میرنیوز
به گزارش ایسنا، گزارش عملکرد تولید و فروش خودروسازان بزرگ کشور نشان میدهد که ۷۳ هزار و ۹۶۹ دستگاه خودرو در آذر ماه امسال تولید شده است. از سوی دیگر از مجموع خودروهای تولیدی آذر ماه و پیش از آن (مربوط به ایرانخودرو) برای ۶۰ هزار و ۵۱۰ دستگاه خودرو فاکتور فروش صادر شده است و ۱۵ هزار و ۷۳۴ دستگاه از تولیدات آذر این دو خودروساز ناقص بر دست آنها مانده و تجاری نشده است.
طبق آمار ایرانخودرو از مجموع ۴۲ هزار و ۸۹۴ دستگاه خودرو تولیدی آذرماه و با تکمیل ۲۲۷۵ دستگاه از انواع پژوها و سمندهای تولید ماههای پیش از آذرماه، در مجموع برای ۳۹ هزار و ۲۱۵ دستگاه خودرو فاکتور فروش صادر کرده است.
با وجود اینکه ایرانخودرو کمتر از ۳۰۰۰ دستگاه خودروهای ناقص قبلی خود را تکمیل کرده و فروخته است اما نتوانسته از تولیدات آذر ماه ۵۹۵۴ دستگاه را عرضه و تجاریسازی کند.
از مجموع تولید ایرانخودرو در آذر ماه امسال، ۳۰ هزار و ۵۰ دستگاه محصولات خانواده پژو است که با تکمیل ۱۹۷۱ دستگاه تولیدی ماههای گذشته، در مجموع ۳۲ هزار و ۲۱ دستگاه از محصولات این خانواده را تجاری کرده است.
تولید محصولات خانواده سمند در نهمین ماه سال ۱۴۰۰ نیز به ۲۲۱۴ دستگاه رسیده است که با تکمیل و تجاریسازی ۳۰۴ دستگاه از تولیدات ناقص ماههای پیشتر، آمار فروش این محصولات را به ۲۵۱۸ دستگاه رسانده است.
البته لازم به ذکر است که این امکان وجود دارد که همه ۳۰ هزار و ۵۰ دستگاه پژوها و ۲۲۱۴ دستگاه سمندهای تولیدی آذر ماه قابلیت عرضه نداشته و تعداد بیشتری از تولیدات گذشته این محصولات تکمیل و در آمار فروش آذر ماه ثبت شده باشد.
این موضوع میتواند در مورد سایر محصولات ایرانخودرو که در ادامه به آمار تولید و فروش آنها اشاره میشود، صدق کند.
طی آذرماه امسال ۴۴۱۱ دستگاه رانا و ۱۱۸۶ تارا در مجموعه گروه صنعتی ایرانخودرو تولید شده است. از سوی دیگر برای این محصولات به ترتیب آمار فروش ۲۳۰۷ دستگاه رانا و ۱۱۵۴ دستگاه تارا ثبت شده است. بدین ترتیب تعداد فروش این دو محصول ۲۱۰۴ دستگاه رانا و ۳۲ دستگاه تارا کمتر از تولید آنها در آذر ماه است.
در حالیکه ۴۳۷۰ دستگاه دنا به تولید رسید تنها ۵۸۱ دستگاه فروخته شد
آمار تولید و فروش در محصول دنا اما بسیار قابل توجه است؛ در حالیکه در آذرماه امسال ۴۳۷۰ دستگاه خودرو دنا تولید شده است، تنها ۵۸۱ دستگاه از این محصول عرضه شده و ۳۷۸۹ دستگاه ناقص باقیمانده و قابلیت تجاریسازی نداشته است.
این گروه صنعتی در نهمین ماه از سال ۱۴۰۰، ۶۵۱ دستگاه هایما تولید کرده که ۶۳۴ دستگاه آن را فروخته است.
وانت آریسان به سبد محصولات ایرانخودرو بازگشت اما هنوز عرضه نشده است
به دنبال اینکه از ابتدای سال جاری، تولید وانت آریسان در گروه صنعتی ایرانخودرو به جهت بهبود مسائل زیستمحیطی متوقف بود، مقرر شد تا این محصول به لحاظ کیفیت و قوای محرکه ارتقا پیدا کند و به سبد محصولات ایرانخودرو بازگردد.
حال پس از آنکه قریب به هشت ماه جای این خودرو در سبد محصولات این گروه خودروسازی خالی بود، آمار تولیدات آذر ماه نشان میدهد وانت آریسان بهبودیافته به چرخه تولید برگشته است. بر این اساس در آذر ماه امسال، ۱۲ دستگاه خودرو وانت آریسان تولید شده اما هنوز به مرحله تجاریسازی نرسیده و عرضه نشده است.
۹۷۸۰ دستگاه خودرو ناقص سایپا روی دست این خودروساز ماند
در دیگر خودروساز بزرگ کشور (سایپا) نیز در مدت یک ماهه آذر ماه ۳۱ هزار و ۷۵ دستگاه خودرو تولید شده است. در مقابل برای ۲۱ هزار و ۲۹۵ دستگاه خودرو نیز فاکتور فروش صادر شده است. براین اساس تنها ۹۷۸۰ دستگاه خودرو تنها از تولید آذرماه این خودروساز ناقص باقی مانده و قابلیت تجاریسازی نداشته است.
به تفکیک آمار، گروه خودروسازی سایپا در مجموع در آذر ماه سال جاری ۲۹۰۲ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده اما تعداد فاکتور صادر شده برای این محصول ۱۸۴۷ دستگاه است و ۱۰۵۵ دستگاه آن ناقص باقی مانده است.
در این مدت ۲۶ هزار و ۲۸ دستگاه از محصولات خانواده تیبا و ۲۱۴۵ دستگاه شاهین تولید شده است که به ترتیب برای ۱۷ هزار و ۴۵۲ دستگاه از محصولات خانواده تیبا و ۱۹۹۶ دستگاه شاهین صورت مالی ثبت شده است.
از تولیدات تیبا ۸۵۷۶ دستگاه محصولات خانواده تیبا و ۱۴۹ دستگاه شاهین به مرحله عرضه نرسیدهاند.
آمار تولید خودروهای ناقص در شرایطی به تدریج در حال افزایش است که پس از عدم توجه خودروسازان به هشدار سازمان بازرسی مبنی بر پایش روند تجاریسازی و تکمیل خودروهای ناقص، سازمان مذکور دو شرکت ایران خودرو و سایپا را برای ارائه توضیحاتی در خصوص عدم اعتنا به افزایش خودروهای ناقص و عدم تکمیل آنها، فراخوانده است؛ ضمن اینکه به استناد آمار تولید و فروش و همچنین افزایش خودروهای ناقص ۹ ماهه ۱۴۰۰، بالغ بر ۴۳ هزار دستگاه خودرو تولیدی ایرانخودرو و سایپا از تولیدات امسال خودروسازان تاکنون تجاری نشده و ناقص کف پارکینگ خودروسازان باقی مانده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان