میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن شرکتهای حمل و نقل بین المللی، احمد زمانیانیزدی اظهار کرد: سه عامل زمان، هزینه و امنیت کالا از مؤلفههای اصلی در تعیین مسیرهای حمل و نقلی محسوب میشود و هم اکنون عمده فعالان بخش خصوصی، شرکتهای حملونقلی و کارشناسان حوزه حملونقل بینالمللی بر این مساله اتفاق نظر دارند که یکی از مهمترین موانع رونق راهگذر کتای مربوط به تأمین نشدن امنیت تردد ناوگان خارجی در قلمرو افغانستان بوده است.
وی ادامه داد: بنا بر شواهد موجود و متعاقب تحولات سیاسی صورت گرفته در حوزه مرزها و گمرک افغانستان و تضمینهای ارائه شده برای تأمین امنیت مسیر تردد ناوگان حمل و نقل به کشورهای حوزه آسیای مرکزی از قلمرو افغانستان، این تغییرات میتواند باعث شکلگیری امیدواری به توسعه راهگذر کتای شود.
رئیس انجمن صنفی شرکتهای حملو نقل بینالمللی خراسان رضوی گفت: حسب مذاکرات انجام شده، بخش خصوصی افغانستان اعلام داشته که با توجه به تحولات صورت گرفته در افغانستان، امکان صادرات و ترانزیت کالا از مرزهای جمهوری اسلامی ایران به آسیای مرکزی از مسیر افغانستان به صورت ایمن و با امنیت بالا فراهم شده است.
وی افزود: بر این اساس میتوان به افزایش مبادلات تجاری در مسیر دالان کتای، به عنوان مسیر جایگزین تردد به آسیای مرکزی، امید بیشتری داشت و این امر میتواند در افزایش صادرات و ترانزیت کالا به کشورهای حوزه آسیای مرکزی تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.
زمانیانیزدی ادامه داد: آغاز فعالیت و عملیات بهرهبرداری از این مسیر در دست برنامهریزی است که به زودی آغاز خواهد شد.
در حال حاضر ترکمنستان به عنوان دروازه ورود و ترانزیت کالا از ایران به پنج کشور آسیای مرکزی مطرح است که بروز برخی مشکلات از جمله تعرفهگذاری نامناسب برای حق عبور کالای ترانزیت، اختلافات این کشور با برخی همسایگان و محدودیتهای خاص کرونایی ترکمنستان برای عبور ناوگان تجاری موجب شده تا بازرگانان و شرکتهای حمل و نقل بین المللی منطقه به دنبال مسیرهای جایگزین برای ارسال کالا به چهار کشور دیگر آسیای مرکزی شامل ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان باشند.
عمده تبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان از گذرگاه مرزی دوغارون -اسلام قلعه انجام میشود به طوری که سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق این مرز انجام میشود.
گمرک دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری تایباد و مرکز این شهرستان ۱۲۰ هزار نفری در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است، در حال حاضر روزانه ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل بار تجاری در این مرز تردد دارند.
خراسان رضوی از سمت شرق ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و شهرستانهای تربتجام، تایباد و خواف در این استان با افغانستان مرز مشترک دارند.
جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در جوار ولایات هرات، فراه و نیمروز آن کشور با استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان دارد.
افغانستان از سمت شمال با کشورهای چین، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان، از غرب با ایران و از شرق و جنوب با پاکستان هممرز است.
منبع : خبرگزاری مهر
ابلاغیه پرورش کاکتوس در راستای توسعه کشت گیاهان کم آببر
هاشمی: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است
دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شدیم
جاده ۱۵ استان امروز بارانی است
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی میشود
رشد ۴۴۷۴۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی می شود
تنظیمگری و نظارت بر مبادله رمزپولها وظیفه قانونی بانک مرکزی است
برف و باران نوار غربی کشور را فرامیگیرد
یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو