میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش امیرمکری در نشست خبری حاشیه پنجمین نمایشگاه حمل و نقل که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۹ آذر در مصلی امام خمینی تهران برگزار شد، گفت: کرونا آثار منفی زیادی در صنعت هوانوردی دنیا گذاشت که از ان به عنوان بزرگترین بحران ۵۰ سال اخیر این صنعت یاد می شود، به گونه ای که پیش بینی ها حاکی است تا سال ۲۰۲۴ صنعت هوانوردی به شرایط سال ۲۰۱۹ برمی گردد.
وی درباره مطالبات شرکت فرودگاه ها از ایرلاین ها افزود: با توجه به شرایط کرونا که به کاهش ۵۰ درصدی فعالیت های عملیاتی شرکت های هواپیمایی منجر شد تصمیم گرفتیم حال ایرلاین ها مراعات شود لذا مطالبات ایرلاین ها را پیگیری نکردیم. در نتیجه طی سال ۱۳۹۹ بدهی شرکت های هواپیمایی به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افزایش یافت در حال حاضر بدهی ایرلاین ها دو هزار میلیارد تومان است و ما در شرکت فرودگاه ها با آنها مذاکره کرده ایم که این بدهی ها در زمان بندی مشخصی پرداخت شود.
امیرمکری درباره پروازهای عبوری گفت: در حال حاضر امکان اعزام و پذیرش ۱۸۰۰ پرواز عبوری در روز را طی ۱۳۲ مسیر از آسمان ایران داریم؛ آسمان کشور ما برای پروازهای اروپا به شرق آسیا بسیار مطلوب است به شرط آنکه هزینه تردد از آسمان ایران برای ایرلاین های خارجی اقتصادی باشد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: با توجه به فرمولی که شامل وزن هواپیما، طول مسیر و ضریب ثابتی از دلار است این نرخ را تعیین کرده ایم اما باید هم مسیرها کوتاه شود و هم تخفیف هایی را برای ایرلاین های خارجی در نظر بگیریم تا عبور از آسمان ایران نسبت به کشورهای دیگر به صرفه تر باشد.
وی افزود: مجوز امکان تخفیف دادن را سال گذشته از دولت گرفتیم در حال حاضر به دنبال کوتاه کردن مسیر هستیم ایران بیشترین مناطق ممنوعه پروازی را در بین کشورهای منطقه دارد که باید با نیروهای مسلح برای کاهش مسیرها توافق کنیم.
امیرمکری درباره حذف شرکت فرودگاه ها از درآمد پروازهای عبوری در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: آنچه در بند «ی» تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده بدون هماهنگی با شرکت فرودگاه ها بود موضوع را به وزیر راه انتقال دادم و قرار شد در این موضوع بازنگری شود.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در سال گذشته ۶۲ درصد نسبت به سال هایی که روزانه ۷۵۰ تا ۸۰۰ پرواز عبوری داشتیم کاهش یافت اما این شاخص در سال جاری به ۵۸۰ تا ۶۰۰ پرواز عبوری از آسمان ایران در روز رسیده است.
به گفته امیرمکری بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی عبور تقریبا همه پروازهای اروپایی از ایران محدود شد لذا مذاکراتی با سازمان هواپیمایی کشوری داشته ایم که پروازهای خارجی بار دیگر به آسمان بازگردند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره توقف صدور ویزاهای فرودگاهی گفت: به دنبال مذاکره با وزارت امور خارجه هستیم تا بار دیگر صدور ویزای فرودگاهی در فرودگاه های بین المللی از سر گرفته شود، فرودگاه های مناطق آزاد که تحت نظارت شرکت فرودگاه ها نیستند ویزای فرودگاهی را صادر می کنند که سبب افزایش پرواز به این مناطق آزاد شده است.
امیرمکری ظرفیت سالانه فرودگاه های تحت نظارت شرکت فرودگاه ها را ۷۵ میلیون عنوان و اظهار کرد: بالاترین رکورد اعزام پذیرش مسافر به ۵۱ میلیون نفر در سال های گذشته اختصاص دارد اما کرونا سبب شد برخی فرودگاه های با فعالیت کم ما به طور کامل تعطیل شود.
وی گفت: البته فرودگاه ها صرفا برای تردد مسافر نیست بلکه زیرساختی برای توسعه محسوب می شوند. ما تقاضای زیادی برای ساخت فرودگاه های جدید داریم اما در برابر آنها مقاومت می کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص اراضی فرودگاه های غیرفعال به نهضت ملی مسکن جهت مسکن سازی گفت: اراضی هیچ یک از فرودگاه ها به نهضت ملی مسکن واگذار نمی شود اما ما در فرودگاه های غیرفعال به دنبال توسعه ایرتاکسی هستیم.
به گفته امیرمکری، صرفا سه یا چهار فرودگاه در کشور هزینه و درآمد سر به سر دارند و سایر فرودگاه ها زیان ده هستند.
وی خاطرنشان کرد: ۹۰ فرودگاه در کشور وجود دارد که ۵۳ فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه هاست و بقیه به مناطق آزاد، نیروهای مسلح، شرکت نفت، وزارت ارتباطات و وزارت جهاد کشاورزی تعلق دارد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درباره نقش بخی نیروهای ناوبری هوایی ایران درباره رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: تمام سرویس های هوانوردی که در روز سقوط هواپیمایی اوکراینی ارائه شد با هماهنگی لازم بوده و هیچ یک از همکاران ما در پرونده مذکور نقشی ندارند و درگیر این پرونده نبوده ایم.
منبع : خبرگزاری مهر
هدفگذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵
مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع میشود
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکتهای لیزینگ
بالا بودن هزینههای سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
ضمانت های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران