میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیمراد اکبری، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، روز ۵ دسامبر مصادف با ۱۴ آذر را روز جهانی خاک نامیده است و هدف این رویداد فرهنگی نهادینه کردن فرهنگ توجه به خاک و تبیین جایگاه ارزشمند آن به عنوان ثروت تجدیدناپذیر ملی به ویژه در بین نسل های آینده است.
وی با بیان این که این امر پیشنیاز تحقق توسعه پایدار سرزمین و افزایش کمی و کیفی غذا در کشورها است، افزود: پس از اعلام موضوعات فرسایش خاک، تنوع زیستی خاک و آلودگی خاک به عنوان شعار روز جهانی خاک در سال های گذشته، در سال جاری این شعار تحت عنوان "کاهش شور شدن خاک و تقویت باردهی خاک" انتخاب شده است.
اکبری خاطر نشان کرد: از اهداف این مراسم، توجه به جنبه های علمی و فرهنگی و ایجاد بستر مناسب برای ایجاد یک نقشه راه مطمئن با رویکرد مشارکتی و هم راستا با جوامع بین المللی است تا به یک توسعه پایدار دست پیدا کنیم.
وی در رابطه با مشکلات اراضی قابل کشت در کشور گفت: وسعت اراضی قابل کشت کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار است که ۸.۷ میلیون هکتار آن در آبخور سدها است و به صورت سنتی آبیاری می شود، تنها ۹.۳ میلیون هکتار از این اراضی فاقد محرومیت و مواد آلی است و مابقی اراضی مرغوبیت و کیفیت لازم را ندارد.
اکبری ادامه داد: حدود ۴.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور از فرسایش رنج می برد و حدود ۴.۳ میلیون هکتار از اراضی کشور با محدودیت شوری و قلیایی بودن روبه رو است، حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون هکتار از اراضی هم مشکل زهدار شدن دارند که یکی از مشکلات در بخش تولید است.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره اقدامات انجام شده در حفاظت از خاک عنوان کرد: قانون حفاظت خاک به تصویب مجلس رسیده و آیین نامه اجرایی آن با همکاری های وزارتخانه ها و سازمان های ذی ربط تدوین شده است.
وی افزود: شورای هماهنگی خاک با حضور معاونت آب و خاک، سازمان جنگلها، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان امور اراضی کشور، سازمان هواشناسی، سازمان زمین شناسی و سازمان نقشه برداری تشکیل شده است که در رابطه با تعیین نقشه راه برای خاک و آب کشور تصمیم گیری و برنامه ریزی می کند.
اکبری تصریح کرد: حدود ۱.۶ میلیون هکتار از اراضی کشور تجهیز و نوسازی شده و حدود ۴۸۰ هزار هکتار عملیات زهکشی انجام شده است.
وی ادامه داد: ۳۲ میلیون هکتار آبخیزداری در حوضه های آبخیز کشور، حفاظت و احیای پوشش گیاهی از طریق تهیه بیش از ۴۰ میلیون هکتار طرح مرتع داری، احاله مدیریت جنگل و مرتع در ۲۲ میلیون هکتار از جنگل های کشور، اجرای طرح های مقابله با بیابان زایی در ۸ میلیون هکتار از اراضی کشور، توسعه جنگل های دست کاشت در یک میلیون هکتار، تهیه نقش های فرسایش، تهیه اطلس آبخیزداری، اطلس سیل و تهیه نقشه شوری خاک از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از خاک است.
منبع : خبرگزاری مهر
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود