میرنیوز
به گزارش ایسنا، غلامرضا تقوی - مدیرکل دفتر امور گلخانه - به فعالیتهای بخش گلخانهای کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۳ هزار و ۹۲۷ هکتار سطح گلخانهای فعال در کشور داریم ولی تعداد گلخانههای ساخته شده در کشور بیش از این رقم است. از این میزان بیش از ۱۰ هزار هکتار مربوط به سبزی و صیفی و حدود ۲۷۰۰ هکتار آن مربوط به گل و گیاهان زینتی است.
وی در ادامه اظهار کرد: سطح کل گیاهان زینتی اعم از فضای باز و گلخانهها در ایران ۷۸۲۰ هکتار است که سطح گیاهان زینتی در گلخانهها ۲۶۶۷ هکتار و سطح گیاهان زینتی در فضای باز ۵۱۵۳ هکتار است. همچنین ایران رتبه پنجم تولید گل و گیاه زینتی در آسیا بعد از تایلند و رتبه یکصدوهفدهمین در صادرات را داراست.
مدیرکل دفتر امور گلخانه در ادامه اضافه کرد: آمار صادرات گل و گیاه زینتی در سال ۱۳۹۷، ۱۱۴۶۶ تن به ارزش ۵۰.۵ میلیون دلار بوده است.
تقوی به جایگاه جهانی ایران در تولید سبزی و صیفی اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای فائو در سال ۲۰۱۳ چین رتبه اول از نظر میزان تولید کل سبزی و صیفی، هند در رتبه دوم، آمریکا رتبه سوم، ترکیه چهارم و ایران رتبه پنجم را دارد.
وی در ادامه گفت: در حوزه سبزی و صیفی یعنی در تولید خیار، گوجه، فلفل و بادمجان ۲میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولیدات گلخانه ای داریم.
مدیرکل دفتر امور گلخانه به وضعیت تولید قارچ خوراکی در کشور اشاره کرد و گفت: براساس آخرین آمار موجود در سال ۱۳۹۷ سطح زیرکشت قارچهای خوراکی ۸۳۷ هکتار و میزان تولید آن ۱۶۴ هزار تن است و پیشبینی میشود این میزان تولید در سال ۱۳۹۸ به ۱۷۷ هزار تن برسد.
تقوی اضافه کرد: استان تهران با ۴۱ هزار تن تولید دارای رتبه اول، استان البرز با ۲۵ هزار تن تولید دارای رتبه دوم است و پس از آن استانهای فارس، خراسان رضوی، اصفهان، قزوین با مجموع ۴۴.۱ هزار تن تولید دارند. مصرف سرانه قارچ خوراکی در کشور بیش از ۱.۲ کیلوگرم است. همچنین واحدهای قارچ خوراکی به ترتیب در استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان بوده است.
به گفته وی ایران دارای رتبه ششم تولید قارچ خوراکی در دنیا براساس آمارهای فائو در سال ۲۰۱۷ بوده است.
در ادامه این نشست حبیب رادفر – مجری طرح توسعه گلخانهای – با بیان اینکه ۴۸ هزار و ۳۵۵ هکتار برنامه اقتصاد مقاومتی گلخانه از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۴ است، اظهار کرد: مقرر شده است که ۳۲۰ هزار هکتار از فضای آزاد در استانها شناسایی شود و همچنین فضای آزاد سبزی و صیفی حذف شده و به گلخانه برود و در این مقدار فضای آزاد کشت علوفه و غلات و... انجام شود.
وی در ادامه گفت: با احداث این میزان گلخانه چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود که معادل ۲۳ سد کرج است.
مجری طرح توسعه گلخانهای اضافه کرد: از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال آذرماه سال ۱۳۹۸ سطح گلخانههای کشور حدود ۹۸۸۸ هکتار افزایش یافته که در مقایسه با سال پایه ۱۲۳ درصد رشد داشته و بیش از دو برابر به سطح گلخانههای کشور اضافه شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترافیک سنگین محورهای شمالی؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
پیامک آغاز پرداخت سود ۵ میلیونی سهام عدالت، کلاهبرداری است
ترافیک سنگین محورهای شمالی ۹ آذر؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
مسئول توقف قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع کیست؟
وزیر نفت: خط قرمز دولت محدودیت در تحویل گاز خانگی است
خط قرمز دولت ایجاد محدودیت در گاز تحویلی به بخش خانگی است
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
صدور ضمانتهای بانکی برای پروژههای خارج از کشور کلید خورد
قیمت جهانی طلا ۹ آذر؛ هر اونس ۲۶۶۰ دلار و ۹۰ سنت
میانگین قیمت مسکن در منطقه ۱۰ تهران چقدر است؟
قیمت گوجهفرنگی کاهشی شد
بارش برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد