میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، علی مویدی خرم آبادی امروز در نشست خبری اظهار داشت: در گذشته سازوکاری برای نظارت در فرایند تولید تا توزیع سوخت نبود اما با اقداماتی که انجام دادیم فرایند تولید تا مصرف سوخت را در چرخه سامانهای قرار دادیم تا در مسیر آن کمتر شاهد نشت سوخت باشیم.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با این اقدامات شاهد صرفهجویی ۱۴ میلیارد دلاری در مصرف سوخت بودیم. هر چند هنوز هم به خاطر وضعیت قیمت، میل به قاچاق سوخت زیاد است اما کاهش چشم گیری داشته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه واردات لوازم خانگی طی ۳ سال گذشته ممنوع بوده و ستاد مبارزه با قاچاق نیز آمارهای زیادی برای مقابله با قاچاق این محصول میدهد، با این حال در بازار لوازم خانگی خارجی به صورت محسوس وجود دارد، توضیح داد: در گذشته واردات رسمی و غیررسمی لوازم خانگی زیاد بود اما از سال ۹۷ واردات این محصول ممنوع شد و تولید داخل نیز رونق گرفت و اکنون سهم تولیدات داخلی از بازار داخلی به ۶۰ درصد رسیده است.
مویدی افزود: باقی نیاز جامعه باید از محلی پاسخ داده شود. به لحاظ اینکه معافیتهایی برای مرزنشینان در نظر گرفته ایم و تجارت مرزنشینی فعال است، نمیتوانیم به صورت مطلق از آنها این فرصت را بگیریم.
وی ادامه داد: در بازار چند درصد کالای خارجی وجود دارد که از همین معافیتهای مرزنشینی وارد میشود تولید اگر به صورت باکیفیت افزایش یابد سهم خارجیها از بازار به کمترین حد میرسد.
مویدی در مورد سهم ۲.۵ میلیارد دلاری لوازم خانگی خارجی در بازار، گفت: حدود ۶ میلیارد دلار معافیت مرزنشینی در کشور داریم اگر ۲ میلیارد برای لوازم خانگی باشد عدد بزرگی نیست. تا زمانی که معافیت و معیشت مرزنشینی را ساماندهی نکنیم این وضعیت جاری و ساری خواهد بود.
وی گفت: ما طرحی را تحت عنوان ساماندهی بازارچههای مرزی و تجارت مرزنشینی و تقویت معیشت مرزنشینان با نگاه توسعه یافتگی به دولت تقدیم کرده ایم که با این طرح کوله بری و ته لنجی نخواهیم داشت و هم حقوق دولت و هم حقوق مرزنشین و هم حقوق تاجر حفظ خواهد شد و از سوی دیگر نیز اشتغال، اموزش، بهداشت و تولید در مرزنشینی بهبود مییابد.
مویدی افزود: ما به دنبال تصویب این طرح در دولت کنونی هستیم اما اگر نشد در دولت بعدی پیگیری خواهیم کرد. این تجارت میتواند رسمیت یابد و از این طریق کشور درآمدهایی داشته باشد.
وی در مورد عدد ۲.۵ میلیاردی که از سوی تولیدکنندگان برای قاچاق لوازم خانگی اعلام میشود، گفت: تولیدکنندگان تحمل یک دستگاه غیرداخلی را ندارند که البته ما هم نداریم اما انها گاهاً بزرگنمایی میکنند. حجم قاچاق لوازم خانگی کمی بالاتر از یک میلیارد دلار است و عدد ۲.۵ میلیارد دلار درست نیست. تولیدکننده اگر حمایت ما را نداشته باشد نمیتواند موفق باشد از این رو شاید اعداد بالاتری بگویند.
مویدی افزود: از سویی دیگر در ویترین فروشگاهها شفاف سازی کرده ایم و مردم با استعلام از طریق *۱# میتوانند قاچاق یا داخلی بودن کالا را تشخیص دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد