میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مسیح کشاورز با بیان اینکه واردات برنج در مقایسه با دورههای گذشته، کاهش ۸۰ درصدی داشته که همین امر موجب کمبود برنج خارجی در بازار شده است، گفت: به عنوان مثال در سال ۹۸ که مشکلاتی مانند تأمین ارز نداشتیم، ۷۹۸ هزار تن برنج خارجی وارد کردیم در حالی که امسال این رقم تاکنون به ۸۰ هزار تن رسیده است یعنی با کاهش ۸۰ درصدی مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: برای واردات برنج خارجی، ارز آزاد اختصاص مییابد بنابراین برای برنج ایرانی هیچ نگرانی وجود ندارد ضمن این که برنج پرمحصول ایرانی اواخر شهریور به بازار میآید و ما نیمه اول شهریور که محرم است با اوج تقاضای مصرف مواجه هستیم بنابراین ممنوعیت واردات ممکن است کمبودهایی ایجاد کند.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت: یکی از تبعات واردات برنج خروج ارز از کشور است، اما نکته مهمتر این که به علت محدودیت و ممنوعیت چهار ماهه واردات، سفارشهای واردکنندگان ما همزمان وارد بازار جهانی میشود که همین امر افزایش قیمت جهانی برنج را در پی دارد از این رو تصمیمات این حوزه باید کامل و جامع باشد یعنی صرف حمایت از تولید داخلی ما را از مصرف کننده غافل نکند که اگر برنامه ریزیها درست بود برای دوره چهار ماهه ممنوعیت واردات هم باید برنج برای عرضه موجود بود.
کشاورز با بیان این که از ۲۲ تیر مسئولیت مدیریت بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد برگشته است، افزود: وزارت جهاد باید در مقایسه با وزارت صمت حساسیت بیشتری در این باره داشته باشد.
وی گفت: ستاد تنظیم بازار معتقد است ممنوعیت واردات فصلی برنج باید لغو شود از این رو طرف صحبت ما وزارت جهاد است که در این باره با اتخاذ تصمیمی منطقی هم برنج مورد نیاز را تأمین کند و هم مشکل گرانی و کمبود نداشته باشیم.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با اشاره به این که برنج خارجی توسط ۵ تا ۶ دهک جامعه مصرف میشود، افزود: هر تصمیمی که درباره واردات برنج اخذ میشود باید با مدنظر قراردادن این دهکها باشد.
کشاورز گفت: در صد و چهل و یکمین جلسه ستاد تنظیم بازار وقتی ما استدلال خود را ارائه کردیم اعضای ستاد با لغو ممنوعیت واردات برنج موافقت کردند، اما اجرای آن را به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کردند، اما وزارت جهاد با این قضیه مخالفت کرد و تا این لحظه اتفاقی نیفتاده و قرار است ممنوعیت واردات برنج از ۳۱ تیر به مدت چهار ماه اعمال شود.
وی درباره مصوبه وزارت صمت برای ترخیص برنجهای وارداتی تا قبل از ۳۱ تیر افزود: مصوبه ترخیص برنج وارداتی آخرین کمک وزارت صمت بود تا با رسوب کالا در کشور مواجه نشویم ضمن این که این مصوبه کمک میکند کسانی که کالایشان تا قبل از ۳۱ تیر وارد کشور شده، اما به دلایلی مانند صادر نشدن کد تخصیص نتوانستند ترخیص کنند در دوره ممنوعیت واردات بتوانند کالای خود را ترخیص کنند.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت: هم اکنون ۳۰ تا ۴۰ هزار تن برنج در گمرکات کشور داریم، اما برنامه واردات ۱۰ کشتی ۶۰ هزار تنی به علت تصمیم ممنوعیت واردات فعلاً اجرا نشده یعنی کالا بسته بندی و حمل نشده است و وارد کنندگان حمل کالا را به بعد از دوره ممنوعیت موکول کردند.
کشاورز افزود: بسیاری از وارد کنندگان پیش خرید برنج را انجام داده بودند که ممکن است با ادامه ممنوعیت واردات، قراردادهای خود را لغو کنند و ضرر و زیان پرداخت کنند.
وی گفت: اگر برنامهریزی شود که برای همین دوره چهار ماهه نیز ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج وارد شود برای تنظیم بازار مشکلی نخواهیم داشت.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج افزود: افزایش قیمت برنج خارجی به افزایش قیمت برنج ایرانی کمک میکند که این امر با کمبود برنج خارجی در بازار بیشتر اتفاق میافتد ضمن این که هم اکنون در دوره برداشت برنج ایرانی هستیم و اگر کنترلهای لازم وجود نداشته باشد برنج ایرانی از سبد مصرف کنندگان حذف میشود.
کشاورز گفت: وزارت جهاد کشاورزی هیچ اعتقادی به استدلال ما برای واردات برنج به منظور تنظیم بازار ندارد، تصمیم قطعی خود را گرفته و تاکنون درخواستی از ما برای تشکیل جلسه به منظور حل این مشکل نداشته است.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد