میرنیوز
وحید مفید در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که تفاوت شیر فرادما، ESL، استرلیزه، پاستوریزه در چیست؟ گفت: اگر بخواهیم تفاوت این فرآیندها را بهطور ساده توضیح دهیم باید بگوئیم که هر یک از این نام ها بیان کننده نوعی از فرآیند آلودگی زدایی از محصولات لبنی است که به سلامت محصول و نیز ماندگاری آن بدون اینکه از نگهدارنده استفاده شده باشد، کمک میکند.
وی ادامه داد: در فرآیند پاستوریزه کردن، میزان و زمان حرارت دادن شیر کوتاهتر است. بنابراین شیرهای پاستوریزه ماندگاری بین 5 تا 7 روز دارند و حتما باید در یخچال نگهداری شوند. ولی در مورد شیرهای ESL که مخفف extended shelf life است، مدت ماندگاری به شرط نگهداری در یخچال بیش از روش پاستوریزه است. در واقع هم میزان و هم زمان حرارت دهی به شیر در این روش با روش پاستوریزه متفاوت است و هم فرایند های اضافی نظیر میکروفیلتراسیون بر روی شیر انجام می شود و مهمتر از آن، بسته بندی این محصول به گونه ای است که نگهداری و فاسد نشدن تا یک ماه را امکان پذیر می کند.
این کارشناس صنعت لبنیات افزود: در مورد محصولات استریل و فرادما( UHT)، اعمال حرارت به شیر نسبت به فرآیند های دیگر بیشتر است و نوع جنس متفاوت و شرایط بسته بندی نیز اسپتیک و خاص است تا امکان نگهداری تا شش ماه و در دمای محیط و نه یخچال، البته تا زمانی که درب محصول باز نشود را ممکن کند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید براینکه برخلاف تصور عوام، شیر استریل نگهدارنده و افزودنی ندارد، گفت: بهترین کیفیت شیرخام راهی خطوط تولید استریل می شود و تنها این فرآیند حرارت دهی و بخصوص بسته بندی در پاکت های خاص چند لایه است که اجازه ورود هوا و نور را نمیدهد، باعث می شود که امکان نگهداری شیر و جلوگیری از فساد آن تا چند ماه فراهم آید. به همین دلیل است که توصیه می شود برای شیر مدارس حتما از شیر استریل که نیاز به حمل و نقل سرد ندارد و کیفیت آن هم به دلیل لزوم رعایت استانداردها مشخص است و تخلف ناپذیر است، استفاده شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هدفگذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵
مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع میشود
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکتهای لیزینگ
بالا بودن هزینههای سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
ضمانت های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران