میرنیوز
به گزارش ایسنا، امین ناصر، مدیرعامل آرامکو اعلام کرد این شرکت قصد دارد انتشار کربن از فعالیتهایش را تا سال ۲۰۵۰ صفر کرده و همزمان ظرفیت تولید پایدار حداکثری خود را به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
ناصر هشدار داد که ظرفیت مازاد تولید جهانی نفت به سرعت رو به کاهش است و ضرورت سرمایه گذاری بیشتر وجود دارد. وی خاطرنشان کرد دیو کردن صنعت هیدروکربن تاثیر منفی بر تضمین عرضه باثبات انرژی دارد.
مدیرعامل آرامکو در نشست ابتکار سبز سعودی در حالی برنامه این شرکت برای رسیدن به وضعیت کربن خنثی را اعلام کرد که پیش از آن ولیعهد عربستان سعودی اعلام کرده بود این کشور حاشیه خلیج فارس تا سال ۲۰۶۰ به وضعیت کربن خنثی می رسد.
ناصر گفت: سرمایه گذاری در گاز اجازه میدهد آرامکو میزان زیادی از مایعاتی که در این کشور میسوزند را حذف کند. وی خاطرنشان کرد ضرورت این وجود دارد که گذار انرژی به شکل منظم و با تمرکز موازی به منابع انرژی موجود و جدید انجام گیرد اما هشدار داد آرامکو نمیتواند به تنهایی ظرفیت مازاد تولید نفت کافی مورد نیاز اقتصادهای جهان را که در حال احیا از پاندمی ویروس کرونا هستند، تضمین کند.
به گفته ناصر، ظرفیت مازاد تولید حدود سه تا چهار میلیون بشکه در روز است که به سرعت کاهش پیدا میکند و اگر فعالیت صنعت هواپیمایی جهان بهبود پیدا کند، بخشی از این ظرفیت را خواهد بلعید. سرمایه گذاری عربستان سعودی کافی نخواهد بود. باقی جهان هم باید اکنون سرمایه گذاری مناسبی انجام دهند در غیر این صورت با بحران اقتصادی جهانی روبرو میشویم. دیو سازی صنعت هیدروکربن به کسی کمک نخواهد کرد.
غول پتروشیمی سعودی بیسیک اینداستریز (سابک) هم اعلام کرد قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ به وضعیت کربن خنثی دست پیدا کند. این شرکت که چهارمین شرکت پتروشیمی بزرگ جهان از نظر میزان فروش است، اعلام کرد به اهداف توافق اقلیمی پاریس متعهد است و به پیگیری تلاشها و بررسی راه حلی برای رسیدن به هدف کربن خنثی در فعالیتهایش تا سال ۲۰۵۰ ادامه خواهد داد. این شرکت با تمرکز به آلایندگیهای مستقیم و غیرمستقیم حاصل از تولیدش، قصد دارد انتشار گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۳۰ در سطح جهانی به میزان ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۸ کاهش دهد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی روز شنبه به شبکه تلویزیونی الشرق گفت: عربستان سعودی توانمندی تولید و یکپارچه کردن اشکال جدید انرژی در اقتصاد و صادرات خود را دارد. عربستان سعودی هیچ تضادی بین سرمایه گذاری در انرژی و حفاظت از محیط زیست نمیبیند. ما به دنبال توسعه فناوریهایی هستیم که مصرف نفت و گاز به شکل دوستدار محیط زیست را امکان پذیر می کند. تلاش میکنیم که عربستان سعودی منبع قابل اطمینان همه اشکال انرژی شود.
ولیعهد عربستان در رویداد ابتکار سبز در ریاض اعلام کرد که این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۶۰ به وضعیت کربن خنثی و صفر کردن انتشار گازهای گلخانه ای دست پیدا کند. هدف مذکور ۱۰ سال دیرتر از هدف گذاری آمریکاست. وی همچنین گفت قصد دارد میزان کاهش آلایندگی را تا سال ۲۰۳۰ دو برابر کند.
بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی عربستان سعودی در نشست ابتکار سبز سعودی اظهار کرد: هدف رسیدن به وضعیت کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ که به تازگی از سوی این کشور اعلام شده است، میتواند زودتر محقق شود و هیچ تاثیر مالی یا اقتصادی بر بزرگترین صادرکننده نفت جهان نخواهد داشت. وی همچنین گفت: اکثر فناوریهای مورد نیاز برای کاهش آلایندگی تا سال ۲۰۴۰ توسعه پیدا میکنند و عربستان سعودی به زمان نیاز دارد تا کارها به درستی انجام شوند. وی گفت: دنیا به همه منابع انرژی نیاز دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد