میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس آمار ارائه شده توسط دو خودروساز بزرگ داخلی به سازمان بورس، در مجموع سه ماه نخست سال جاری ایرانخودرو و سایپا ۱۷۸ هزار و ۸۹۹ دستگاه خودرو تولید کردند که از این میزان در مجموع ۱۶۹ هزار و ۲۸۲ دستگاه به فروش رسیده است.
کسر این دو سری اعداد از هم نشان میدهد که ۹۶۱۷ دستگاه خودرو از تولید ایرانخودرو و سایپا در بهار امسال تجاری نشده و به فروش نرسیده است. در حقیقت این آمار نشان میدهد که دو خودروساز بزرگ کشور در سال گذشته ۹۶۱۷ دستگاه خودرو ناقص تولید کردهاند که امکان عرضه به بازار و تجاریسازی نداشته است.
۷۶۹۳ خودرو ناقص تولید شده در ایرانخودرو در سه ماهه امسال
بررسی آمار تولید و فروش گروه صنعتی ایرانخودرو از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان خردادماه نشان میدهد که این شرکت ۶۷ هزار و ۵۷۳ دستگاه از محصولات خانواده پژو (بهجز پژو ۲۰۰۸) تولید کرده که ۶۸ هزار و ۹۳۸ دستگاه آن را فروخته است. همچنین تولید محصولات خانواده سمند نیز ۹۱۴۵ هزار دستگاه بوده که از این تعداد ۸۷۴۲ دستگاه را تجاری کرده است.
در مدت مذکور سال جاری همچنین ۱۱ هزار و ۸۴۲ دستگاه دنا، ۶۹۹۲ دستگاه رانا و ۵۹۵ دستگاه تارا تولید شده است که به ترتیب از این میزان تولیدها، ۹۲۵۰ دستگاه دنا، ۱۳۱۵ دستگاه رانا و تنها دو دستگاه تارا توسط توسط ایرانخودرو فروخته شده است.
ایران خودرو در محصولات مونتاژی نیز درسه ماهه نخست سال جاری تولید محصول دانگفنگ نداشته اما یک دستگاه عرضه کرده است. علاوهبراین ۱۱۱۹ دستگاه هایما تولید کرده که ۱۲۸۹ دستگاه آن را فروخته است.
در فصل بهار امسال ایرانخودرو تولید پژو ۲۰۰۸ از محصولات مونتاژی و وانت آریسان از محصول خود نداشته است.
براین اساس۹۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه خودرو در گروه صنعتی ایرانخودرو تولید شده که برای ۸۹ هزار و ۵۳۷ دستگاه آن صورت مالی ثبت شده است و همانطور که اشاره شد ۷۶۹۳ دستگاه از خودروهای تولیدی ایرانخودرو در سه ماه ابتدایی سال جاری، تجاری و به بازار عرضه نشده است.
نکته قابل توجه نیز اینجاست که در شرایطی که ایرانخودرو بسیار از خودرو تارا و ویژگیهای آن صحبت میکند و مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در ابتدای سال از برنامهریزی برای تولید و قول عرضه ۵۰ هزار دستگاه تارا در سال جاری را داد و قرار بود تولید تارا با گیربکس اتوماتیک از تیرماه امسال آغاز شود و در نهایت هم شنبه هفته جاری ( ۱۹ تیرماه) نمونه آزمایشی برقی تارا رونمایی شد که از ۵۹۵ دستگاه تارا تولید شده در سه ماه نخست سال جاری تنها دو دستگاه آن قابلیت تجاریسازی داشته است.
۱۹۲۴ خودروی ناقص سایپا در سه ماهه ۱۴۰۰
در دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز در طول سه ماه ابتدایی سال جاری، ۸۱ هزار و ۶۶۹ دستگاه خودرو تولید شده است که از این میزان، سایپا موفق به فروش ۷۹ هزار و ۷۴۵ دستگاه شده و بر این اساس ۱۹۲۴ دستگاه از تولیدات این شرکت در بهار امسال در پارکینگ این شرکت، احتمالا ناقص مانده است.
به تفکیک آمار، گروه خودروسازی سایپا در مجموع سه ماهه ابتدای امسال در محصولات خانواده پراید با توجه به توقف انواع پرایدها تنها وانت پراید تولید داشته است. در این مدت ۶۱۲۰ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱)، ۷۱ هزار و دستگاه محصولات خانواده تیبا و ۳۸۷۰ دستگاه شاهین تولید کرده است.
از این میزان تولید در دومین خودروساز بزرگ کشور، طبق صورتهای مالی ارائه شده به سازمان بورس، ۷۴۳۹ دستگاه سایپا ۱۵۱ (پراید وانت)، ۶۸ هزار و ۱۲۲ دستگاه محصولات خانواده تیبا و ۳۸۱۹ دستگاه شاهین تجاریسازی شده و صورت مالی ثبت شده است.
همانطور که مشخص است میزان فروش وانت پرایدها در سه ماهه امسال بیشتر از میزان تولید آن بوده است که نشان از تکمیل تعدادی از خودروهای ناقص این خودرو بوده که در مدت مذکور سال جاری تکمیل و تجاریسازی شده است (لازم به ذکر است که ممکن است همه ۶۱۲۰ دستگاه تولیدی بهار امسال تجاری نشده باشد؛ بلکه از تولیدات سال گذشته بود که تکمیل و عرضه شده است.)
همچنین یک دستگاه آریو، یک دستگاه سراتو، یک دستگاه از محصولات خانواده پراید و ۳۶۲ دستگاه چانگان از تولیدات پیش از سال ۱۴۰۰ توسط گروه خودروسازی سایپا تکمیل و فروخته شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران
همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ
دریای خزر و خلیج فارس پربارانترین حوضه در هفته جاری
نحوه اخذ ضمانتنامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست
اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود
ثبتسفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی میشود
استفاده از فنارویهای نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است