میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، حمیدرضا دهقانینیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: امروز طی گشت نظارتی معاونت بازرسی و نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت که به صورت دورهای و مستمر انجام میشود، حجم قابل توجهی از لوازم خانگی قاچاق در یکی از واحدهای عرضهکننده با همکاری نیروی انتظامی کشف و ضبط شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در این اقدام، نزدیک به ۶ دستگاه کامیون لوازم خانگی قاچاق کشف و ضبط شده است که بیشتر اقلام مکشوفه شامل یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و جاروبرقی با برند کرهای و قاچاق بوده و بر اساس برآوردهای اولیه، ارزش ریالی کالاهای مکشوفه نزدیک به ۲.۵ الی ۳ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
دهقانینیا بیان داشت: مبارزه با قاچاق کالا و برخورد با عرضهکنندگان لوازم خانگی قاچاق بر اساس ماده ۱۳ و بند ذ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است؛ همه کالاهای مشمول ضوابط اختصاصی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از جمله لوازم خانگی باید در محل عرضه و فروش دارای شناسه کالا و کد رهگیری باشد. با وجود تذکر مکرر و ابلاغ نهادهای ذیصلاح از سال ۹۸ تاکنون هرگونه تخلف در این زمینه غیرقابل توجیه است.
وی اظهار داشت: عمده این کالاها از طریق ته لنجی به کشور وارد شده و از طریق شوتیها به سراسر کشور از جمله تهران منتقل میشود. بر اساس بررسیهای انجام شده هیچکدام از اقلام مکشوفه دارای کد رهگیری و شناسه کالا نبودهاند؛ بنابراین این واحدهای صنفی به علت عدم اجرای ضوابط تخصصی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین عدم ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت، مرتکب فروش کالای قاچاق شده است.
به گفته سید علیرضا مجد موسوی، رئیس هیئت مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران، تولیدکنندگان همچنان برای تمام کالاهای خود شناسه کالا دریافت و از این طرح پیروی میکنند، اما از اواخر سال گذشته دیگر در سطح عرضه برخوردی انجام نشده است.
به گفته سعید محمدی پور، معاونت نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، بیشترین کالای قاچاق کشف شده طی ۹ ماهه امسال در این استان شامل لوازم خانگی، دخانیات، انواع پوشاک و لاستیک خودرو بوده است. طی ۹ ماه سال جاری، نزدیک به ۶۱ هزار بازرسی در حوزه قاچاق کالا و خدمات صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶.۱۱ درصدی داشته است.
بر اساس ماده ۱۳ و بند ذ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۹۲، عرضه کالاهای وارداتی فاقد شناسه کالا و شناسه رهگیری در سطح خرده فروشی، قاچاق محسوب میشود.
همچنین طبق تبصره ۴ ماده ۱۸ مکرر این قانون، نگهداری، عرضه یا فروش کالای قاچاق توسط واحدهای صنفی، تخلف محسوب شده و علاوه بر ضبط کالا، جریمههای قابل توجهی برای مرتکبین در نظر گرفته شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا