میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم با هدف پیگیری اقدامات اولویت دار و جهشی به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی با دستور رهبر انقلاب تشکیل شد. با این حال و علیرغم تأکیدات مکرر مقام معظّم رهبری بر اهمیت این ستاد و نقش آن در خنثی کردن تحریم، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وقت نتوانست از ظرفیت آن به درستی استفاده کند. بنابراین در نهایت این ستاد در دولت روحانی تعطیل شد. با این حال، هنوز از این ظرفیت بزرگ و مهم در دولت آقای رئیسی استفاده نشده و معاون اول رئیس جمهور در این زمینه اقدامی نکرده است.
عدم توجه جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وقت به ظرفیت ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در پیگیری کارهای کلان، سپردن کار به بروکراسی اداری سازمان برنامه و بودجه به جای یک دبیرخانه چابک، استفاده از افراد بی انگیزه و بعضاً با سنین بالا در مدیریت ستاد و … از جمله عواملی بود که باعث شد ستاد در مسیر درستی قدم بر ندارد و کارهای جاری دستگاهها را به جای اقدامات اولویت دار در دستور کار قرار دهد.
همچنین دبیرخانه ستاد که در سازمان برنامه و بودجه و مشترک با شورای اقتصاد بود نیز مانعی بر کارایی آن شده بود و عملاً نگذاشت ستاد در مسیر درستی قدم بردارد.
دقیقترین بررسی و آسیب شناسی عملکرد ستاد در کتاب «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی؛ توقف یا تحول» آمده است. در این کتاب که در آن به بررسی اقدامات ستاد در زمان فعالیت پرداخته، نظرات ۱۱ دستگاه فعال در ستاد را واکاوی نموده و تجربیات جهانی مشابه را نیز مورد مطالعه قرار داده، ۳ عامل مهم به عنوان دلایل ناکارآمدی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مطرح شده است. این ۳ عامل عبارتند از جانمایی نادرست دبیرخانه ستاد از منظر ساختاری؛ تصویب حجم بالای فعالیت برخلاف مأموریت اصلی ستاد؛ تبدیل اقدامات جاری دستگاهها به پروژههای اولویت دار اقتصاد مقاومتی.
بر اساس پیشنهادهایی که در این کتابچه آمده، ضروری است دبیرخانه ستاد از سازمان برنامه و بودجه خارج و به دفتر معاون اول رئیس جمهور منتقل شود و ساختاری چابک و کوچک اما کارا داشته باشد و به جای تصویب کارهای مختلف و متعدد، بر ۵ تا ۱۰ کار کلیدی اما مؤثر که مقاوم سازی اقتصاد را نتیجه میدهد، تمرکز نماید.
بنابراین ضروری است ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هر چه سریعتر توسط معاون اول رئیس جمهور فعال شود و ظرفیت آن در پیشبرد اقدامات کلان و راهبردی که خنثی کننده تحریم است مورد استفاده قرار گیرد. در فعال سازی ستاد و برای کارآمدی آن، حتماً باید از افراد متخصص و جوان استفاده شود، مخصوصاً در شرایطی که در دفتر معاون اول و اطرافیان وی، عموماً از رویکردهای فکری و افراد سابق استفاده شده و کمتر به ظرفیت جوانان توجه شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
تحویل ۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روز گذشته
فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند
سود سهام عدالت از فردا واریز میشود + جزئیات
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شد
لزوم توجه به انرژی تجدیدپذیر برای جبران ناترازی ها
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شدند
هدفگذاری افزایش طول عمر ساختمان به بالای ۵۰ سال
صدور هشدار نارنجی افزایش آلودگی هوا در تهران
رکورد تحویل گاز به شبکه شکست
افزایش ۳ درصدی مصرف گاز تهرانیها در یک روز
بانک مرکزی: یک میلیون فقره چک الکترونیکی صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی منصوب شد
۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک منعقد شد
تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات کاهش داد
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ۱۰ درصد کودهای کشور وارداتی است
ممنوعیت پروازی در آسمان ایران نداریم
بازار سرمایه امروز ۲۷ آذر؛ توان بورس گرفته شد!
صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است
رعایت الگوی مصرف، شاهکلید رفع کمبود انرژی است
راه اندازی بازار ارز تجاری منجر به جهش قیمتی نرخ ارز نخواهد شد
سال ۲۰۵۰ نیاز به ۲۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم
هواپیماهای «ATR» ایرانایر فعال است
جمهوری کنگو از اپل شکایت کرد
رئیس مرکز مبادله ارز و طلا: جهشی در نرخ ارز نخواهیم داشت
مصرف گاز خانگی از ۶۷۰ میلیون مترمکعب گذشت
ترانزیت ۱۲میلیون تن کالا از مبادی مرزی زمینی تا پایان آبان
آیا میزان تولیدات کشاورزی متناسب با مصرف انرژی است؟
افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروج از بنادر کشور
تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها
۵۷۰ هزار تن کالای اساسی از چابهار ترخیص شد