میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته برنامه تهران ۲۰ شبکه پنج سیما با حضور احسان ارکانی، عضو کمیسیون ویژه جهش تولید و سید کاظم دلخوش اباتری سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس به صورت زنده بر روی آنتن رفت و در آن پیرامون طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در ابتدای این برنامه ارکانی در توضیح اهمیت طرح تسهیل صدور مجوزها گفت: فرآیند پیچیده صدور مجوز در تمام این سالها به عنوان یکی از موانع تولید در کشور شناخته میشده است. تا پیش از این دریافت فرسایشی مجوزها و استعلامها باعث میشد که حتی سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در حوزه تولید پشیمان شوند و به سمت کارهای بی دردسری مثل دلالی برود.
وی خاطر نشان کرد: مقرر شده است که کسب و کارها در این طرح به دو دسته ثبت محور و تأیید محور تقسیم میشوند. یک دسته مجوزهای ثبت محور است که بیشتر کسب و کارها عمدتاً در این دسته قرار میگیرند. بعد از چهار ماه از لازم الاجرا شدن این قانون به صرف ثبت اطلاعات متقاضی در این سامانه، مجوز افراد به صورت اتوماتیک صادر گردد.
این نماینده مجلس با اشاره به دسته دیگری از مجوزها عنوان کرد: هر کسب و کاری که با سلامت مردم و ملاحظات امنیتی سر و کار دارد یا نیاز به زمینی دارد که متعلق به منابع طبیعی است و نیاز است تا آن را تغییر کاربری بدهد، باید مجوز تأیید محور بگیرد و این مجوز هم از مسیر پنجره واحد کسب و کار صادر میشود. بر این اساس پس از سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، این مجوزها در سامانه ثبت میشود و دستگاه زیربط باید یک تأییدیه برای متقاضی مجوز صادر کند که البته تعداد کمی از مجوزها تأیید محور خواهند بود.
ارکانی در تأیید کارآمدی این طرح بیان کرد: این طرح باعث میشود موضوعاتی مانند امضاهای طلایی که در این سالها در زمینه دریافت مجوز کسب و کار، رانت و انحصار ایجاد کرده بود از بین برود.
وی با تأکید بر ضرورت نقش آفرینی مجلس در اصلاح فرایند صدور مجوز گفت: در سالهای گذشته تلاشی از سمت دولت برای تغییر این فرایند صدور مجوز صورت نگرفته است زیرا ذی نفعان امضاهای طلایی خود مدیران دولتی و حتی قضائی هستند پس طبیعی است که رغبتی به از دست دادن اختیارات خود در صدور مجوزها نداشته باشند.
عضو کمیسیون جهش تولید اضافه کرد: با توجه به نداشتن اراده لازم در دولت، ضروری بود که مجلس به موضوع ورود کند و منتظر لایحه دولت برای حل معضل صدور مجوز نماند.
ارکانی با اشاره به بحث انحصار در آزمون وکالت و سردفتری و تلاش برای رفع این انحصار در طرح تسهیل مجوزها بیان کرد: مهمترین استدلال مخالفان این طرح به خصوص در بحث سردفتران و وکلا، افت سطح سواد پذیرفته شدگان است. در حالی که در طرح تسهیل ۷۰ درصد میانگین نمرات یک درصد برتر آزمون معیار قرار گرفته است که مانع از ورود افراد بی کیفیت میشود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر قبولی در آزمونهایی مانند آزمون وکالت به صورت سهمیهای است و کانون وکلا تصمیم میگیرد تعداد محدودی در هر سال پذیرفته شود حتی اگر افراد بیشتری شایسته وکالت باشند در حالی که در دنیا کمتر کشوری مانند ایران وجود دارد که نظام پذیرش وکیل در آن سهمیهای و عددی باشد.
این عضو کمیسیون ویژه جهش تولید گفت: ایجاد محدودیتهای زیاد برای ورود به مشاغل حرفهای مانند وکالت در حالی صورت میگیرد که به ازای هر ده هزار پرونده در ایران تنها ۶۷ وکیل وجود دارد در حالی که برخی در کشورهای عضو جی بیست ۳۴۲ وکیل است.
ارکانی با اشاره به تأثیر کمبود وکیل بر افرایش پروندههای قوه قضائیه خاطر نشان کرد: چون سرانه وکیل در ایران کم و استفاده از آن رایج نیست تعداد زیادی پرونده تشکیل و به قوه قضائیه ارجاع میشود در حالی که اگر وکالت ارزان بود و لازم نبود برای یک پرونده ساده مبالغ زیادی را بپردازند، مردم به استفاده از وکیل رغبت پیدا میکردند.
وی در تکمیل توضیح خود افزود: اگر بازار وکالت رقابتی شود هزینههای وکیل گرفتن کاهش پیدا میکند و خود این باعث استقبال بیشتر مردم از وکیل و از طرفی رونق بازار کار وکالت میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان