میرنیوز
به گزارش ایسنا، هادی سلیمی زاده، کارشناس اقتصادی با تأکید بر نیاز به مقاوم شدن اقتصاد کشور، گفت: تحریمها در اقتصادهای مختلف وجود داشته است. اقتصاد کشور با همچنان وابسته به نفت است. اما به دلیل تحریم، صادرات نفت از دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه، به تنها ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وی ادامه داد: درگذشته بنزین کشور هم تحریم شد، اما ما توانستیم در تولید بنزین خودکفا شویم و الان تحریم بنزین دیگر مطرح نیست. بنابراین در خصوص نفت نیز باید همین مسیر دنبال شود. ما باید از صادرات نفت بینیاز شویم. باید کاری شود که کشور نهتنها صادرکننده نفت نباشد بلکه آن را وارد کند. چراکه سودهای سرشاری دارد.
سلیمی زاده گفت: احداث پالایشگاهها و پتروشیمیها، سودهای بسیار عالی دارد. دنیا به سمت احداث پتروپالایشگاه ها رفته است. روند کار در پتروپالایشگاه ها بدینصورت است که نفت خام در پالایشگاه تصفیه میشود و موادی که از آن حاصل میشود در پتروشیمی کاربرد دارد. بدین ترتیب محصول نفت خام تحریم پذیر نیست.
وی افزود: اگر پتروشیمی و پالایشگاه، کنار هم احداث شوند، صرفهجوییهایی دارند. در این خصوص باید گفت که ارزشافزوده نفت خام، با پالایش ۳ برابر و با حضور در پتروشیمیها ۱۰ برابر خواهد شد. بهعبارتدیگر ارزشافزوده نفت با حضور در پالایشگاهها و پتروشیمیها ۱۵ برابر میشود.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: به همین دلیل است که کشوری مانند آمریکا، چاههای نفت خود را بسته است تا با واردات نفت، از ارزشافزوده آن استفاده کند. تأسیس پتروپالایشگاه ها بیش از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد میکند و به همین زیست نیز کمتر آسیب میرساند.
سلیمی زاده افزود: ما در زمینه احداث پتروپالایشگاه ها، هیچ مشکلی نداریم ضمن اینکه مواد اولیه و دانش فنی آن را داریم. ستاره خلیجفارس نمونه همین پتروپالایشگاه ها است که به یکی از صادرکنندگان بزرگ بنزین است و از این صادرات بیش از یک و نیم میلیارد دلار درآمد داشته است.
وی با تأکید بر اینکه تحریم بنزین به یک فرصت برای تولید و صادرات بنزین تبدیل شد، گفت: برای احداث پتروپالایشگاه ها ما مشکل تأمین منابع مالی آن را داریم. در دنیا یا شرکتهای چندملیتی یا کنسرسیومی متشکل از بانکها برای احداث پتروپالایشگاه ها سرمایهگذاری میکنند. البته ترکیبی از شرکتهای چندملیتی و بانکها و سرمایههای مردمی نیز میتواند برای احداث پتروپالایشگاه ها مورداستفاده قرار گیرد.
سلیمی زاده افزود: حاشیه سود یک مجتمع پالایشگاهی هفت درصد، مجتمع پتروشیمی ۸۷ درصد و یک پتروپالایشگاه ۱۸۷ درصد است که نشاندهنده صرفه اقتصادی پتروپالایشگاه ها است. ۸۰ میلیارد دلار منابع مالی برای احداث پتروپالایشگاه ها نیاز است که تقریباً برابر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
سلیمی زاده بابیان اینکه نقدینگی کشور دو هزار هزار میلیارد تومان است، گفت: عمده این نقدینگی در سپردههای بانکی است که سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان خلق پول میکند و خود عامل مهمی در تورم است. حال اگر یکچهارم این پول به سرمایهگذاری برای احداث پتروپالایشگاه ها اختصاص یابد، بیش از سود بانک، به مردم سود تعلق میگیرد. بهگونهای که کل مبلغ سرمایهگذاری در سال اول بهرهبرداری پتروپالایشگاه، بازمیگردد و از سال دوم بهرهبرداری به بعد حداقل ۴۰ درصد سود به مردم تعلق میگیرد.
این کارشناس اقتصادی افزود: دولت باید در این زمینه با تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری، نقدینگی را به این سمت سوق دهند. بهگونهای که مردم با مقایسه سود بانکها و سود پتروپالایشگاه ها، تصمیم بگیرند در کجا سرمایهگذاری کنند.
سلیمی زاده در پایان افزود: با پولهای داخل کشور میتوان پترو پالایشگاهها را احداث کرد و میتوان مشکلات تحریم نفتی را نیز حل کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم