میرنیوز
به گزارش ایسنا، جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش ایران اخیرا از مطرح شدن طرحی تحت عنوان "طرح ساماندهی واردات پوشاک، کیف و کفش" خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده بودند. البته وزیر صمت هم در آخرین نشست خبری خود در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ گفته بود که با واردات حداکثر ۲۰ درصدی در همه حوزهها موافق است؛ موضوعی که به نظر میرسد نگرانی برخی از تولیدکنندگان را به همراه است.
رسول شجری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که نباید کالای مورد نیاز کشور صادر شود، واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل هم نباید انجام شود. در حال حاضر حتی کشور جنگ زده سوریه واردات کالای نهایی را نمی پذیرد و شرط سرمایه گذاری و واردات مواد اولیه و ماشین آلات را در نظر گرفته است.
وی افزود: اما دولت قصد ساماندهی واردات کفش را دارد. این در حالی است که تولیدات داخل روی زمین مانده، تولیدکنندگان حتی نمیتوانند قیمت تمام شده را دریافت کنند و برخی کارگران هم بیکار شدهاند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش های دست دوز تهران با بیان این که دولت به جای واردات باید به فکر ساماندهی صادرات باشد، تصریح کرد: دولت به اشتباه صنعت خودرو را با کفش و پوشاک مقایسه میکند. این در حالی است که صنعت خودرو یک صنعت حدودا ۶۰ ساله است، اما صنعت کفش ایران یک صنعت ۲۵۰۰ ساله است؛ بنابراین ایران باید در حال حاضر صادرکننده بزرگ کفش باشد، نه وارد کننده.
واردات ۲۰ درصدی قابل کنترل نیست
وی با بیان اینکه وعده واردات ۲۰ درصدی هم قابل کنترل نیست، گفت: همین الان هم با مجوز کفشهای خاص مثل کفشهای ورزشی، همه نوع کفشی وارد میشود. برای مثال هشت ماه پیش در مناطق آزاد به اسم کفش اسکی، کفش عادی وارد شده بود که جلوی آن گرفته شد.
توان رقابت نداریم
رئیس اتحادیه کفشهای دست دوز با بیان اینکه تولید کنندگان خواستار بستن درها نیستند، اظهار کرد: اما باید امکانات داخلی در نظر گرفته شود و شرایط تولیدکننده داخلی و خارجی هم تراز باشد. در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی با دستهای بسته ۲۰۰۰ متر عقب تر از تولیدکننده خارجی ایستادهاند، نمیتوانند با آنها رقابت کنند.
به گفته وی در حال حاضر تولید کنندگان مواد اولیه را هر روز با قیمت جدید می خرند؛ بنابراین دولت باید ابتدا بازار مواد اولیه را ساماندهی و مواد مورد نیاز را وارد کند.
شجری با بیان اینکه بیش از ۷۰ قلم کالا در تولید کفش استفاده میشود که در صورت واردات، شاغلان در بخشهای مختلف بیکار میشوند، اظهار کرد: در حال حاضر پوست با قیمت دو دلار صادر میشود، اما میتوان کفش را به قیمت ۵۰ دلار صادر کرد.
به گفته وی تولیدکنندگان با واردات مواد اولیه و واردات کنترل شده و محدود کفش موافقند، اما معتقدند اگر دولت نمیتواند میزان واردات را کنترل کند، اصلاً نباید واردات این محصول آزاد شود، چرا که به تولید آسیب می زند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست
پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سالجاری
تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز
تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
چند سهامدار در سجام ثبتنام کردند؟
۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
نشست وزارتی اوپکپلاس بهصورت ویدیوکنفرانس برگزار میشود