میرنیوز
به گزارش ایسنا، واردات برنج در سال جاری در مقاطعی در نوسان بود و با ممنوعیت مواجه شد، اما سرانجام در ماههای اخیر به روال عادی برگشت. این در حالی است که در جریان ترخیص برنجهای وارداتی، دستورالعملی در جلسه ستاد تنظیم بازار صادر شد که براساس آن واردکنندگان موظف به پرداخت مابهالتفاوت به دلیل کاهش قیمت در کشورهای مبدأ شدهاند.
بررسی آخرین وضعیت واردات برنج، ترخیص آن و همچنین ماجرای پرداخت مابهالتفاوت، موضوعی است که پیگیری آن از گمرک با توضیحاتی از سوی دبیر شورای اطلاعرسانی این سازمان همراه شده است.
۱۰۸ هزار تن برنج در جریان ترخیص
طبق این گزارش، تا ۲۶ بهمنماه امسال حدود یک میلیون و ۴۷۳ هزار تن برنج وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی هشت درصد و ارزش ۹.۵ درصد رشد داشته است، در ۱۱ ماهه اول سال گذشته یک میلیون و ۳۶۳ تن برنج وارد شده بود.
همچنین در حال حاضر حدود ۱۰۸ هزار و ۶۸۷ تن در حال انجام فرآیند گمرکی برای ترخیص هستند.
چرا باید واردکنندگان مابه التفاوت بدهند؟
اما اینکه چه اتفاقی افتاده که واردکنندگان برنج مکلف به پرداخت مابهالتفاوت بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومانی برای ترخیص شدهاند، به تغییر قیمت در زمان خرید با زمان ثبت سفارش برمیگردد.
ماجرا از این قرار است، زمانی که واردکنندگان برای ثبت سفارش برنج اقدام کرده بودند قیمتی که درج کردهاند با زمانی که برای خرید ورود کردهاند، تفاوت دارد. به این دلیل که قیمت برنج در هند و پاکستان در زمان خرید کاهش پیدا کرده است؛ از اینرو اسناد واردات نیز باید براساس این قیمت پایینتر تنظیم شود.
با توجه به تغییر رخ داده در جلسه هفتاد و سوم ستاد تنظیم بازار برای حمایت از مصرفکننده و تولید داخل و کنترل منابع ارزی، قرار بر این میشود برنجهایی که از ۱۷ دیماه وارد میشود، مابهالتفاوت ایجاد شده را بپردازند؛ به طوری که اگر قیمت خرید آنها مساوی یا کمتر از نرخهای مندرج در جداول مربوطه باشد، مشمول این مابهالتفاوت میشود که برای برنجهای پاکستانی مابهالتفاوت ۵۰۰ تومان و برای برنجهای هندی ۱۰۰۰ تومان تعیین شده است.
طبق شاخص قیمت تعیین شده، برای برنج سوپر باسماتی پاکستانی ۱۱۵۰ دلار در هر تن، برنج سفید پاکستانی ۱۱۰۰ دلار در تن، برنج ۱۸۶۲۰ پاکستان ۷۲۰ دلار در هر تن، نرخ تعیین شده واگر قیمت پایینتر باشد باید مابهالتفاوت ریالی برای هر کیلوگرم ۵۰۰ تومانی پرداخت شود.
اما برای برنج هندی برنج ۱۱۲۱ سیلا ۶۸ هزار و ۵۰۰ روپیه در هر تن، برنج ۱۵۰۹ سیلا حدود ۶۴ هزار روپیه در هر تن و برنج ۱۱۲۱ سفید هندی ۷۵ هزار روپیه در هر تن شاخص قیمت تعیین شده که مابهالتفاوت ریالی آن ۱۰۰۰ تومان در هر کیلوگرم است.
ترخیص منوط به صدور تائیدیه سازمان حمایت
طبق گفته سید روحالله لطیفی - سخنگوی گمرک ایران - در راستای اجرای این دستورالعمل بانک مرکزی به عنوان تامینکننده ارز کالاهای اساسی، تامین ارز برنج را نیز طبق نظر کمیته ستاد تنظیم بازار تامین خواهد کرد.
سازمان حمایت هم مکلف است به ازای هر کیلوگرم برنج هندی و پاکستانی براساس جداول عیین شده شاخص قیمت، مابهالتفاوت ریالی را محاسبه و صدور تاییدیه سیستمی را منوط به پرداخت واریز مابهالتفاوت به خزانه کل انجام دهد.
بر این اساس، گمرک مکلف است ترخیص انواع برنج هندی و پاکستانی از ۱۷ دیماه به بعد اگر ارزش مندرج در ثبت سفارش آنها مساوی یا کمتر از اعداد تعیین شده باشد را منوط به اخذ سیستمی نظر سازمان حمایت مبنی بر تایید پرداخت مبلغ انجام دهد. اما در رابطه با مدت پرداخت مابهالتفاوت نیز سازمان حمایت میتواند به شرط دریافت تضامین معتبر حداکثر سه ماه را برای ترخیص برنج تعیین کند.
گفتنی است؛ برنج جزو کالاهای اساسی طبقه بندی شده است و واردات آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد
ابلاغیه پرورش کاکتوس در راستای توسعه کشت گیاهان کم آببر
هاشمی: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است
دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شدیم
جاده ۱۵ استان امروز بارانی است
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی میشود
رشد ۴۴۷۴۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی می شود
تنظیمگری و نظارت بر مبادله رمزپولها وظیفه قانونی بانک مرکزی است
برف و باران نوار غربی کشور را فرامیگیرد
یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه