میرنیوز
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت دو دلار و ۱۶ سنت معادل ۲.۴ درصد افزایش یافت و در ۹۳ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت اواسط معاملات تا مرز ۹۳ دلار و ۷۰ سنت پیشروی کرده بود که بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۴ بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با دو دلار و چهار سنت معادل ۲.۳ درصد افزایش، در ۹۲ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه بسته شد. شاخص نفت آمریکا روز جمعه تا مرز ۹۳ دلار و ۱۷ سنت هم صعود کرد که بالاترین قیمت از سپتامبر سال ۲۰۱۴ بود.
هر دو شاخص برای هفتمین هفته متوالی رشد کردند. قیمت نفت برنت ۳.۶ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۶.۳ درصد رشد هفتگی داشت. افزایش قیمتهای نفت در دو روز گذشته با هجوم خریدارانی که انتظار دارند عرضه جهانی به سختی پاسخگوی تقاضای رو به رشد خواهد بود، شتاب گرفت. آمار اشتغال آمریکا در ژانویه با وجود شیوع واریانت اُمیکرون، بهتر از حد انتظار بود.
قیمت نفت برنت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون ۲۰ درصد و شاخص نفت آمریکا حدود ۲۴ درصد رشد کرده اند. استراتژیستهای بازار هفته گذشته با اشاره به تقاضای قوی جهانی، پیش بینی کردند قیمتهای نفت احتمالا از مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه عبور خواهد کرد.
با این حال ریسکهایی برای این افزایش قیمت دیده می شود. سیتی ریسرچ پیش بینی کرد بازار نفت تا سه ماهه چهارم امسال مازاد عرضه پیدا می کند و روند صعودی قیمتها مهار می شود.
بیورنار تونهاگن، مدیر بازارهای نفت شرکت تحقیقاتی "ریستاد انرژی" هم اظهار کرد: افزایش قیمتها به مرز ۱۰۰ دلار در کوتاه مدت منتفی نیست اما ریسکهای نزولی شامل تاثیر اُمیکرون بر تقاضا، نگرانیهای رشد اقتصادی و اصلاحات بازار مالی به دلیل مبارزه بانکهای مرکزی با تورم، فراوان هستند.
طوفانهای زمستانی که سرمای منجمدکننده را به آمریکا به خصوص به تگزاس برد، از رشد قیمتها پشتیبانی کرد زیرا انتظار می رود سرمای شدید باعث توقف موقتی تولید شود درست مشابه آنچه در فوریه سال ۲۰۲۱ در این ایالت اتفاق افتاد.
بازارهای نفت همچنین از تنشهایی که پیرامون بحران اوکراین وجود دارد و نگرانیها نسبت به احتمال تشدید محدودیت عرضه نفت را برانگیخته، حمایت شده است. روسیه هزاران نیرو را به مرز اوکراین اعزام کرده و آمریکا و متحدانش را به دامن زدن به تنشها متهم کرده است.
وزیران اوپک پلاس در نشست هفته گذشته توافق کردند افزایش تدریجی تولید را ادامه دهند و افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای مارس را تصویب کردند. اما چندین عضو این گروه به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی در چند سال گذشته، با مشکلاتی برای افزایش تولید روبرو هستند. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، در ژانویه پایینتر از سهمیه خود نفت تولید کرد در حالی که قزاقستان که یکی از اعضای اوپک پلاس است، می خواهد نفت بیشتری را برای مقابله با افزایش قیمتهای سوخت در داخل کشور نگه دارد.
شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گزارش برای پنجمین هفته متوالی به شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی اضافه کردند. گزارش روز جمعه شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی آمریکا در هفته منتهی به چهارم فوریه، با سه حلقه افزایش، به ۶۱۳ حلقه رسیده است که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ است.
بر اساس گزارش رویترز، اگرچه شمار دکلها برای هجدهمین ماه متوالی رشد کرده اما تولید نفت آمریکا همچنان پایینتر از سطح پیش از شیوع پاندمی کووید ۱۹ مانده است زیرا بسیاری از شرکتها به جای افزایش تولید، به تقویت سوددهی به سرمایه گذاران متمرکز شده اند. شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی آمریکا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۲۱ حلقه معادل ۵۶ درصد رشد کرده است. شمار دکلهای حفاری نفت هفته گذشته با دو حلقه افزایش، به ۴۹۷ حلقه و شمار دکلهای حفاری گاز طبیعی با یک حلقه افزایش، به ۱۱۶ حلقه رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا