میرنیوز
به گزارش ایسنا، قیمت هر بشکه نفت از رکورد ۸۶ دلار در اکتبر به پایین ۷۰ دلار سقوط کرده است. قیمت ها در نوامبر بزرگترین کاهش ماهانه در ۲۰ ماه گذشته را تجربه کردند.
اوپک و متحدانش با آمریکا که از این گروه خواسته است برای کمک به روند احیای اقتصاد جهان، نفت بیشتری عرضه کند، اختلاف نظر دارند. این تولیدکنندگان می گویند نمی خواهند مانع احیای شکننده صنعت انرژی شده و بازار را دچار اشباع عرضه کنند.
دیامانتینو پدرو آزودو، وزیر انرژی آنگولا و رییس چرخشی اوپک در سخنرانی آغازین نشست اوپک در روز چهارشنبه گفت: در این زمان ابهام، لازم است که ما به همراه کشورهای غیرعضو اوپک در رویکردمان محتاط بمانیم و آماده واکنش بر اساس شرایط بازار باشیم.
به گفته منابع آگاه، دیدار روز چهارشنبه وزیران اوپک بدون هیچ توصیه ای درباره سیاست تولید به پایان رسید. روز جاری وزیران اوپک و متحدانشان شامل روسیه دیدار می کنند و احتمالا درباره سیاست تولید تصمیم خواهند گرفت.
وزیران گروه درباره نظرشان سکوت اختیار کرده اند و احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق و از معدود مقاماتی که در این باره صحبت می کند، اظهار کرد: هر تصمیمی که گروه بگیرد با آن همراهی خواهد کرد.
روسیه و عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکنندگان اتحاد اوپک پلاس هستند، پیش از دیدارهای رسمی هفته جاری اعلام کردند نیازی به واکنش شدید و تغییر سیاست تولید نمی بینند. عراق اعلام کرد پیش بینی می شود اوپک پلاس سیاست تولید فعلی را در کوتاه مدت ادامه دهد. . این گروه از اوت هر ماه ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کرده تا به محدودیت عرضه ای که در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشت، خاتمه دهد.
اوپک پلاس در گزارشی پیش از نشست وزیران اعلام کرد تاثیر اُمیکرون به نظر می رسد که فعلا محدود به سوخت جت به خصوص در آفریقا و اروپا خواهد بود. تقاضا برای سوخت حمل و نقل در اروپا هم ممکن است از شیوع واریانت جدید ویروس کرونا متاثر شود. با این حال اطلاعات بیشتر درباره شدت خطر اُمیکرون تا دو هفته دیگر فراهم خواهد شد.
بسیاری از کشورها ورود مسافران از کشورهای جنوب آفریقا را ممنوع کرده اند و بعضی از کشورهای اروپایی محدودیتهای قرنطینه ای جدیدی اعمال کرده اند.
گلدمن ساکس اعلام کرده که ریزش قیمت نفت بیش از حد بوده است و بازار اکنون روی آسیب دیدن تقاضا به میزان هفت میلیون بشکه در روز حساب می کند. شرکت "ریستاد انرژی" اعلام کرد موج دیگر قرنطینه باعث از دست رفتن سه میلیون بشکه در روز تقاضا برای نفت در سه ماهه نخست سال میلادی آینده خواهد شد.
اوپک پلاس پیش از نگرانیها نسبت به شیوع اُمیکرون، تاثیر تصمیم هفته گذشته آمریکا و کشورهای مصرف کننده بزرگ دیگر برای آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک که با هدف پایین بردن قیمتها اعلام شد را بررسی می کرد.
طبق پیش بینی اوپک پلاس، ذخایر نفت جهانی رشد سریع تر از برآورد قبلی خواهند داشت. عرضه جهانی نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ به میزان حداکثر سه میلیون بشکه در روز از تقاضا فراتر می رود در حالی که پیشتر این رقم ۲.۳ میلیون بشکه در روز پیش بینی شده بود.
بر اساس گزارش رویترز، این گروه از اوت هر ماه ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کرده تا به محدودیت عرضه ای که در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشت، خاتمه دهد. حدود ۳.۸ میلیون بشکه در روز محدودیت عرضه اوپک پلاس همچنان باقی مانده است.
نظرسنجی رویترز نشان داد افزایش تولید نفت اوپک در نوامبر کمتر از سقف توافق شده با متحدانش بوده است و نبود ظرفیت کافی تولید برخی از اعضای این گروه را در آستانه دیدار هفته جاری اوپک پلاس بارز کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا