میرنیوز
به گزارش ایسنا، محمدرضا تاجدار در نشستی خبری گفت: مالیات نخی مصوب شده در کمیسیون تلفیق برای هر کارتن سیگار تولید داخل دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در هر کارتن سیگار خارجی سه میلیون تومان محاسبه میشود. این در حالی است که مالیات نخی پیش از این برای سیگار داخلی و خارجی به ترتیب ۲۵۰ و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر کارتن بود.
وی با بیان اینکه اعمال مالیات موردنظر کمیسیون تلفیق به زیان تولیدکنندگان است و بازار را در اختیار قاچاق قرار میدهد، تصریح کرد: گزارشها نشان میدهد همین حالا هم عمده تولیدکنندگان داخلی با کاهش تولید از ۱۰ تا ۲۰ درصد مواجه بودند، اما شرکتهای بین المللی این افت را جبران کردند و حدود ۱۰ درصد رشد فروش داشتند.
رئیس انجمن تولیدکننـدگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده که از ۱۳ دی اجرایی شد، گفت: در این قانون، تکلیف دخانیات تا چند سال مشخص شد و بر اساس آن قرار بود مالیات سیگار در قالب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده تجمیع شود و هر سال پنج درصد به آن اضافه شود که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هم بر همین اساس مالیات سیگار تعیین شده بود. اما شاهد مصوبه جدید هستیم.
وی افزود: به عبارت دقیقتر افزایش ۸۲۰ درصدی نرخ مالیات نخی سیگار در کمیسیون تلفیق در حالی است که در قانون مالیات بر ارزش افزوده که دو هفته هم از اجرای آن نگذشته، تکلیف صنعت دخانیات تا ۵ سال آینده مشخص شده بود و بر اساس ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده تولیدکننده داخلی باید ۲۵ درصد و بین المللی باید ۴۰ درصد و وارداتیها ۶۵ درصد مالیات و عوارض بپردازند و همچنین تا پنج سال آینده، سالانه پنج واحد درصد به این اعداد اضافه شود به گونهای که مالیات سیگارهای داخلی به ۵۵ درصد، بین المللی به ۹۵ درصد و وارداتیها به ۱۲۰ درصد برسد. در این شرایط امنیت سرمایه گذاری نیز به خطر میفتد.
وی با بیان اینکه در صورت تصویب مالیات نخی، مالیات سیگار حدود ۱۰ برابر بیشتر از سال گذشته خواهد شد، تصریح کرد: در چنین شرایطی سرمایه گذاری و تولید با مشکل مواجه میشود. قیمت پایه سیگار داخلی یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سیگار بین المللی چهار تا چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. بنابراین اعمال مالیات نخی بر سیگار داخلی ۲۵ درصد در قیمت نهایی و در سیگار بین المللی این عدد ۱۰ درصد اثرگذار است.
دولت مخالف است
تاجدار با بیان اینکه با این شرایط نمیتوان از تولید حمایت و سرمایه گذاری کرد، تصریح کرد: تولیدکنندگان مالیات نخی فعلی را هم نمیتوانند بپردازند و مشخص نیست مجلس چگونه تصمیم گرفته این مالیات را تا این حد افزایش دهد. از طرف دیگر دولت مخالف مصوبه کمیسیون تلفیق است و نهادهای انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق نیز مکاتباتی در این رابطه انجام داده و مخالفت خود را اعلام کردهاند، اما مشخص نیست کمیسیون بهداشت مجلس و وزارت بهداشت با چه اطلاعاتی کمیسیون تلفیق را ملزم به افزایش مالیات نخی سیگار کردهاند.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان صنعت دخانیات با بیان اینکه نتیجه چنین تصمیماتی کاهش تولید سیگار و افزایش ورود کالاهای قاچاق و جعلی است، تصریح کرد: زمانی میتوان با استفاده از ابزار مالیات مصرف سیگار را کاهش داد که درهای بازار به روی کالاهای قاچاق و جعلی بسته باشد، اما در کشور ما اگر سیگار گران شود مصرف کنندگان به سمت استفاده از سیگارهای قاچاق و جعلی میروند.
به گفته وی علاوه بر افزایش قیمت ناشی از قیمت مواد اولیه، هزینههای تولید و سایر مالیاتها، فقط با اعمال مالیات نخی هر پاکت سیگار داخلی ۴۶۰۰ تومان و هر پاکت سیگار بین المللی ۶۰۰۰ تومان گران خواهد شد. همچنین این شرایط منجر به تعطیلی یا کاهش شدید تولید واحدهای داخلی خواهد شد. تولیدکنندگان بینالمللی نیز ممکن است کسب و کار خود را تعطیل کنند، به کشور ثالث بروند و محصولات خود را از مبادی غیررسمی وارد کنند.
وی از احتمال کاهش ۵۰ درصدی تولید سیگار در صورت اجرای این مصوبه خبر داد و گفت: همچنین ممکن است برخی ۵ تا ۱۰ درصد از تولیدات خود را اظهار کنند و بقیه تولید خود را در یک کشور ثالث انجام دهند و بعد از تولید آن را به کشور وارد کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم