میرنیوز
به گزارش ایسنا، آخرین آمار از دریاچه ارومیه گویای این است که در پایان سال آبی ۰۰ - ۹۹ حجم آب موجود در این دریاچه به دو میلیارد و ۷۳۰ میلیون متر مکعب رسیده که این رقم در مقایسه با پایان سال آبی ۹۹-۹۸، حدود دو میلیارد متر مکعب و نسبت به میانگین بلندمدت ۱۳ میلیارد و ۶۵۹ میلیون متر مکعب کاهش را نشان میدهد.
همچنین تراز سطح آب این دریاچه با کاهش ۶۲ صدم متری نسبت به سال آبی گذشته (۹۹-۹۸) به رقم ۱۲۷۰ متر و ۶۵ سانتیمتر رسیده که این روند کاهشی با آغاز بارشهای پائیزه و اجرای برنامههای هدایت آب، میتواند متوقف شود، بر اساس این آمار، تغییرات تراز سطح آب دریاچه ارومیه در پایان سال آبی ۰۰ - ۹۹ نسبت به میانگین بلندمدت بیانگر کاهش ۳۰۶۵ متری است.
سال آبی ۰۰ - ۹۹، در حالی به پایان رسید که وسعت دریاچه ارومیه رقم ۲۰۲۷ کیلومتر مربع را نشان داده و در مقایسه با سال آبی گذشته ۱۴۷۲ کیلومتر مربع کاهش دارد، همین موضوع نگرانی هایی را برای دریاچه ارومیه به وجود آورده، اما تاکید دولت جدید بر احیای دریاچه ارومیه روزنه امیدی را ایجاد کرده است.
تاکید معاون رئیس جمهور بر احیای دریاچه ارومیه
در آخرین جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه محمد مخبر - معاون اول رئیس جمهوری بر اتمام و تکمیل اقدامات و طرحهای نیمه تمام و سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه از جمله طرحهای انتقال آب از حوضههای آبریز و اقدامات محقق کننده تثبیت دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری تاکید کرد.
به گفته وی دستگاههای اجرایی موظفند نسبت به انجام تعهدات خود درخصوص احیای دریاچه ارومیه به طور کامل عمل کنند. او همچنین وزارت نیرو را مکلف کرد با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه ظرف دو هفته آینده ضمن آسیب شناسی از وضعیت فعلی دریاچه ارومیه و روند اجرای طرحهای احیای این دریاچه گزارش جامعی مشتمل بر راهکارهای عملی برای تصمیمگیری در جلسه آتی ارایه کند.
آغاز انتقال آب به دریاچه ارومیه از سد کانی سیب تا اسفند ژماه
بی شک وزارت نیرو نقش مهمی در احیای دریاچه ارومیه دارد، در این راستا قاسم تقی زاده خامسی - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا امروز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: اجرای طرحهای تونل زاب، تصفیه خانه های شهرهای ارومیه و تبریز به عهده وزارت نیرو قرار دارد، از تونل ۳۶ کیلومتری زاب که بلندترین تونل آبرسانی کشور بوده فقط ۲۱۰ متر دیگر باقی مانده که با روند فعلی پیشرفت دستگاه حفار حداکثر ظرف دو ماه آینده حفاری به پایان خواهد رسید و دو ماه فرصت لازم است که دستگاه و ریل ها جمع آوری شود، لذا به احتمال زیاد ان شاالله تا اسفندماه انتقال آب به دریاچه ارومیه از سد کانی سیب آغاز خواهد شد.
به گفته وی قرار است از این تونل سالانه ۵۵۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل شود. تصفیه خانه های شهرهای ارومیه و تبریز هم بیش از ۹۰ درصد پیشرفت کار دارند و از این تصفیه خانه ها حدود ۱۱۴ میلیون مترمکعب پساب به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد. مجموعا سالانه از این سه طرح ۶۷۰ میلیون مترمکعب آب و پساب به دریاچه ارومیه منتقل می شود که تاثیر گذار است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا همچنین اعلام کرد برای احیای دریاچه ارومیه تاکنون حدود ۵۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است که ۲۵۰۰ میلیارد آن برای سد و تونل هزینه شده است و حدود یکهزار و پانصد میلیارد تومان دیگر برای کامل شدن طرحها مورد نیاز است.
شرایط خوبی در انتظار ارومیه است
در این میان داریوش مختاری - کارشناس ارشد حوزه منابع آبی به ایسنا گفت: سد کانی سیب و انتقال آب آن به دریاچه ارومیه می تواند عاملی موثر برای احیای دریاچه ارومیه باشد، اما باید توجه داشت که برنامه ریزی ها به صورت کارشناسی و دقیق پیش برود تا با مشکلات جدیدی روبرو نشویم.
وی با تاکید بر اینکه برنامه های در نظر گرفته شده باید بر اساس اصول و در نظر گرفتن شرایط حاکم باشد، اظهار کرد: پیش تر در رودخانههای بالادست با اقدامات سازه ای سدهایی را احداث کردیم که همین مساله موجب قطع شریانات اصلی شد به علاوه سطح زیرکشت این سدها را افزایش دادیم و درنهایت شرایط فعلی برای دریاچه ارومیه به وجود آمد.
این کارشناس ارشد حوزه منابع آبی ادامه داد: برای انجام کارهای جدید باید مطالعات کافی صورت بگیرد و از تصمیمات شتابزده دوری کنیم و تنها در این شرایط است که می توانیم نسبت به بهبود شرایط امیدوار باشیم، متاسفانه بسیاری از کارهایی که انجام می شود، مطالعات شتابزده دارد اما اگر واقعا مطالعات دقیق صورت گرفته باشد اجرای این طرح می تواند کار ساز باشد.
مختاری با بیان اینکه اگر قرار باشد با یک کار سازهای و هزینه آور و بدون مطالعه مشکلات را برطرف کرد به نتیجه نمیرسیم اما اگر برای این طرح فکر و برنامه وجود داشته باشد، به گونه ای که انتقال آب با حجم اعلام شده ممکن باشد، قطعا شرایط خوبی در انتظار دریاچه ارومیه است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست
پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سالجاری
تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز
تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
چند سهامدار در سجام ثبتنام کردند؟
۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
نشست وزارتی اوپکپلاس بهصورت ویدیوکنفرانس برگزار میشود