میرنیوز

ایرادات فنی طرح «صیانت» چیست؟

ایرادات فنی طرح «صیانت» چیست؟ 2022-03-10T10:46:10+03:30

مهدی دهقانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وجود قوانین و مقررات در حوزه فضای مجازی برای هر کشوری ضرورت دارد و کشور ما نیز مستثنی نیست، گفت: اما قانون بد در این حوزه هم اجرای آن را دشوار می‌کند و هم نتیجه مطلوب را پس از ابلاغ قانون و اجرای آن ارائه نخواهد داد که در نهایت سبب نارضایتی مردم، آسیب به کسب‌وکارها و در نهایت کاهش رشد اقتصاد دیجیتال می‌شود.

وی با اشاره به طرح موسوم به صیانت بیان کرد: در متن منتشرشده از طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» ویرایش ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰، مقررات خوبی لحاظ شده که می‌تواند در عین قانون‌گذاری در این حوزه، به کمک حاکمیت و همین‌طور کسب‌وکارهای فضای مجازی بیاید اما مواردی نیز در آن وجود دارد که می‌تواند آسیب‌های اساسی به این حوزه وارد کند و باید اصلاح و رفع شود.

این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه چهار ایراد بزرگ و کلی در طرح فعلی وجود دارد، افزود: بند چ ماده ۴، مزیت‌بخشی به تولید و مصرف ترافیک داخلی در برابر ترافیک بین‌الملل است. این بند در مجموع به جای کمک به حل مسئله، در جهت معکوس حرکت می‌کند. مشابه همین قانون، در سالیان اخیر طبق مصوبات بالادستی اجرایی شد که هزینه ترافیک داخلی نسبت به ترافیک بین‌الملل برای مصرف‌کننده، ارزان‌تر (نیم‌بها) بوده و تفکیک ترافیک داخلی از خارجی نیز انجام شد که این موضوع در نهایت هم سبب نارضایتی پلتفرم‌های داخلی و هم سبب نارضایتی اپراتورهای اینترنتی شده است.

دهقانی ادامه داد: این کار توجیه اقتصادی برای پلتفرم‌ها و اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت نداشته و حتی مورد سوءاستفاده خدمات غیرمجاز مشخص‌شده در این مصوبه نیز قرار گرفته است. برای حل بخشی از مشکل، لازم است کاهش درآمد اپراتور در اثر ابلاغ این مصوبه توسط دولت برای شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت جبران شود تا نتیجه مناسب‌تری حاصل شود ولی در هر حال امکان سوءاستفاده از این موضوع برای خدمات غیرمجاز وجود دارد.

با گذشت زمان به سمت نامحدود شدن ترافیک سرویس‌های اینترنت می‌رویم

وی با بیان اینکه به مرور با گذشت زمان متناسب با افزایش تقاضای مردم برای ترافیک و اینترنت و با توسعه زیرساخت‌های شبکه ارتباطی کشور، به سمت نامحدود شدن ترافیک سرویس‌های اینترنت (به‌خصوص اینترنت ثابت) حرکت می‌کنیم، افزود: با نامحدود شدن ترافیک اینترنت کاربران، عملاً مزیت‌بخشی به ترافیک داخلی نسبت به خارجی، چالش دشواری خواهد بود؛ زیرا با توجه به تقاضا و رشد مصرف ترافیک، امکان ایجاد محدودیت ترافیکی وجود نداشته و توجیهی برای استفاده کاربران از ترافیک داخلی به جای خارجی وجود نخواهد داشت. بنابراین این بند به‌جز ایجاد مشکل، نتیجه مثبتی نخواهد داشت.

این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به ماده ۹ فصل چهارم، اظهار کرد: مطابق این بند، کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی متشکل از رئیس مرکز ملی فضای مجازی به‌عنوان رئیس کارگروه و نمایندگان دادستان کل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان اطلاعات سپاه ایجاد می‌شود تا نسبت به امنیت ارتباطات و اطلاعات و مدیریت ترافیک ورودی و خروجی کشور در گذرگاه‌های مرزی تصمیمات الزم را اتخاذ کند.

دهقانی ادامه داد: ایرادی که می‌توان به این ماده گرفت، موضوع مدیریت ترافیک ورودی و خروجی کشور است، واگذار کردن این اختیار به کارگروهی که اکثریت اعضای آن مسئولین نظامی و امنیتی هستند و تخصص فنی و علمی لازم این حوزه را ندارند، از دید عموم مردم و همین‌طور از نگاه فنی و کارشناسی کار اشتباهی است و می‌تواند سبب اعمال تصمیمات اشتباه و آسیب‌زا برای شبکه ارتباطی کشور شود. این موضوع باید در اختیار شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد که با تصمیمات کارشناسی اقدام به مدیریت ترافیک بین‌الملل کنند.

وی با اشاره به تبصره ۳ ماده ۱۰ نیز بیان کرد: مطابق این تبصره، ایجاد، نگهداری و بهره‌برداری از گذرگاه‌های مرزی توسط بخش خصوصی و غیردولتی بعد از لازم‌الاجراشدن این قانون، ممنوع است و هرگونه تخلف از آن در حکم تصرف در اموال دولتی است. کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی موظف است ظرف مدت شش ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون نسبت به انتقال دسترسی‌های بخش خصوصی به بخش دولتی که پیش از تصویب و لازم‌الاجرا شدن قانون وجود داشته اقدام کند.

ایجاد ممنوعیت قانونی برای فعالیت بخش خصوصی، باعث تشدید انحصار می‌شود

این کارشناس فناوری اطلاعات ادامه داد: در حالی که ایجاد ممنوعیت قانونی برای فعالیت بخش خصوصی در این حوزه، باعث تشدید انحصار و محدودیت می‌شود و همین‌طور می‌تواند از لحاظ پدافندی نیز ارتباطات کشور را ضعیف کند. بهترین پیشنهاد برای این موضوع این است که بخش خصوصی بتواند با مجوز این کارگروه و زیر نظر آن، اقدام به ایجاد و توسعه گذرگاه‌های مرزی کند و حتی می‌توان از محل صدور مجوز و پروانه این موضوع به بخش خصوصی، درآمد مناسبی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات کسب کرد.

دهقانی با اشاره به ماده ۱۲ فصل پنجم بیان کرد: مطابق این ماده، درآمدهای حاصل از اجرای فصل هفتم این قانون و ۲۰ درصد وجوه حاصل از درآمدهای موضوع ماده واحده قانون «اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات»، مصوب ۱۳۹۲ و بخشی از درآمدهای حاصل از تعرفه مصوب فروش واردات پهنای باند بین‌الملل با تصویب کمیسیون عالی و ابلاغ رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در حساب ردیف مستقل بودجه سنواتی سالیانه کل کشور و به‌صورت ۱۰۰ درصد تخصیص‌یافته به نام مرکز ملی فضای مجازی و نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و با پیشنهاد رئیس مرکز ملی فضای مجازی و تصویب کمیسیون در موارد زیر هزینه می‌شود.

وی ادامه داد: ایراد اصلی این ماده محل تامین هزینه‌هاست که می‌تواند مشکلات بسیار جدی ایجاد کند. برای نمونه، با توجه به دادن اختیار تعرفه‌گذاری اینترنت بین‌الملل برای اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت توسط کمیسیون عالی، می‌تواند سبب تعرفه‌گذاری این کمیسیون به‌صورت غیرواقعی و غیراصولی با هدف افزایش درآمد حاصل از این ماده شود که همین موضوع سبب افزایش هزینه‌های اپراتورها برای تامین پهنای باند مورد نیاز، افزایش هزینه‌های مردم برای ترافیک اینترنت بین‌الملل و کاهش قدرت خرید، ایجاد مشکلات ارتباطی و کمبود پهنای باند و در نهایت سبب نارضایتی عمومی از وضعیت ارتباطی کشور، حاکمیت و کمیسیون عالی می‌شود.

قیمت‌گذاری غیراصولی پهنای باند، از عوامل عدم توسعه ارتباطات است

این کارشناس فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: اشتباهِ قیمت‌گذاری غیراصولی پهنای باند بین‌الملل در سال‌های نه چندان دور هم انجام می‌شد که این موضوع یکی از عوامل عدم توسعه ارتباطات مناسب کشور طی ۱۰ سال گذشته نیز محسوب می‌شود و تکرار اشتباهات گذشته چیزی جز آسیب به ارتباطات و زیرساخت کشور در پی نخواهد داشت.

دهقانی ادامه داد: از طرفی با توجه به عدم توسعه مناسب زیرساخت‌های شبکه ارتباطی کشور در یک دهه گذشته، وضعیت کمی و کیفی شبکه ارتباطی در تمام کشور به نقطه بحرانی و اشباع رسیده و نیازمند حمایت به خصوص در نقاط کم‌برخوردار و محروم است؛ در حالی که متاسفانه در این ماده ۲۰ درصد از درآمد حاصل از حق‌السهم دولت از اپراتورها صرفاً برای حمایت از موارد خدماتی و کم‌اولویت‌تر در نظر گرفته شده و توجهی به زیرساخت شبکه ارتباطی کشور نشده است.

وی در ادامه با بیان اینکه بدون داشتن شبکه ارتباطی مناسب، خدمات شبکه ملی اطلاعات نیز نمی‌تواند با کیفیت و سرعت مناسب و در دسترس همه مردم به‌خصوص در نقاط روستایی ارائه شود، گفت: حمایت از اپراتورها مانند کاهش حق‌السهم اپراتورها و یا سرمایه‌گذاری دولت در توسعه زیرساخت‌ها از همان محل درآمد حق‌السهم و صدور مجوزها و پروانه‌ها می‌تواند به سرعتِ توسعه زیرساخت شبکه ارتباطی کشور که بال اصلی شبکه ملی اطلاعات است و کاهش هزینه‌های مردم برای تهیه اینترنت، کمک زیادی کند. برای تامین منابع لازم جهت تحقق اهداف تعریف‌شده در این ماده، می‌توان از محل درآمدهای نفتی یا موارد دیگر اعتبار لازم را اختصاص داد که توسعه خدمات نیز دچار آسیب نشود.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد

مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
2024-11-23T15:54:01+03:30
رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار اتاق ایران می‌گوید: با پیگیری دبیرخانه شورای گفت‌وگو، راهکار موقتی برای رفع بلاتکلیفی صادرکنندگان در حوزه رفع تعهدات ارزی صادرا...

وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد

وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
2024-11-23T15:40:47+03:30
وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه بر تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳

عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
2024-11-23T15:40:46+03:30
روز دوشنبه پنجم آذرماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی، بدون بسته ب...

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
2024-11-23T15:14:03+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی «حسن‌رضا عباسیان فر» را به سمت معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.

ارزان‌ترین و گران‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

ارزان‌ترین و گران‌ترین استان‌های کشور کدامند؟
2024-11-23T13:54:02+03:30
گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در میان ۳۱ استان کشور، استان سیستان و بلوچستان با نرخ تورم ۲۳.۲ درصد کمترین تورم را در آبان ماه ۱۴۰۳ تجربه کرده است.

قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود

قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
2024-11-23T13:40:44+03:30
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد که میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ میلادی ​​حدود ۸۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود.

ارزن‌ترین و گران‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

ارزن‌ترین و گران‌ترین استان‌های کشور کدامند؟
2024-11-23T13:40:43+03:30
گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در میان ۳۱ استان کشور، استان سیستان و بلوچستان با نرخ تورم ۲۳.۲ درصد کمترین تورم را در آبان ماه ۱۴۰۳ تجربه کرده است.

تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاه‌های پشت بامی

تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاه‌های پشت بامی
2024-11-23T13:27:23+03:30
یک مقام مسئول گفت: اگر بتوانیم با ایجاد نظام اداری و ضوابط و نظارت بر اجرا ساختمان‌های جدید را به سیستم انرژی‌های تجدیدپذیر مجهز کنیم، بخش بزرگی از ناترازی ش...

سرمایه گذاران در بافت‌های فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند

سرمایه گذاران در بافت‌های فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
2024-11-23T13:27:23+03:30
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با دعوت از سرمایه گذاران برای ایجاد طرح‌های احداثی در محدوده‌های مصوب بازآفرینی شهری گفت: سرمایه گذاران در این بافت‌ها تا ۱۰...

وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود
2024-11-23T13:27:22+03:30
وزیر جهاد در پاسخ به درخواست سفیر ژاپن در کشورمان مبنی بر تسهیل صادرات پنیر ایرانی به این کشور گفت: موانع موجود به زودی رفع خواهد شد و مردم ژاپن طعم مطلوب پن...

تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر
2024-11-23T13:14:03+03:30
کنفرانس سالانه مقابله با تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به COP۲۹ که از ۱۱ نوامبر در شهر باکو آذربایجان آغاز شده بود، روز گذشته با صدور بیانیه‌ای به کار...

قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود

قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
2024-11-23T13:14:03+03:30
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد که میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ میلادی به‌طور میانگین ​​حدود ۸۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود.

فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری می‌شود

فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری می‌شود
2024-11-23T13:00:40+03:30
وزیر نفت،فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی را از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت ملی نفت دانست وگفت:پیش از پایان سال اخبار خوبی را برای قطعی‌شدن بخشی از قراردادهای فش...

کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد

کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
2024-11-23T13:00:40+03:30
یک مقام مسئول گفت: کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید در بخش صنایع می‌انجامد و با تغییر رویکرد مصرفی انرژی از طریق فرهنگ‌سازی می‌تواند در افزایش بهره...

جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود

جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
2024-11-23T13:00:39+03:30
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران گفت: سرشماری کشاورزی فرصتی ارزشمند است تا جامعه عشایری را به صورت هدفمند وارد سرشماری کنیم.

قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت

قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
2024-11-23T12:34:00+03:30
نرخ طلا و سکه با صعود قیمت‌ها در بازار امروز نمایان شد؛ به طوری که نرخ سکه امامی با یک میلیون تومان افزایش به ۵۳ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان رسید.

رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته

رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
2024-11-23T12:20:41+03:30
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه شاخص بورس با رشد ۲۴ هزار و ۴۴۳و احدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۸۲ هزار و ۵۷و احد قرار گرفت.

تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است

تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
2024-11-23T12:07:20+03:30
یک اقتصاددان گفت: همواره این واقعیت‌های اقتصادی است که بر بازار ارز و سایر بازارها حاکم می‌شود و عوامل سیاسی، تأثیری هیجانی و کوتاه‌مدت دارند.

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
2024-11-23T11:40:45+03:30
بر اساس قبوض برق صادر شده در دوره جدید شاهد افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان هستیم.

تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهواره‌ای رصد و پایش می‌شود

تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهواره‌ای رصد و پایش می‌شود
2024-11-23T11:14:07+03:30
فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی گفت: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، تغییر کاربری اراضی کشاورزی از طریق تصاویر ماهواره‌ای رصد و پایش می‌شود.

افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد

افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
2024-11-23T10:34:04+03:30
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: با قراردادهای استاندارد، دست سو استفاده‌گران از معاملات کوتاه می‌شود.

اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید بورس کالا

اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید بورس کالا
2024-11-23T09:00:41+03:30
براساس اطلاعیه مدیریت پذیرش بورس کالای ایران، پذیرش کالاها و محصولات یاد شده پس از بررسی مدارک و مستندات در چهارصد و سی و سومین جلسه کمیته عرضه در تاریخ ۲۹ آ...

رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار

رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
2024-11-23T09:00:41+03:30
بازار سرمایه امروز شنبه کار خود را با رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل آغاز کرد.

امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است

امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
2024-11-23T08:34:00+03:30
سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی دو روز آینده در غالب مناطق کشور جوی آرام پیش بینی می شود که در شهرهای صنعتی سبب افزایش غلظت آلاینده های جوی خواهد شد.

جاده چالوس برای تردد تهرانی‌ها باز است

جاده چالوس برای تردد تهرانی‌ها باز است
2024-11-23T08:33:59+03:30
محور کرج - چالوس حدفاصل بیلقان تا شهرستانک حوزه استان البرز تا روز شنبه (۱۰ آذر) مسدود است و تردد از محور جایگزین آزادراه تهران - شمال انجام می‌شود.

برنج‌های وارداتی در حال ترخیص است

برنج‌های وارداتی در حال ترخیص است
2024-11-23T08:20:40+03:30
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج درباره وضعیت ترخیص بارهای دپو در گمرکات گفت: پس از پایان ممنوعیت واردات از ابتدای آذر ترخیص برنج‌های خارجی آغاز شده و در حال ان...

بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد

بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
2024-11-22T18:00:40+03:30
مرکز مدیریت راه‌های کشور در اطلاعیه‌ای از رفع انسداد تردد در محور چالوس حدفاصل مرزن‌آباد تا تونل کندوان خبر داد.

پرواز هواپیماهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد

پرواز هواپیماهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
2024-11-22T17:47:29+03:30
روابط عمومی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با هدف دسترسی بیشتر و پروازهای منظم برای مسافران، پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد.

همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است

همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
2024-11-22T16:27:21+03:30
وزیر اقتصاد گفت: دولت چهاردهم مصمم است که همراه با راهبرد کاهش تنش‌های سیاسی و خارجی، با پشتوانه اعتماد مردم و به تدریج با انجام اصلاحات اساسی، ناترازی ها را...

چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود

چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود
2024-11-22T14:00:42+03:30
کارشناس مرکز مدیریت راه‌های کشور با اعلام تردد روان در تمامی محورهای شریانی کشور از مسود بودن محور چالوس خبر داد و گفت: تردد از محورهای جایگزین هراز و فیروزک...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)