میرنیوز

در حوزه کشاورزی، صادرات را ممنوع نخواهیم کرد

در حوزه کشاورزی، صادرات را ممنوع نخواهیم کرد 2022-01-30T05:37:35+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سیدجواد ساداتی نژاد در ادامه برنامه «نگاه یک» افزود: اینکه ابتدا سازه‌ای در زمین کشاورزی ساخته شود و سپس حکم تخریب آن را بگیریم برازنده نیست، زیرا برای ساخت آن سازه هزینه شده است و تبعات اجتماعی در پی دارد.

او ادامه داد: باید از ابزارهای جدید استفاده کنیم و نظارت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی باید هوشمند باشد، زیرا امکان ندارد عرصه وسیع کشور را تنها با نیروی انسانی نظارت کنیم.

ساداتی نژاد اضافه کرد: بنابراین باید از ابزارهای سنجش از راه دور و تصاویر ماهواره‌ای و پهپادی استفاده کنیم تا نیروی انسانی از طریق مانیتور نگاه و هر نوع تغییری را به صورت هفتگی رصد کند و در همان ابتدا جلوی تغییر کاربری زمین را بگیرد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این کار می‌تواند هم از هدر رفت منابع جلوگیری کند و هم ضامن پایداری کشاورزی شود.

ساداتی نژاد افزود: این موضوعی است که سازمان امور اراضی به طور جدی پیگیری می‌کند و امیدواریم سامانه‌های مورد نیاز ما استقرار یابد و این نظارت هوشمند را در حوزه اراضی کشاورزی انجام دهیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود درباره دیپلماسی غذایی و موضوع برگشت خوردن برخی از محصولات صادراتی کشورمان گفت: بسیاری از تبلیغات منفی که علیه محصولات کشاورزی ما در رسانه‌ها انجام شد واقعیت ندارد، اما این موضوع را به فرصت تبدیل کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت حوزه سلامت غذا افزود: ستاد سلامت غذا را در وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی کردیم.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در حوزه غذایی، چند دستگاه دخیل هستند اضافه کرد: بخشی از آن در حوزه قرنطینه و حفظ نباتات است که مربوط به وزارت کشاورزی است و بخشی از آن هم مربوط به سازمان استاندارد و بخشی از مربوط به سازمان غذا و دارو است.

او گفت: در ستاد سلامت غذا، این دستگاه‌ها عضو هستند تا بتوانیم مستمر در حوزه سلامت غذا کار انجام دهیم و امیدواریم در این دولت به جایی برسیم که هر محصول موجود در بازار را با استفاده از کد QR روی آن بفهمیم این محصول را چه کسی و در کجا تولید کرده و از چه سم و آفت کش و کودی در آن استفاده شده است.

ساداتی نژاد درباره برگشت محصول فلفل دلمه‌ای صادراتی کشورمان از روسیه افزود: زمانی که یک آفت کش می‌خواهد در کشوری استفاده شود ابتدا باید در سازمان حفظ نباتات آن کشور ثبت شود و تا زمانی که ثبت نشود هیچ کس حق استفاده از آن را در محصولات کشاورزی ندارد و زمانی که ثبت شود کشاورز اجازه استفاده از آن را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در مورد فلفل دلمه‌ای، گزارش کشور روسیه این بود که چهار آفت کش استفاده شده در این محصول در کشور روسیه ثبت نشده است.

وی افزود:، اما این آفت کش‌ها در کشور ما ثبت شده بود و کشاورزان ما اجازه استفاده از آن‌ها را داشتند.

ساداتی نژاد با بیان اینکه این آفت کش‌ها در اتحادیه اروپا هم ثبت شده، اما در روسیه ثبت نشده بود گفت: علت برگرداندن فلفل‌های دلمه‌ای، این موضوع بود نه اینکه در این محصول، سموم باقی مانده وجود داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این مسائل در حوزه کشاورزی، صادرات و واردات کشورها عادی است، اضافه کرد: در این اتفاق، متأسفانه عده‌ای به کشاورزان ایران جفا کرده اند.

وی ادامه داد: حدود پنج میلیون تولید کننده فعال در حوزه کشاورزی داریم که غذاهای مردم را تولید می‌کنند و بسیاری از کشورهای دیگر هم در حال استفاده از این محصولات هستند.

ساداتی نژاد تاکید کرد: اینکه محصولات ما آلوده و غیر استاندارد است درست نیست؛ در دنیا جزو کشورهایی هستیم که از کود و سم، کم استفاده می‌کنیم بنابراین این بحثی که برخی‌ها در حوزه رسانه انجام داده اند جفا در حوزه کشاورزی است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان و باغداران با غیرت ایرانی، غذای سالم و با کیفیت را تولید می‌کنند و در اختیار مردم قرار می‌دهند، افزود: این اطمینان را به همه مردم می‌دهم که هیچ دغدغه‌ای در حوزه سلامت غذا و محصولات کشاورزی در کشور نداشته باشند.

وی اضافه کرد: برای اینکه آرامش به طور کامل برقرار شود این کاری را که در ستاد سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی با همکاری دیگر بخش‌ها آغاز کردیم به سمتی می‌بریم که محصولات در کشور ما دارای شناسنامه شوند.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در موضوع کیوی هم مذاکراتی را با کشور هند انجام دادیم، گفت: مسئله کیوی، مسئله شپشک است و سلامت محصول را دچار آفت نمی‌کند و با یک بروس زنی ساده برطرف می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: این موضوع فقط در ایران نیست و با توافقاتی که انجام شده است به زودی این مشکل برطرف می‌شود.

وی گفت: در بحث روسیه هم هیئتی از این کشور از گلخانه‌های ایران بازدیدی را انجام خواهد داد وبقیه کشورها به ویژه درباره همسایگان، بحث‌های قرنطینه‌ای و ساز و کار آن را پیش می‌بریم.

ساداتی نژاد افزود: همچنین با سازمان غذا و دارو در ستاد سلامت غذا، تعریفی را انجام دادیم که قبل از صدور گواهی بهداشتی برای صادرات، تولید کنندگان آنالیز سموم مربوط به محصولات را از سازمان غذا و دارو بگیرند تا با ایمنی خاطر، محصول تولیدی ما هم در داخل و هم در خارج، مصرف شود.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در سال‌های قبل هم مواردی را داشتیم که محموله‌هایی از کشورمان برگشت خورد و یا ما محموله‌هایی از کشورهای دیگر را برگشت دادیم و این یک روال عادی است.

او با تاکید بر اینکه این موضوع جنبه سیاسی نیز پیدا کرده است، گفت: برخی مواقع، این برگشت خوردن‌ها ممکن است جنبه فنی نداشته باشد و بحث‌های رقابتی در میان باشد.

ساداتی نژاد افزود: فلفل دلمه‌ای تولیدی کشورمان به علت آفتابی که در ایران وجود دارد ویتامین C بسیار بالایی دارد و میزان این ویتامین در آن کاملاً قابل رقابت با میزان ویتامین C موجود در پرتقال است بنابراین خریداران بسیار زیادی دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران جزو سه کشور صادر کننده فلفل به روسیه است، اضافه کرد: فلفل دلمه‌ای تولید ایران حدود ۱۰ برابر فلفل تولیدی کشورهای دیگر ویتامین C دارد و بسیار مرغوب است.

وی گفت: توسعه محصولات ارگانیک یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است و این موضوع برای کشاورزان آورده بهتری دارد و همچنین محصولات ارگانیک، علاقمندان خاص خود را دارند و با قیمت بالاتری آن‌ها را می‌خرند.

ساداتی نژاد درباره روابط با همسایگان برای صادرات محصولات کشاورزی افزود: در حال حل مسائل موجود با همسایگان هستیم و تقویم زراعی کشورمان با برخی از کشورهای همسایه، مکمل هم است یعنی هیچ رقابتی نداریم و نگاه ما در حوزه کشاورزی نگاه اقتصادی است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اعتقاد به این موضوع نداریم که با ممنوعیت صادرات، بازارمان را تنظیم کنیم، چون واردات و صادرات، خون اقتصاد است و در حوزه کشاورزی هم این گونه است.

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان در حوزه کشاورزی، صادرات را ممنوع نخواهیم کرد و در زمینه تجارت محصولات کشاورزی همه تلاشمان را خواهیم کرد تا حضورمان در سبد غذایی همسایگان افزایش یابد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج

توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
2025-02-16T19:11:03+03:30
در دیدار وزیر اقتصاد ایران و وزیر دارایی عربستان، دوطرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج تأکید کردند.

توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی

توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
2025-02-16T18:56:23+03:30
در دیدار وزیر اقتصاد ایران و وزیر دارایی عربستان، دوطرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج تأکید کردند.

هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور

هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
2025-02-16T16:30:01+03:30
سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و باران و کاهش دما در نقاط مختلف کشور هشدار نارنجی صادر کرد.

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:36:17+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
2025-02-16T15:23:00+03:30
یک کارشناس بورس گفت: نبود زیرساخت‌های مالی، عامل عقب‌ماندگی لیزینگ دارایی‌های بزرگ است.

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:10:00+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
2025-02-16T14:03:08+03:30
 رئیس کل بانک مرکزی، در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی بر لزوم توسعه این صنعت و تخصصی‌تر شدن بانک‌ها تأکید کرد.

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
2025-02-16T14:03:06+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با رئیس صندوق اوپک دیدار و گفت‌وگو کرد.

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
2025-02-16T14:03:04+03:30
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در بحث افزایش تولید در دولت چهاردهم خوش درخشیده است.

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟
2025-02-16T13:09:41+03:30
سرمای زودرس و زمستان سرد سبب ثبت رکوردهای متعددی در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شد، با این حال آمارها نشان می‌دهد تحویل گاز به نیروگاه‌ها در ماه‌های آذر، د...

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
2025-02-16T12:56:17+03:30
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۷۳ درصد کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء خبر داد.

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور
2025-02-16T12:56:16+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در کنفرانس دو روزه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور، حضور یافت.

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
2025-02-16T12:43:01+03:30
رئیس سازمان حفظ نباتات از ظرفیت بالای همکاری ایران و قزاقستان در بخش کشاورزی خبر داد.

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
2025-02-16T12:43:00+03:30
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه بیست‌وهشتم بهمن با افت ۴۷ هزار و ۶۷۹ واحدی به ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار واحد رسید.

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T12:03:05+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
2025-02-16T11:49:43+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T11:49:42+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
2025-02-16T11:49:41+03:30
قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۷۰ هزار و ۶۵۳ تومان رسیده است.

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
2025-02-16T11:36:17+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
2025-02-16T11:22:59+03:30
قائم مقام وزارت صمت گفت: پیش از این از صنعت لیزینگ دربرخی از بخش های اقتصاد استفاده می شد که با توسعه آن می توان بازار مصرف و تولید را رونق داد.

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران
2025-02-16T10:43:00+03:30
​استقبال مشتریان و کاربران از نرم‌افزار ارتقایافته و امن همراه‌بانک صادرات ایران با افزایش بیش از ۳۱ درصدی تراکنش‌ها در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری همراه شد.

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
2025-02-16T10:29:37+03:30
همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی با حضور مسئولان، کارشناسان و فعالان این حوزه آغاز به کار کرد.

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ
2025-02-16T10:29:37+03:30
یک مقام مسئول گفت:بانک مرکزی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه صنعت لیزینگ است.

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری
2025-02-16T10:02:59+03:30
حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۱۵.۹ میلی‌متر و و حوضه خلیج فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۸.۵ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه‌های‌ درجه ۱ کشور در ه...

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
2025-02-16T10:02:58+03:30
مشخصات ضمانت‌نامه بانکی جهت افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات اعلام شد.

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست
2025-02-16T09:49:40+03:30
گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست در مصلی برگزار شد.

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
طبق مصوبه هیئت وزیران اجرای طرح باک پر در صورت ضرورت در هر یک از مرزهای کشور، با تشخیص وزیر راه و شهرسازی و توسط وزارت نفت تعلیق می‌شود.

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
اتحادیه چای کشور طی نامه‌ای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از کمبود و گرانی چای در آستانه ماه رمضان و عید نوروز ابراز نگرانی کرد.

استفاده از فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است

استفاده از  فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
مدیرعامل آبفای کشور استفاده از تجربیات و دانش‌های روز دنیا در حوزه فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان را یک اصل محوری در فعالیت‌های صنعت آب و فا...

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت همه دستگاه‌های ذی‌ربط و مردم امکان‌پذیر است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)