میرنیوز
به گزارش ایسنا، سید جواد ساداتی نژاد در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت دهه فجر برگزار شد، با بیان اینکه به ایام سال نو و ماه رمضان نزدیک می شویم و همیشه در این ایام بازار و تامین رونق خاصی دارد، گفت:از اواخر آبانماه برنامه ریزی های لازم برای تامین اقلام مورد نیاز شب عید و ماه رمضان انجام شده است و هیچ مشکلی در تامین اقلام نداریم.
وی ادامه داد: تلاش داریم بیش از ۵۰ درصد میوه شب عید را از طریق سامانه های هوشمند توزیع کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: برنامهریزی برای تولید محصولات بخش کشاورزی نیاز به زمان دارد و تقویم آن مشخص است. نتایج برنامه ریزی هایی که در حال حاضر انجام میدهیم را در آینده خواهیم دید و آنچه امروز میبینیم بر اساس برنامهریزیهای است که در گذشته انجام شده است. اما در تلاش هستیم با کمک اتحادیه ها و تشکل ها بازار را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه می توانیم میزان تولید و سطح کشت سیبزمینی و برنج را از طریق برنامهریزی مدیریت کنیم، گفت: حوزه کشاورزی حوزه حوادث غیرمترقبه است. زیرا مرتبط با اقلیم است. در سیل اخیر حدود ۵۰ هزار تن سیب زمینی از دست دادیم. البته تلاش داریم که با سازوکاری که اتخاذ کردیم این بازار را کنترل کنیم و این اطمینان را به مردم میدهیم که آرامش را در بازار این اقلام ایجاد کنیم.
ساداتی نژاد در ادامه با بیان اینکه در کشور ٢.٢ میلیون تن برنج تولید می کنیم و حدود ۱میلیون واردات داریم، گفت: سال گذشته دچار خشکسالی شدیم که میزان تولید برنج ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت. این کاهش تولید در بازار اثرگذاشته است. اما خشکسالی و کاهش تولید موضوع جدیدی نیست و فقط مربوط به امسال هم نیست.
وی افزود: در برنج خارجی کسری ها را جبران می کنیم. بخش خصوصی نیز سابقه خوبی در تامین برنج دارد. وضعیت مطلوبی در ذخایر راهبردی برنج داریم و به محض کسری در بازار آن را تامین میکنیم. با توزیع برنج خارجی تنظیم بازار قطعا صورت می گیرد. محدودیتی در توزیع نداریم. توزیع هوشمند هم انجام می شود.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین از توزیع هوشمند برنج ایرانی خبر داد و گفت: از روز گذشته توزیع برنج ایرانی در سامانههای هوشمند انجام شده است.
ساداتی نژاد با بیان اینکه علاقمند به دخالت در بازار نیستیم، گفت: تلاش داریم در کنار اتحادیه ها و تشکل ها باشیم و بخش خصوصی نیز متولی بازار باشد. اما این موضوع نیاز به زمان دارد یقین دارم هر چه که پیش برویم این تعاملات بیشتر خواهد شد.
وی همچنین به ذخایر روغن نیز اشاره کرد و گفت:۳۰۰میلیون دلار ارز برای واردات روغن تخصیص داده شده است و هیچ مشکلی در تامین ارز وجود ندارد.همچنین ذخایر خوبی هم در بخش روغن داریم.
مشخص شدن نرخ مرغ های قطعه بندی شده در هفته جاری
وی در خصوص غیر واقعی بودن قیمت مرغ های قطعه بندی شده در بازار گفت: این هفته نرخ مرغ های قطعه بندی شده تعیین خواهد شد. قصد داریم قیمت مناسبی هم برای اصناف و هم مصرفکنندگان تعیین کنیم.
ساداتی نژاد در پاسخ به این سوال که وضعیت تأمین نهادههای دامی تا پایان سال به چه صورت است؟ گفت: نهادههای دامی که با ارز ترجیحی وارد کشور میشوند در سامانه بازار قرار گرفته و توزیع خواهند شد و حداکثر نظارت بر توزیع صورت میگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ماهیانه یک میلیارد دلار ارز برای واردات نهادههای دامی در نظر گرفته شده است.ارز نهادههای دامی دیماه تامین و پرداخت شده و برای بهمن و اسفند نیز این ارز تامین شده است. همچنین در نظر داریم نهاده مورد نیاز فروردین ماه را در انتهای سالجاری تامین کنیم. تلاش ما این است که بتوانیم ضعفهای موجود را در این بخش برطرف کنیم. اولویت توزیع نهاده های دولتی نیز طیور و گاوهای شیری است که البته به دام های روستایی و عشایری نیز نهاده تخصیص داده میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سه استان گیلان، مازندران و گلستان قطب تولید برنج در کشور هستند، گفت: میتوانیم با زهکشی در اراضی شمال کشور و استفاده از آب سبز یک میلیون تن برنجی را که وارد می کنیم، خودمان در کشور تولید کنیم. بیش از ۱.۲ میلیون هکتار اراضی را باید به سمت زهکشی ببریم.شاید بیش از ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد و البته امری زمانبر است.
به گفته وی در حال انجام مطالعات کارشناسی این طرح هستیم باید برای تامین مالی آن بحث فاینانس خارجی، کنسرسیوم های تامین مالی و اجرای آن از محل تهاتر نفت بررسی شود.
استفاده از ظرفیت قرارگاه خاتم در زهکشی اراضی شمال
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت جهاد کشاورزی برای تولید برنج از قرارگاه خاتم کمک گرفته است یا خیر؟ گفت: قرارگاه خاتم در گلستان عملیات زهکشی اراضی را انجام میدهد.بنابراین گفت وگویی در این زمینه صورت گرفته است تا بتوانیم از ظرفیت زهکشی این قرارگاه استفاده کنیم.
ساداتی نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش به وضعیت مکانیزاسیون نیز اشاره کرد و گفت مکانیزاسیون در بخشهای مختلف کشاورزی به خصوص باغبانی وضعیت مناسبی ندارد و این در حالی است که مزیت نسبی کشور باغبانی است. در حقیقت در زمینه مکانیزاسیون نظم و توزیع مناسبی نداشته در قطب های کشاورزی علاوه بر مکانیزاسیون در صنایع تبدیلی و فرآوری هم دچار چالش هایی هستید که البته در این خصوص برنامههایی داریم و بایستی بخش خصوصی هم پای کار بیاید.
به گفته وی قرار گاه سرمایه گذاری در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل و در این قرارگاه از بخش خصوصی دعوت به سرمایه گذاری شده است. در حوزه مکانیزاسیون نیاز به سرمایهگذاری بیشتری داریم اگر میخواهیم کشاورزی را از معیشتی به تجاری تبدیل کنیم باید بخش مکانیزاسیون را تقویت کنیم.
سنددار کردن اراضی کشاورزی تا پایان سیزدهم
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه ۴درصد کشاورزی دارای سند هستند گفت: با روندی که در پیش داریم شاید تا ۳۰ ،۴۰ سال آینده طول بکشد همه اراضی سند دار شود.باید یک بار برای همیشه این موضوع را حل کنیم .این که کشاورز ما سند زمین نداشته باشد موضوع خوب نیست. یکی از برنامههای دولت سیزدهم سنددار کردن اراضی کشاورزی است که البته کار بسیار سختی بوده و بین قوه ای است.
وی همچنین از قرارگاه صدور اراضی کشاورزی نیز خبر داد و گفت: سه شنبه هر هفته جلسه صدور اسناد اراضی در این قرارگاه تشکیل میشود و قصد داریم تا پایان دولت سیزدهم همه اراضی سند دار شود. از بهمن ماه نیز این طرح از استان زنجان شروع می شود.
مشکلی در تامین سیب زمینی نداریم
ساداتی نژاد در ادامه گفت: ۶۰۰ هزارتن سیبزمینی در انبار داریم به زودی سیب زمینی های جنوب هم وارد بازار می شود. اگر چه بخشی از سیب زمینی ها در سیلاب از بین رفت، اما برخی سوداگران هم در بازار هیجان ایجاد کردند که ما هم با ابزارهای نظارتی خود پیگیر این موضوع هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است سازمان محیط زیست و منابع طبیعی با هم ادغام شوند یا خیر؟ گفت: رئیس سازمان محیط زیست بر اساس دغدغه ای که داشت پیشنهاد داد سازمان محیط زیست و منابع طبیعی با یکدیگر ادغام شود.حوزه محیط زیست حوزه نظارتی است، اما سازمان منابع طبیعی وظایف اجرایی دارد وادغام این دو سازمان می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.این نوع ادغام از نظر کارشناسی نیاز به بررسی بیشتری دارد.
وزیر جهاد کشاورزی به توافقات ایران و روسیه در بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه غلات اتفاقات خوبی رقم خورده است و تبادلات کشاورزی با ارزشی انجام شده است. بعد از سفر برنامهریزیهای انجام شد و هیاتی از روسیه از بخشی از صنایع لبنی بازدید کردند. هفته آینده نیز طرف روسی از گلخانه ها بازدیدی خواهند داشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پروازهای هفتگی فرودگاه بوموسی افزایش مییابد
بالاترین رکورد تولید روزانه گاز در پارس جنوبی ثبت شد
تورم بخش تولید مرغداری صنعتی اعلام شد
سهم ۷۶۰ میلیون مترمکعبی ایران از سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان
هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان
هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان کشور
قرارگیری ۷.۵ درصد از اراضی سازمان ملی زمین در داخل محدوده شهری
عسل معاف از مالیات بر ارزش افزوده شد
بخشنامه جدید گمرک برای واردات خودرو جانبازان
منابع منجمد بانکها آزاد میشود
هشدار هواشناسی؛ افزایش ارتفاع موج به بیش از ۱.۵ متر در شمال کشور
مدیرعامل راهآهن خواستار سیر واگنهای باری ایران در ازبکستان شد
استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای عبور از ناترازی انرژی
افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴
برنامه هفتم توسعه ۱۱ تکلیف برای سازمان بنادر و دریانوردی دارد
غافلگیری اقتصاد انگلیس با انقباض ماه سپتامبر
حراج بعدی سکه دوشنبه برگزار می شود
تداوم سبزپوشی بورس؛ شاخص کل ۴۵ هزار واحد رشد کرد
چرا گزارش تحولات بازار مسکن منتشر نمی شود؟
وزارت صمت به دنبال تمدید مصوبه ترخیص درصدی است
سهم ۷۳ درصدی حقیقیها از معاملات بازار سهام
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور منصوب شد
هدف دولت اصلاح ساختارها در حوزه اقتصاد است
قوانین تجاری باید اصلاح شود
اطلاعات خانههای لوکس را به سازمان امور مالیاتی نمی دهند
سقوط یورو برای بانک مرکزی اروپا چه معنایی دارد؟
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۶ آبان؛ دلار نیما ۵۰ هزار و ۴۰۴ تومان شد
نرخ بهره به ۲۵ درصد کاهش مییابد
ماینرهای غیرمجاز را با ارسال پیامک معرفی کنید
جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون اعلام شد