میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، رئیس سازمان توسعه تجارت در هفتههای گذشته، از ورود رمزارزها به حوزه تجارت خارجی خبر داد و هدف از به کارگیری این ابزار را «مدیریت تجارت بینالمللی» و «دور زدن تحریمها» عنوان کرد.
علیرضا پیمانپاک همچنین اعلام کرد که سامانههای مبتنی بر بلاکچین مورد تأیید وزارت صمت و بانک مرکزی قرار گرفته و سازوکارهای استفاده از این ابزار به زودی ابلاغ میشود.
بهرغم آنکه حدود دو ماه از اعلام این خبر میگذرد، این سازوکارها هنوز تبیین نشده و مشخص نیست که سازمان توسعه تجارت در پیشبرد این هدف خود با چه موانعی مواجه شده است.
البته شاید مهمتر از آنکه استفاده از رمزارزها چه زمانی برای واردات کالا اجرایی خواهد شد، این است که فعالان اقتصادی چه نگرشی به بهرهگیری از این ابزار دارند.
فرزین فردیس رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران بر این عقیده است که تا زمانی که سیکل و چرخه استفاده از رمزارزها تکمیل نشود، نمیتوان انتظار داشت که رشد قابل ملاحظهای در استفاده از رمزارزها در حوزه واردات و صادرات رقم بخورد. اگرچه، ممکن است استفاده از این ابزار برای پرداختهای خرد و مراودات در مقیاس کوچک انجام شود.
وی دلیل عدم گرایش فعالان اقتصادی برای استفاده از این ابزار را ترس و محافظهکاری به حق فعالان اقتصادی دانست و گفت: هنوز دستورالعمل مشخصی تدوین نشده و در عین حال مشخص نیست که اگر فعالان اقتصادی، بخشی از تجارت بینالملل خود را با ابزار رمزارز انجام دهند، سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی و سایر سازمانها و نهادهای مشابه، چه برخوردی با این تراکنش مالی خواهند داشت. به بیان بهتر، آیا حسابرسان بخشنامه یا استانداردی در اختیار دارند، که زمان رسیدگی به حسابها به آن استناد کرده و استفاده از رمزارزها را مورد تأیید قرار دهند.
فردیس افزود: مساله این است که در حال حاضر، دستورالعملهای حسابرسی، این مجوز را به حسابرسان نمیدهد و اساساً پذیرفته نیست که رمزارزها در صورتهای مالی شرکت به رسمیت شناخته شود.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در ادامه گفت: به طور کلی اما سازمان توسعه تجارت، گامهای نخستین را برای ورود رمزارزها به حوزه تجارت به خوبی برداشته و سعی کرده در این زمینه صفشکنی کند. اما واقعیت این است که این، هنوز اولین قدم است و تا زمانی که کل چرخه و اکوسیستمی که باید این ابزار را به رسمیت بشناسد، پای کار نیاید، تصور نمیکنم درصد زیادی از فعالان اقتصادی به این ابزار روی بیاورند و از آن استفاده کنند.
وی افزود: احتمالاً سازمان توسعه تجارت، جلسات مختلفی را با نهادها و سازمانهای ذیمدخل در این امر برگزار کرده و شاید به زودی خبرهایی مبنی بر توافق سایر نهادها برای بهرهگیری از ابزار رمزارزها شنیده شود؛ اما باز هم به نظر میرسد که این اخبار را نیز باید صرفاً به عنوان یک نوید تلقی کرد و احتمالاً این به منزله رفع تمام موانع استفاده از ارزهای دیجیتال در حوزه تجارت نخواهد بود.
فردیس با بیان اینکه هر سازمانی که در پروسه تجارت خارجی نقش داشته و با تراکنشهای مالی بنگاهها سروکار دارد، باید به شکلی همراهی خود را با این ابزار و روش جدید نشان دهد، اظهار کرد: گمرک، بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و سازمان حسابرسی از جمله نهادهایی هستند که باید نوع برخورد خود را با استفادهکنندگان از رمزارزها در مراودات تجاری مشخص کرده و آئیننامه یا دستورالعملهای لازم و همچنین محدودیت و معذوریتهای خود را به طور مشخص اعلام کنند.
وی تأکید کرد: به کارگیری از ابزار رمزارزها در تجارت خارجی، اقدام خوبی است اما تا زمانی که فرآیند استفاده از آن تکمیل نشود، نمیتوان امیدوار بود که حتماً مساله نقل و انتقالات مالی حل شده و راه جدیدی برای تبادلات مالی کشور باز میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری
۸۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی رفع تصرف شد
معاملات شرکتهای توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
هزینهتراشی برای مردم با دوگانه غیرواقعی سلامت یا خاموشی
آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد