میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی در حاشیه جلسه اخیر هیات مدیره گفت: سیاست سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اعطای مجوز نهادهای مالی، «رفع انحصار و توسعه بخشی» است تا افرادی که تمایل دارند در نهادهای مالی سرمایهگذاری کنند، مجوزهای مربوطه را دریافت کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در حال حاضر کمیتههای مربوط به اخذ مجوز در حال بررسی درخواستهای ارائه شده هستند. روز گذشته نیز مجوز «موافقت اصولی» یک کارگزاری در جلسه هیات مدیره سازمان بورس برای تاسیس کارگزاری صادر شد.
عشقی افزود: این روند ادامه خواهد داشت و کسانی که از قبل درخواست داده اند درخواستهایشان در حال بررسی است. اکنون از 38 درخواست تاسیس کارگزاری تاکنون 4 درخواست پاسخ داده شده، 3 درخواست رد شده و سایر درخواستها نیز در حال رسیدگی است.
وی بیان کرد: این درخواستها به مرور و با دقت برای رعایت همه الزامات بررسی می شوند و در تلاش هستیم تا هفته ای یک تا دو مجوز را در هیات مدیره بررسی و نظر نهایی را اعلام کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: دستورالعملهای اعطای مجوز در تمام نهادهای مالی به طور دقیق بررسی می شوند. طی یک ماهی که از دوره جدید هیات مدیره میگذرد، تلاش کردیم با دقت بیشتری مجوزها را بررسی کرده و نظارت کافی برای تاسیس شرکت های کارگزاری داشته باشیم.
عشقی بیان کرد: در صدور مجوز موافقت اصولیها، حداقلهایی از نظر سابقه کاری در صنعت، توان مالی و تحصیلات در نظر گرفته شده است که برای گرفتن مجوز باید کسب شود. یادآور می شود، صندوقهای سرمایهگذاری را نهادهای مالی راه اندازی میکنند، اما اکنون بحث اعطای مجوزها در خصوص نهادهای مالی چون شرکتهای کارگزاری و سبدگردانها است.
270 شرکت از طریق سجام سود پرداخت کردند
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد پرداخت سود سهام شرکت ها از طریق سامانه سجام گفت: پیش از این هر شرکت استانی برای پرداخت سود، رویه مخصوص به خود را داشت، اما طی یکی دو سال گذشته این موضوع مطرح شد تا شرکت سپرده گذاری، دریافت و پرداخت سودها را از طریق اطلاعاتی که در سامانه سجام وجود دارد، انجام دهد.
عشقی ادامه داد: در سال گذشته حدود 130 شرکت و امسال نیز حدود 270 شرکت سود سهام خود را از طریق سامانه سجام پرداخت کردند.
وی تصریح کرد: برخی از شرکتها برای پرداخت سود سهام خود از طریق سامانه سجام درخواست دادند که طی یکی دو ماه آینده بستر فنی برای انجام آن آماده می شود تا تمام شرکت ها بتوانند سود خود را از این طریق به سهامداران پرداخت کنند؛ البته در آینده الزامی خواهیم گذاشت تا همه شرکت ها سود سهام را از طریق سامانه سجام پرداخت کنند.
تصمیمگیریِ تقسیم سودِ «سهام عدالت» توسط شورای عالی بورس
عشقی ادامه داد: تقسیم سود سهام عدالت را باید در شورای عالی بورس پیشنهاد دهیم و مصوب کنیم تا سود امسال از طریق سپرده گذاری مرکزی پرداخت شود، قرار بر این شد تا پیشنهادات نهایی شود و بعد از اخذ مجوز از طریق شواری عالی بورس به شرکت ها ابلاغ شود که در یکی دو ماه آینده ابلاغ می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر گفت: سال گذشته رویه برای پرداخت سود سهامداران عدالت در هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم وجود داشت که امسال نیز با الهام از همان رویه سود سهام عدالت را پرداخت میکنیم، البته تصمیم نهایی با شورای عالی بورس است ولی ما پیشنهاد خود را ارائه میکنیم.
عشقی در مورد مشکل برگزاری مجمع برخی از شرکتهای سرمایهگذاری استانی گفت: در موردشرکتهای استانی باید تصمیمگیری شود. بسته کامل سهام عدالت شامل شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت، شرکتهای غیر بورسیها و موضوعاتی شامل فروش سهام و کلیه موارد در دست تهیه است و جلسات آن برگزار می شود و امیدوارم به جمع بندی برسیم.
وی تاکید کرد: سود شرکت های 36 گانه از سبد سهام عدالت دریافت میشود و به طور مستقیم و غیرمستقیم به وکالت از شرکتهای سرمایهگذاری استانی پرداخت می شود، اما در خصوص ترکیب هیات مدیره و مجامع این شرکتها باید تصمیمگیری شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکتهای لیزینگ
بالا بودن هزینههای سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
ضمانت های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران
همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ