میرنیوز
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، آمارهای جدید از وضعیت اقتصادی چین باعث ناامیدی معامله گران شده تا جایی که علاوه بر افزایش نرخ بیکاری، تولیدات صنعتی به میزان محسوسی کاهش یافته است. نرخ بیکاری چین در ۱۲ ماه منتهی به جولای در شرایطی به ۵.۱ درصد رسیده است که در مقایسه با بازه مشابه منتهی به ماه قبل، نرخ بیکاری این کشور ۰.۱ درصد افزایش یافته است. این نرخ بیکاری که ۰.۱ درصد بیشتر از برآورد قبلی کارشناسان است، بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در این کشور در دو ماه اخیر محسوب میشود.
به دنبال کاهش شدید عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت مسکن آمریکا طی بازه زمانی فوق ۳۵۸ هزار دلار بوده که این رقم نسبت به سال قبل ۶۶ هزار و ۸۰۰ دلار بیشتر شده است.
روند احیای اقتصادی و خروج تدریجی از رکود ناشی از کرونا در بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان به طور امیدوارکننده ای ادامه داشته است. مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد که در نتیجه کاهش محدودیت های کرونایی و پیشرفت در روند واکسیناسیون، اقتصاد این کشور در سه ماه منتهی به ژوئن ۴.۸ درصد رشد کرده که این عملکرد ۱.۲ درصد بیشتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به ماه قبل بوده است. این رشد اقتصادی همچنین نیرومندترین رشد فصلی یک سال اخیر انگلیس بوده است.
پس از چندین افزایش ماهانه متوالی، متوسط تورم بزرگترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به جولای بدون تغییر نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۴ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۱۳ سال اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ چرا که تورم بنزین به ۲۳.۸ درصد رسیده است. پس از این بخش نیز، حمل و نقل با تورم ۶.۴ درصد قرار گرفته است.
با شدت گرفتن موج چهارم کرونا در اروپا، شاخص اطمینان سرمایه گذاران در سطح منطقه یورو (متشکل از ۱۹ کشور اروپایی) در نخستین هفته از ماه آگوست با کاهش ۱۸.۵ واحدی نسبت به ماه قبل به ۴۸.۷ واحد رسیده است. این رقم همچنین کمترین رقمی است که از نوامبر سال قبل بدین سو به ثبت رسیده بود و تحلیل گران انتظار دارند در ماه های انتهایی سال جاری میلادی شاهد کاهش محسوس حجم سرمایه گذاری ها در این منطقه و کاسته شدن از سرعت رشد اقتصادی باشیم.
پس از چندین ماه صعود پی در پی تورم، شیب افزایش قیمت ها در بسیاری از کشورها کند شده تا جایی که نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به جولای به مثبت ۱.۰ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از تورم ماه قبل و نرخ پیشبینی شده قبلی بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن به مثبت ۶.۹ درصد افزایش پیدا کرده است. این کمترین تورم چهار ماه اخیر در چین بوده است.
نرخ بیکاری در بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه جولای کاهشی شد و رقم ۵.۴ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که ۰.۵ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۶ ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. شمار جمعیت بیکاران نیز طی همین مدت به هشت میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که ۷۸۲ هزار نفر کمتر از ماه قبل است.
رشد اقتصادی کشورها در حال بازگشت به محدوده مثبت است: مرکز آمار آلمان اعلام کرد بزرگترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ به میزان ۱.۵ درصد رشد کرده که این رشد، نخستین رشد مثبت فصلی یک سال اخیر این کشور محسوب می شود. مرکز آمار فرانسه نیز اعلام کرد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱، متوسط رشد اقتصادی این کشور ۰.۹ درصد اندازهگیری شده است که ۱.۱ درصد بیشتر از رشد اقتصادی ثبت شده این کشور در سه ماهه قبلی بوده است.
تاکنون بیش از ۲۰۸ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۸۲۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۳۷۹ هزار و ۶۱۲ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۳۷ هزار و ۵۷۲ نفر، برزیل با ۵۶۹ هزار و ۲۱۸ نفر، هند با ۴۳۲ هزار و ۱۱۰ نفر، مکزیک با ۲۴۸ هزار و ۳۸۰ نفر و پرو با ۱۹۷ هزار و ۳۹۳ نفر بوده است.
دیوید اسپیکا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال - گفت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این حال ریسک های زیادی وجود دارد که می تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا نیز با توجه به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. ما نگرانی های تورمی و احتمال افزایش تنش ها بین چین و آمریکا را نیز کماکان داریم.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها ریزشی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۵ هزار و ۵۰۲.۲۲ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۵ درصد ریزش تا سطح ۴۴۶۱.۰۸ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۴۸ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۸۰۷.۴۸ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۹ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۱۵۳.۹۸ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۳۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۹۲۵.۷۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۸۳ درصدی در سطح ۶۸۳۸.۷۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۸۱ درصد پایین رفت و به ۸۹۲۶.۶۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۶۲ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۵۲۳.۱۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگکنگ ۰.۸ درصد پایین رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۱۸۱.۴۶ واحد بسته شد.
در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" کاهش ۰.۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۹۴۱.۰۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۱ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۷۵۸۲.۴۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۳۳ درصد کاهش به ۶۷.۵۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۱.۱۶ درصدی به ازای ۶۷.۹۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۵۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۷.۵۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۱۳ درصدی به ازای ۲۳.۸۱ دلار مبادله شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری