میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، ناصر ریاحی درباره آرخین وضعیت واردات واکسن کرونا از هند و چین گفت: برای واردات ۳ میلیون دوز واکسن آسترازنکا از هند اقدام کردیم. گشایش اعتبار انجام شده و همه مراحل طی شده اما به دلیل موج شدید بیماری در این کشور، واردات واکسن از هند دچار مشکل شده است.
وی تصریح کرد: دولت این کشور صادرات واکسن را ممنوع اعلام کرده و هر محمولهای باید با مجوز دولت از این کشور خارج شود. واکسنهای سفارشی ایران متعلق به هند نیست و از شرکت دیگری خریداری شده با این حال باید فرایندهای اداری آن طی شود. دو هفتهای است که فعلاً مجوزهای لازم در هند صادر نشده است. هم چنین برای واردات واکسن از چین از مسیر کشور ثالث اقدام کردیم.
ریاحی در پاسخ به این سوال که چرا واردات واکسن کرونا طولانی شده است؟ افزود: همه کشورها میخواهند واکسن بخرند و واریانت های تازه کرونا باعث شد بسیاری از کشورهای تولیدکننده قید صادرات را بزنند و شرکتها را مجبور کنند واکسنها را برای خودشان نگه دارند. متأسفانه کشور ما هم در این زمینه چابک عمل نمیکند. واکسنهایی که وارد شده، غیر از مواردی مثل ۱۳۰ هزار دوز واکسن باهارات و اسپوتنیک، اهدایی صلیب سرخ به هلال احمر بوده است. درواقع از مسیر تعامل دو سازمان بشردوستانه تأمین شده است.
به گفته این فعال صنفی واردات دارو، در ۲ ماه نخست امسال به دلیل شرایط جهانی، فرصت خوبی برای خرید واکسن توسط بخش خصوصی فراهم شد اما به دلیل بروکراسی داخلی این فرصت از دست رفت. در آن زمان مسأله پایداری واکسن و انقضای آن در کنار فرایند کند واکسیناسیون در کشورهایی که واکسن سفارش داده بودند، دست به دست هم داد تا فرصتی برای دیگر کشورها فراهم شود. اما ما از این فرصت استفاده نکردیم. با توجه به اینکه بحث تولید واکسن داخلی را هم داریم، مقررات در کشور ما پایدار نیست و این ریسک کار را افزایش داده است.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو ادامه داد: در یک دوره دولت به هر شرکتی مجوز واردات واکسن داد. شرکتهایی که در حوزه واردات دارو فعالیت نمیکردند هم مجوز گرفتند و قیمتهایی اعلام کردند که حاشیه ساز شد. این در حالی است که سازمان استاندارد نسبت به واردات دارو حساسیت زیادی دارد. اگر شرایط محیطی داروی تزریقی ۱۰ دقیقه تغییر کند، استاندارد دارو را قبول نمیکند و دستور امحا میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اخیراً اعلام کردند شرکتهایی که از مجوز آنها ۶۰ روز گذشته دیگر نمیتوانند دارو وارد کنند و باید دوباره برای مجوز اقدام کنند که به طور حتم، شرکتهای نامرتبط مجوز دریافت نمیکنند.
منبع : خبرگزاری مهر
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا