میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم، هادی سلیمیزاده، کارشناس اقتصادی، در برنامه پایش با بیان اینکه صنعت پوشاک، حوزهای اشتغالزا است صنعت پوشاک را حوزهای دانست که در رکودهای اقتصادی نیز رونق داشته است.
وی افزود: کشورهای بزرگ تولیدکننده پوشاک هستند که چین و بنگلادش رتبه اول و دوم در تولید پوشاک را دارند. کشور ما سهم ناچیزی در صادرات پوشاک دارد. اگر ما بتوانیم 500 میلیون دلار صادرات پوشاک داشته باشیم، بیش از 150 هزار شغل مستقیم و 22 هزار شغل غیرمستقیم در صنعت پوشاک ایجاد میشود.
سلیمیزاده گفت: ما بین کشورها، ارزانترین نیروی کار را در اختیار داریم و صنعت پوشاک نیز حوزهای است که نیروی انسانی محور است. سوددهی همه زنجیره تولید پوشاک، بسیار خوب است. باید در حوزه طراحی پوشاک وارد شد، چرا که طراحی لباس، سوددهترین حوزه تولید است.
این کارشناس اقتصادی با تأکید به اینکه باید در حوزه پوشاک برندسازی کرد، اضافه کرد: ترکیه که در لباس معروف است، بهدلیل خرید برندهای ایتالیایی بوده است. باید برای خردهفروشی نیز سیاستگذاری کرد تا پوشاک ارزان به دست مردم برسد.
وی ادامه داد: چالش حوزه صنعت پوشاک این است که خردهفروش، از تولیدکننده بیشتر سود میبرد، دلیل آن هزینههای سرباری است که به فروشنده خردهفروش وارد میشود که بخش عمده این هزینه، مربوط به اجاره مغازه است.
سلیمیزاده بانکها را عامل گرانی اجارهبهای مغازههای تجاری دانست و اظهار کرد: مکانهای خوب تجاری شهرها در اختیار بانکها است و آنها قیمتها را تعیین میکنند.
کارشناس اقتصادی گفت: تولیدیهای پوشاک در کشور بهطور نامتوازن پخش شدهاند، بهگونهای که 40 درصد تولیدیها در تهران، 20 درصد در مشهد و 10 درصد در آذربایجان شرقی استقرار دارند. باید بهسمتی برویم تا در مناطق محروم نیز تولیدی پوشاک تأسیس شود، زیرا بهدلیل نیروی کار ارزانقیمتی که در این مناطق است، هزینه تولید پوشاک کاهش مییابد و به فروش راحتتر آن کمک میکند.
وی افزود: دلیل متمرکز بودن تولید پوشاک در مناطقی مانند تهران با هزینههای زیاد این است که زنجیره ارزش تولید پوشاک در تهران متمرکز میباشد و استقرار در نواحی دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
سلیمیزاده ادامه داد: باید در زنجیره ارزش پوشاک سیاستگذاریهای صحیحی داشت و از پایین به بالا سیاستگذاری انجام شود. پتانسیل اشتغالزایی صنعت پوشاک 2 میلیون شغل است که در حال حاضر کمتر از 600 هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.
کارشناس اقتصادی گفت: دستمزدهای صنعت پوشاک نیز، مطلوب است. با توجه به اینکه در حال حاضر واردات پوشاک صرفه اقتصادی ندارد، باید به صنعت پوشاک توجه جدی نمود، بهنحوی که بتوانیم در حوزه پوشاک نیز ضمن تأمین نیازهای داخلی، به صادرکنندهای خوب تبدیل شویم.
وی در پایان ابراز کرد: در صنعت پوشاک این ظرفیت وجود دارد که 10 میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد. ورود فعالانه در صنعت پوشاک میتواند مشکلات اشتغال کشور را حل کند تا آنجا که واردات نیروی کار نیز لازم میشود.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال