کشور کلید خورد
قیمت جهانی طلا ۹ آذر؛ هر اونس ۲۶۶۰ دلار و ۹۰ سنت
میانگین قیمت مسکن در منطقه ۱۰ تهران چقدر است؟
قیمت گوجهفرنگی کاهشی شد
بارش برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد