میرنیوز

بدهی دولت به بانکها ۶۵۰ هزار میلیارد تومان شد/ نفت هم می‌فروختیم مشکلات اقتصادی حل نمی‌شد

بدهی دولت به بانکها ۶۵۰ هزار میلیارد تومان شد/ نفت هم می‌فروختیم مشکلات اقتصادی حل نمی‌شد 2021-08-14T21:49:25+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، مسعود میرکاظمی در آئین معارفه خود و تودیع محمد باقر نوبخت، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، با بیان اینکه وقتی صحبت از رشد اقتصادی شده ۸ درصد و ۵.۳ درصد آن را از محل بهره وری درنظر می‌گرفتند که عملاً محقق نمی‌شد، اظهار داشت: طی همه این سال‌ها دنبال تورم یک رقمی بودند ولی متأسفانه بسیاری از مواقع دچار تورم دو رقمی در کشور بودیم. نرخ بیکاری یک رقمی در برنامه قرار می‌دادند ولی محقق نمی‌شد. این نشان می‌دهد که مشکلی وجود دارد ولی نباید این را گره بزنیم به تحریم، بله تحریم تأثیر دارد و کسی رد نمی‌کند. ولی شرایطی بوده که تحریم جدی نبوده ولی ما همین مشکلات را داشتیم. جاهایی بوده نفت هم فروختیم ولی نابسامانی در شاخص‌های کلان در کشور را هم داشته ایم. باید آدرس‌های درست اقتصادی بدهیم تا بتوانیم مشکل را ریشه یابی و برایش راه حل اساسی پیدا کنیم.

میرکاظمی: فارغ از همه تجربه‌هایی که در کشور وجود دارد، اگر شاخص‌های بهره وری در ۴۰ سال گذشته را بررسی کنیم یا ثابت بوده و یا منفی، چرا باید اینطور باشد. حجم بالای سرمایه گذاری در کشورانجام شده، اما تولید مؤثری نداشته ایم. چرا امروز باید ۹۰ درصدواحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی ما تعطیل باشند. به شما قول می‌دهم که خیلی از این واحدها اگر تحریم هم نبود، تعطیل بودند. در بعضی از جاها ۱۰ واحد نیاز به کالا داشتیم، ۱۰۰ واحد ظرفیت تولید ایجاد شده است، چرا باید اینگونه منابع به هدر رود؟ آیا نیاز نیست در راهبردهای توسعه‌ای بازنگری کنیم که از هدر رفت منابع کشور جلوگیری شود؟

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بهره وری سرمایه، کل و نیروی انسانی وضعیت خوبی نداشتیم. علیرغم خروجی‌های بالای در سطح دکترا و کارشناس ارشد در رشته‌های مختلف و رشد علمی ۱۱ برابری ولی متأسفانه در شاخص بهره وری نیروی انسانی، وضعیت خوبی نداشته ایم.

میرکاظمی تاکید کرد: این نشان می‌دهد که باید دقیق‌تر و ظریف‌تر مسائل کشور رصد شود.

وی ادامه داد: علیرغم این که سرمایه گذاری سنگین در زیرساختها شده، اما متوسط رشد اقتصادی کشور نامطلوب و تورم در ده سال گذشته عمدتاً بالا بوده است؛ در طول ۴۰ سال گذشته بجر چند سال معدود که مردم آسایش داشتند بقیه مواقع افزایش هزینه و تورم دو رقمی داشته ایم. طی هشت سال گذشته متوسط افزایش قیمت خوراکیهایی که بانک مرکزی اعلام می‌کند حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد است که این افزایش ۷۰۰ درصد در مسکن و ۸۰۰ درصد در خودرو بوده است. معاون رئیس جمهور گفت: امروز که ما داریم دولت را تحویل می‌گیریم، وضعیت مطلوب نیست. شاید بگویم بودجه امسال هم کسری دارد و می‌خواهم به کسری‌های گذشته هم اشاره‌ای کنم و فکری برایش بکنیم. خرداد سال ۱۳۹۲، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بدهی به سیستم بانکی داشتیم و خرداد ۱۴۰۰ در سایت بانک مرکزی گزیده‌های آمار اقتصادی بخش پولی- بانکی ۶۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی به سیستم بانکی است که ۹۰ درصد آن مربوط به دولت است نه شرکت‌ها، در سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌ها را که بررسی کنیم طلب ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت دارند. است، وزارت نیرو بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که بخشی برای برق و بخش دیگر برای پیمانکاران و … است. این وضعیتی است که داریم می رسیم به این نقطه که آیا می‌خواهیم این مسیر را ادامه دهیم.

میرکاظمی گفت: سال گذشته مبلغ ۵۶۰ هزار میلیارد تومان عملکرد مصارف کشور بوده که به یکباره امسال می‌شود ۱,۲۷۷ هزار میلیارد تومان، در شرایطی که تحریم هم شدیدتر شده است. این فرآیند نمی‌تواند ادامه پیدا کند، اگر سقف اول بودجه هم که درنظر گرفته شودمبلغ ۹۳۷ هزار میلیارد تومان هست آیا امکان تأمین پایدار برای آن وجود دارد؟

وی افزود: سال ۱۳۹۱ عملکرد هزینه جاری ۸۹ هزار بوده که امسال به ۹۰۰ هزار رسیده، آیا شرایط اقتصادی خوب بود؟ اقتصاد مقاومتی را رعایت کردیم؟ که این رشد ده برابر در برنامه قرار گرفته است. من نمی‌خواهم نافی زحمات دوستان باشم، اما ادامه این مسیر به کجا می‌رسد؟ ۴ سال بگذرد بدهی‌های این دولت هم از هزار و اندی میلیارد تومان که سر رسید آن رسیده است ۱۰۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان افزوده و به دولت بعد برسد. باید بازنگری کنیم. من بودجه سال ۹۹ را بررسی کردم ۵۰ درصد از درآمدهای مالیات عمومی و ۳۰ درصد دارایی‌های مالی است. امسال پرداخت‌هایی که تا الان شده اگر سقف اول را در نظر بگیریم (همان ۹۳۷ هزار میلیارد تومان) است، واقعیت این است که چرا ما باید به این نقطه برسیم. عملکرد درآمدی ما ۲۲۵ هزار میلیارد تومان بوده، در صورتی که مصارف ما ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است. ۵۴ تا ۵۵ هزار از تنخواه استفاده شده است. هشتاد و اندی هزار میلیارد از فروش دارایی بوده و معادل تقریباً ۲۸۰ هزار میلیارد تومان که پرداخت کردیم معادل ۱۴۰ هزار میلیارد ریال آن معادل پنجاه درصد منابع ناپایدار بوده که باید تا پایان سال را خداوند به خیر بگذراند. نقدینگی به استناد بانک مرکزی از خرداد ۹۲ که ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بوده به ۳,۷۰۰ هزار میلیارد تومان تا پایان خرداد ۱۴۰۰ رسیده است این روند ادامه پیدا کند. حجم نقدینگی به ۴,۵۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. چه توقعی از مردم داریم که تحمل کنند.

میرکاظمی گفت: ایران کشور ثروتمندی است. منابعی که ما در اختیار داریم در بسیاری از کشورها ندارند. در منابع نفت و گاز رتبه اول داریم، معادن، حوزه‌های کشاورزی که در منطقه استوایی قرار گرفته ایم، نیروی جوان و تحصلیکرده آماده کار داریم چرا باید شرایط اینگونه باشد. در ضریب جینی وضع خوبی نداریم، فاصله طبقاتی طی هشت سال گذشته بیشتر شده است، به این معنی که فقیر فقیرتر و دارا، داراتر شده است. آیا می‌توان این روند را ادامه داد.

معاون رئیس جمهور افزود: من قصد این را ندارم اجر کسی را ضایع کنم در همه دولت‌ها این مسائل بوده، باید سراغ ام المسائل رفت. مسئله اصلی کشور کجاست؟ که ما علیرغم سرمایه گذاری‌هایی که شده چرا شاخص‌های کلان کشور بهبود پیدا نمی‌کند. آیا با این مشکل باید جلو برویم؟ تا کجا می‌توانیم ادامه دهیم؟ بحث‌های منطقی در سازمان برنامه که کارشناسان دلسوز دارد باید انجام شود. اگر بودجه به این ترتیب باشد یعنی این سازمان عریض و طویل و سایر عزیزانی که در استان‌ها فعالیت دارند می‌توانند با ۵۰ نفر این کار را انجام دهند. اما این نیروی عظیم که قاعدتاً باید از فرهیختگان کشور باشند، باید ریل را عوض کرد. این ریل درستی نیست. ما نیاز به یک سازمان انقلابی، مدبر و در تراز انقلاب اسلامی داریم تا بتوانیم جلوی ناملایمات که می‌تواند در آینده رخ دهد را بگیریم.

وی ادامه داد: امروز شاهدیم در سال ۱۴۰۰ با رشد ده برابری در هزینه جاری نسبت به عملکرد ۹۱ روبرو هستیم. ۱۰ برابر در طول ۸ سال، سال آینده چه کار باید انجام شود؟ تا کجا می‌توانیم ادامه دهیم. این بدهی‌هایی که پشت سر هم هست را باید چکار کرد؟ رؤسا می آیند و می‌روند نمی‌خواهیم جایی را متوقف کنیم باید یک انضباط ایجاد شود. برداشت‌های مکرر از صندوق توسعه ملی به چه معنایی است. از وزیر اقتصاد در مجلس سوال کردم چرا از صندوق مکرر برداشت می‌کنید. اوراق، بدهی به بانک‌ها، آیا امسال امکان استفاده از تنخواه وجود دارد؟

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه

قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
2024-11-26T09:27:23+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۲۶۲۹ دلار و ۶۲ سنت رسید.

رشد ۴۲۳۲۳ واحدی شاخص کل بورس تا این لحظه

رشد ۴۲۳۲۳ واحدی شاخص کل بورس تا این لحظه
2024-11-26T09:14:02+03:30
در جریان معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بعد از بازگشایی بازار با رشد ۴۲۳۲۳ واحد هم اکنون به عدد ۲,۴۳۱,۴۴۸ واحد رسیده است.

همتی با وزیر سرمایه گذاری عربستان دیدار کرد

همتی با وزیر سرمایه گذاری عربستان دیدار کرد
2024-11-26T09:00:41+03:30
وزیر اقتصاد کشورمان در حاشیه حضور در بیست و هشتمین اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری در ریاض با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان دیدار و گفتگو کرد.

خاک ثروتی بین‌نسلی و کلید کشاورزی پایدار است

خاک ثروتی بین‌نسلی و کلید کشاورزی پایدار است
2024-11-26T08:34:02+03:30
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به مناسبت روز جهانی خاک از اهمیت خاک به‌عنوان بستری حیاتی برای کشاورزی نسل‌های آینده یاد کرد و خواستار اقدامات عملی برای حفا...

قیمت نفت در نوسان

قیمت نفت در نوسان
2024-11-26T08:07:22+03:30
قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز سه‌شنبه کاهش یافت و بعد دوباره بالا رفت.

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
2024-11-26T08:07:22+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۲۶۲۹ دلار و ۶۲ سنت رسید.

بارش باران در تهران طی ساعات آینده

بارش باران در تهران طی ساعات آینده
2024-11-26T08:07:21+03:30
سازمان هواشناسی از فعالیت سامانه بارشی در ۲۳ استان از جمله تهران خبر داد.

بررسی رصد خانه کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰

بررسی رصد خانه کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰
2024-11-26T07:54:01+03:30
آخرین وضعیت تکمیل رصدخانه کشاورزی در جلسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر جهاد کشاورزی بررسی شد.

۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد

۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
2024-11-25T22:34:02+03:30
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی از کشت حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر پاییزه از ابتدای مهر تا کنون خبر داد و گفت: کشت پاییزه چغندرقند تا پایان آذر ما...

تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن

تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
2024-11-25T22:34:01+03:30
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: ۴ عامل در پرداخت میزان حقوق دولتی در حوزه معدن موثر است.

بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژه‌های ایران ایفا کند

بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژه‌های ایران ایفا کند
2024-11-25T22:34:01+03:30
وزیر اقتصاد کشورمان در دیدار با رئیس بانک توسعه اسلامی در حاشیه اجلاس سرمایه‌گذاری جهانی در ریاض بر ضرورت مؤثرتر این بانک در تأمین مالی پروژه‌های ایران تأکید...

دیدار سه‌جانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارت‌های کشاورزی

دیدار سه‌جانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارت‌های کشاورزی
2024-11-25T22:34:00+03:30
فناوری‌های پیشرفته برای کاهش وابستگی به استفاده از سموم شیمیایی توسعه می‌یابد.

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
2024-11-25T17:27:22+03:30
وزیر اقتصاد در اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری در ریاض گفت: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات ا...

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال
2024-11-25T16:20:45+03:30
دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت (حداکثر یک‌ساله) از محل منابع بانک مرکزی بابت تکمیل و راه‌اندازی طرحهای پیشران اقتصادی واحدهای تولیدی تا پایان...

۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد

۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
2024-11-25T16:20:44+03:30
سازمان بنادر اعلام‌کرد که از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه معادل ۱۴ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۹۴ تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد که حاکی از رشد ۱۰ درصدی ن...

مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم

مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
2024-11-25T16:20:44+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت که برنامه‌ریزی دقیقی برای عبور از زمستان مدنظر داریم.

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است
2024-11-25T16:07:21+03:30
معاون وزیر نفت در امور گاز ناترازی انرژی در کشور را یک مسئله جدی دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازی‌ انرژی، بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه است.

وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد

وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
2024-11-25T15:54:04+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی که برای شرکت در بیست و هشت​​​​​​​مین اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری به ریاض سفر کرده است با «عبدالحمید الخلیفه» رئیس صندوق اوپک دیدار و ...

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
2024-11-25T15:54:04+03:30
یک مقام مسئول گفت: افرادی که از ۱۷ آبان‌ تا امروز (پنجم آذر ماه ۱۴۰۳) به صورت مسافری واردات آیفون داشته‌اند و به گمرگ نیز اظهار کرده‌اند، می‌توانند وارد ساما...

صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد

صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
2024-11-25T15:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز از توقف صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه به درخواست طرف عراقی خبر داد.

معاون وزیر نفت:ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

معاون وزیر نفت:ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است
2024-11-25T15:27:24+03:30
معاون وزیر نفت در امور گاز ناترازی انرژی در کشور را یک مسئله جدی دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازی‌ انرژی، بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه است.

بازار بهینه‌سازی برق با صدور گواهی صرفه‌جویی برای دو سرمایه‌گذار عملیاتی می‌شود

بازار بهینه‌سازی برق با صدور گواهی صرفه‌جویی برای دو سرمایه‌گذار عملیاتی می‌شود
2024-11-25T15:27:24+03:30
مجری طرحهای بهینه‌سازی شرکت توانیر گفت: با صدور گواهی صرفه جویی برق برای دو سرمایه‌گذار توسط توانیر، بازار بهینه‌سازی برق عملیاتی می‌شود.

خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند

خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
2024-11-25T14:07:21+03:30
رئیس هیئت عامل ایدرو گفت: خودروسازان بخشی از آورده خود از محل اصلاح قیمت خودرو را جهت افزایش تولید به مجموعه های قطعه سازی تزریق کنند.

راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد

راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
2024-11-25T13:54:08+03:30
مرکز مبادله ارز و طلای ایران راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری را منتشر کرد.

اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند

اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
2024-11-25T13:54:07+03:30
وزیر صمت گفت: باید به ایمن سازی معادن جدی نگاه کنیم امروز در بسیاری از معادن ما ایمن سازی انجام نشده است.

نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد

نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
2024-11-25T13:40:42+03:30
امروز هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌ نرخ ۵۳ هزار و ۸۷ تومان و حواله دلار نیز به‌ نرخ ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان معامله می‌شود.

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
2024-11-25T13:40:42+03:30
چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی با حضور مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشریح و بررسی شد

الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد

الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
2024-11-25T13:40:41+03:30
یک مقام مسئول با تأکید بر اینکه الگوی کشت مناسب و مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی در حال حاضر وجود ندارد، گفت: الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط ...

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
2024-11-25T13:27:22+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۵۷ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۱۲۵ واحد قرار گرفت.

ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد

ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد
2024-11-25T13:27:21+03:30
وزیر نفت با اشاره به انتخاب رئیس جمهور جدید در ایالات متحده آمریکا گفت: ایران هیچ‌گونه دغدغه‌ای در زمینه فروش و صادرات نفت ندارد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)