میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، فضای کسب و کار از جمله شاخصهای تعیینکننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن میتوان، به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط بخشهای مختلف پرداخت. در واقع، محیط و فضای کسب و کار در کشورها، هرچه شفافتر و رقابتیتری باشد، منجر به افزایش سلامت اقتصادی کشورها و اتخاذ سیاستهای مطلوب شده و روند بهبود شاخصهای اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
از سویی دیگر با توجه به اینکه فعالان اقتصادی جهت فعالیت وجود ثبات، آرامش و به عبارت دیگر امنیت اقتصادی در کشور را مورد توجه قرار میدهند باید شرایط کشور در حوزه کسب و کار به گونهای باشد که سرمایهگذاران بتوانند با انجام محاسبات بلندمدت نتیجه تولید، توزیع و سرمایهگذاری خود را پیشبینیکنند. در غیر این صورت نه تنها فعالان اقتصادی داخل کشور، حاضر به سرمایه گذاری و ورود به فعالیتهای مولد نخواهند بود بلکه سرمایه گذاران خارجی نیز تمایلی به حضور درعرصه های مختلف اقتصادی کشور نخواهند داشت.
در این بین با توجه به اینکه تا حدود یک ماه دیگر باید بودجه ۹۹ تصویب شود، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ۶۳. تصویر محیط کسبوکار در آستانه تصویب بودجه و برخی آثار بودجه بر مؤلفههای محیط کسبوکار» به واکاوی بخش محیط کسب و کار پرداخته است.
در قسمت مربوط به پیشنهادات این گزارش برای بهبود محیط کسب و کار و اصلاح لایحه بودجه ۹۹، آمده است: پایبندی دولت به ایجاد و حفظ ثبات اقتصادی و پرهیز اکید از تغییرات ناگهانی و غافلگیرکننده قوانین، مقررات (ازجمله تعرفههای واردات و ممنوعیتهای ناگهانی و …)، رویههای اجرایی، آئیننامهها و دستورالعملهای صادره از دستگاههای اجرایی در حین اجرای قانون بودجه سال ۱۳۹۹ از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بر اساس مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در نظر گرفتن تبعات منفی انتشار اوراق مالی بر محیط مالی کسبوکار و توجه به تأمین مالی واحدهای تولیدی، از جمله دیگر پیشنهادها برای بهبود وضعیت محیط کسبوکار و اصلاح لایحه بودجه در سال ۱۳۹۹ ارائه شده است که میتوان به آن اشاره کرد و بدینمنظور باید اصلاحات ساختاری بودجه خصوصاً اصلاح ساختار بخش دولتی در دستور کار قرار گیرد؛ بهطوری که هزینههای دولت به حدود درآمدهای قابل دسترس و قابل برنامهریزی برای دولت محدود شود.
بر اساس این گزارش از دیگر پیشنهادها برای بهبود وضعیت محیط کسبوکار و اصلاح لایحه بودجه در سال ۱۳۹۹ میتوان به رعایت و پیادهسازی هرچه سریعتر الگوی حمایت از تولید و لزوم داشتن برنامه برای بهبود واقعی محیط کسبوکار و مالیاتستانی عادلانه و کاهش فشار مالیات بر کسبوکارها در شرایط رکودی. رویکرد نظام مالیاتی باید بهگونهای باشد که با ایجاد پایههای جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، ساماندهی معافیتهای مالیاتی و … بتواند درآمد مالیاتی را افزایش دهد، اشاره کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود
وزیر صمت: افزایش قیمت خودرو نصف آن چیزی است که مصوب شده بود
بازنگری در بخشنامه توقف قسط بندی حقوق دولتی معادن
عدم ترخیص درصدی کالا از گمرکات منجر به رسوب کالاها شد
ممنوعیت ورود پسته ایران از دستور کار اتحادیه اروپا خارج شد
امروز در شرق، شمالشرق و ارتفاعات مرکزی زاگرس بارش پراکنده است
وزیر صمت: گران شدن خودرو مصوبه دولت قبل بود، ما اجرا کردیم
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
همتی: بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی نیمه اول امسال مثبت بود
افزایش سرعت قطارهای باری حامل واگنهای خالی به ۸۰ کیلومتر در ساعت
همتی: مدیرانعامل بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی ۸درصد حداقل به ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه ثابت نیاز دارد
زمینخواری با پنجره واحد مدیریت زمین متوقف میشود؟
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز میشود
نرخ تورم سالانه آبان ماه خانوارهای کشور ۳۳.۱ درصد اعلام شد
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده