میرنیوز
عبدالله مختاری در گفت و گو با ایسنا، در ارزیابی ایجاد مشاغل با سرمایه های اندک، گفت: قبل از ایجاد یک شغل و راه اندازی هر کسب و کاری باید فضای کسب و کار را به گونه ای فراهم کنیم که تولید کننده مبتکر، مخترع و فارغ التحصیل دانشگاه اجازه پیدا کند آنچه مفید جامعه و نفع واردات کشور است، تولید کند.
وی افزود: وقتی کسب و کار در چارچوب اشتغال پویا و منافع جامعه است، دولتها نباید به آن ورود کنند ولی متاسفانه بروکراسی های اداری و دولتی در بسیاری موارد مانع ظهور و بروز ایدههای کارآفرینان و سرمایه گذاران می شود.
این کارشناس حوزه کار ادامه داد: اگر کسی می خواهد یک هواپیمای بومی بسازد یا روی آن سرمایه گذاری کند نباید مداخله دولتی در آن صورت گیرد و در این حد که خارج از ضرر و زیان جامعه و امنیت ملی نباشد و استانداردهای مربوطه و امنیت مسافران را رعایت کند، الزامی است ولی متاسفانه به قدری بروکراسی و دست اندازی زیاد است که افراد نیامده بازار کار را ترک می کنند و فرصتی برای بروز و ظهور ایده های خلاقانه و کسب و کار خود پیدا نمی کنند.
مختاری در پاسخ به این پرسش که آیا می توان با مبالغ اندکی همچون پنج میلیون تومان اشتغالزایی کرد؟ گفت: معتقدم با چنین ارقامی ابزار کار نمی دهند و نمی توان تهیه کرد چه برسد به اینکه یک شغل به وجود آورد. اگر فردی سرمایه اولیه هم داشته باشد باید ابزارآلات، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز را تهیه کند که با توجه به افزایش قیمتها و هزینه ها امروز ممکن نیست.
وی افزود: یک دستگاه جوش قبلاً ۵۰۰ هزار تومان بود ولی امروز بیش از ۷ میلیون تومان است لذا شاید در گذشته می توانستیم با مبالغ پایین اشتغالزایی کنیم ولی امروز هزینه ها و قیمت مواد اولیه افزایش یافته و سرمایه گذاری در بخشهای زودبازده را دشوار کرده است.
این کارشناس حوزه کار ادامه داد: در شرایط حاضر نمی توان به یک جوان بیکار گفت که یک پراید بخرد و با آن مسافرکشی کند، چون همان پراید ۱۷۰ میلیون تومان شده است. قیمت یک موتور سیکلت هم کمتر از ۳۰ میلیون تومان نیست؛ بنابراین صرفنظر از سرمایه، تامین ابزار کار هم مهم است.
مختاری درباره مصوبه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نیز گفت: درست است که قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به تصویب رسیده و یک اقدام مثبت و اثرگذار است ولی تصویب آن به تنهایی کافی نیست و باید در اجرا آن را محک زد و دید که چقدر در عمل به قانون موفق خواهیم بود.
این کارشناس حوزه کار در پایان خاطرنشان کرد: امروز چند درصد بنگاههای املاک دارای مجوز هستند یا بدون مجوز فعالیت می کنند؟ اگر تعمیراتی ها و تاسیساتی ها را بررسی کنیم می بینیم، عمده آنها دارای تخصص هستند ولی مجوز ندارند و دنبال گرفتن مجوز هم نمی روند چون باید بر اساس درآمد خود مالیات و دارایی بپردازند و آنقدر هزینه های جانبی برای آنها میتراشند که دنبال ثبت کسب و کار خود نمی روند لذا در چنین جامعه ای افراد خواه نا خواه به سمت شغل های کاذب کشیده می شوند و اینگونه می شود که درآمد خود را در دستفروشی و مسافرکشی جستجو می کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد
اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر
۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد
ابلاغیه پرورش کاکتوس در راستای توسعه کشت گیاهان کم آببر
هاشمی: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است
دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شدیم
جاده ۱۵ استان امروز بارانی است
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی میشود
رشد ۴۴۷۴۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی می شود
تنظیمگری و نظارت بر مبادله رمزپولها وظیفه قانونی بانک مرکزی است
برف و باران نوار غربی کشور را فرامیگیرد
یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید