میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، مجید عشقی امروز در جمع فعالان بازار سرمایه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بازار سرمایه موتور محرک هر کشوری است و نمیتوان آن را به حاشیه برد و به آن بیاعتنایی کرد، گفت: امروز همه مردم کشور در این بازار منفعت دارند و در این بین سازمان بورس به تنهایی نمیتواند پاسخگوی همه نیازها باشد لذا باید به کمک همه ذینفعان و بخصوص بخش خصوصی عدم شفافیتها را به کم ترین حد ممکن برسانیم.
وی با بیان اینکه ارزش بازار سرمایه نزدیک ۶ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: تقریبا بزرگترین عددی است که در اقتصاد کشور وجود دارد و سیستم بانکی و نقدینگی هیچکدام به این عدد نمیرسد و این ۶ هزار و ۲۰۰ همت دارایی و موتور سودسازی و ایجاد اشتغال در کشور است و بنابراین الان بیهیچ وجه نمیتوان بازار سرمایه را به حاشیه راند و در تصمیمات در نظر نگرفت زیرا هم از نظر اقتصاد و هم درگیر شدن مردم اکنون تقریبا کل جمعیت کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بازار سرمایه منافع دارند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با دامنه نوسان گفت: در سازمان تقریبا به این جمعبندی رسیدهایم که احتمالا تا پایان سال بتوانیم دامنه نوسان را به تدریج باز کنیم و با بازخوردی که از اثرات آن در بازار میگیریم برای دورههای بعدی تصمیم گیری خواهیم کرد بورس روی دامنه نوسان حساسیت دارد اما حتماً تا پایان سال این برنامه را اجرایی میکنیم.
وی بیان کرد: چند ابهام جدی در رابطه با بازار سرمایه وجود دارد که یکی از آنها مذاکرات هستهای و موضوع دیگر بودجه سال آینده است که تا دو - سه هفته دیگر با رفع این ابهامات آسانتر میتوان درباره بازار بورس و اقدامات در این بازار تصمیمگیری کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: برای توسعه نهادهای مالی در ۶ ماه گذشته ۶ مجوز کارگزاری صادر شده است این در حالی است که ۱۲ سال هیچ مجوز کارگزاری صادر نشده بود و بنا داریم تا پایان امسال به صفهای تشکیل شده پایان دهیم و به شرکتهای دارای صلاحیت مجوز کارگزاری دریافت خواهند کرد.
وی گفت: همچنین به ۷ شرکت سبدگران مجوز داده اشت و برای شرکت های مشاور سرمایهگذاری و شرکتهای تامین سرمایهگذاری نیز آمادگی صدور مجوز وجود دارد.
عشقی با بیان اینکه بازار سرمایه به هیچ حمایتی نیاز ندارد، گفت: توان سودآوری شرکتها وجود دارد اما آنچه که بازار سرمایه را آزار میدهد تصمیماتی است که سودآوری شرکتها را تهدید میکند.
وی افزود: باید به تصمیمگیرندگان گفت که تضعیف سودآوری شرکتها نه تنها به نفع دولت نیست بلکه به ضرر نیز است. اگرچه ممکن است در ابتدا ۳۰ هزار میلیارد تومان از محل مالیات و افزایش نرخ گاز به دولت برسد اما ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی دولت در نتیجه این تصمیم کوچکتر میشود.
وی بیان کرد: همه دستگاههای دولتی از جمله شورای رقابت و وزارت صنعت که با شرکتها در ارتباطند و تصمیمگیری میکنند درخواست کردهایم که اطلاعات خود را ارسال کنند و این اطلاعات موجود است و آن را به سامانههای بورس وصل میکنیم تا افراد دخیل در آن تصمیمات را شناسایی کردهایم.
عشقی ضمن ابراز خرسندی از تعامل و هم فکری با بخش خصوصی افزود: امیدواریم به کمک این مذاکرات بر برطرف شدن مشکلات پیروز شویم و با شناسایی مشکلات برای آنها راهحلهای دقیق و جامع پیدا کنیم.
اوراق قرضه در بورس ایران فراموش شده است
در این نشست همچنین محسن حاجی بابا نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران ضمن تاکید بر تعاملات دو طرفه بین بخش خصوصی و دولت گفت: صدور ۳۷ بخشنامه ظرف سه سال در بانک مرکزی فاجعه است ضمن اینکه آخرین بخشنامه نیز همانی بود که از ابتدای بخش خصوصی گفته بود.
وی بیان کرد: آموزش در حوزه بورس و بازار سرمایه بسیار اهمیت دارد و اغلب خریداران از علت خرید و فروش سهام خود تحلیلی ندارند.
حاجی بابا اظهار کرد: فرآیند ورود شرکتهای جدید به بورس نیز باید تغییر کند زیرا بورس در ایران عمق ندارد و برای عمق بخشیدن باید روند ورود شرکتها را تسهیل و تسریع کرد.
وی با بیان اینکه اوراق قرضه در بورس ایران فراموش شده است، گفت: این در حالی است که بخش قابل توجهی از منابع مالی از طریق شبکه بانکی تامین میشود و همچنین در کشورهای پیشرفته این منابع از اوراق قرضه تامین میشود اما در ایران چنین ساز و کاری وجود ندارد.
نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران با تاکید بر لزوم اعتبار سنجی شرکتها گفت: به دلیل ضعف در این بخش شاهد چالشهای جدی هستیم و باید شرکتهای ۱۰۰ درصد خصوصی برای اعتبار سنجی ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: پیشنهاد داریم که سود تقسیم شده شرکتهایی که حسابرسی شده اند معاف از مالیات باشند و هر وقت سودها تقسیم شد مالیات آن را دریافت کنند. عدم دخالت دولت در بورس خواسته دیگر ما است و در این بین افزایش سطح شفافیتها در بورس حائز اهمیت است.
منبع : خبرگزاری مهر
هدفگذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵
مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع میشود
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکتهای لیزینگ
بالا بودن هزینههای سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
ضمانت های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران