میرنیوز
حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به اینکه چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟ گفت: برای اینکه بتوانیم توسعه مناسبی در فضای کسب و کار کشور ایجاد کنیم و هم بتوانیم اشتغال را در کشور حفظ و از ظرفیت های کشور به درستی استفاده کنیم باید از کسب و کارهایی که طی چند سال گذشته شکل گرفته است حمایت کنیم . بخشی از این کسب و کارها طی دو سه سال گذشته،دچار آسیب شدند.
وی ادامه داد: طی چند سال گذشته بخشی زیادی از کسب و کارهای کوچک در کشور دچار مشکل شدند،که به نظر می رسد برای آنها کمتر فکر شده است، بعد از هدفمندی یارانه ها که هزینه تمام شده قیمت کالا وخدمات افزایش یافت، به این مشکل بزرگ کارگاه ها توجه نکردیم، رفته رفته بخشی زیادی از آنها یا تعطیل شدند یا از بین رفتند. بعد از تشدید تحریم ها این عامل هم مزید بر مشکلات قبلی شد و خیلی از کارگاه های کشور دچار مشکل شدند، توصیه ما برای اینکه بتوانیم اقتصاد را قوی کنیم، این است که دست از توسعه بازار کار به شکل سرمایه گذاری برداریم.
حاج اسماعیلی بیان کرد: اینکه دولت هر ساله اعلام می کند که برنامه ریزی برای افزایش تعداد شغل دارد به معنی این است که می خواهد کارگاه های زیادی را در کشور ایجاد کند، یا ظرفیت جدیدی را در کشور ایجاد کند. در حال حاضر وقت این کار نیست. چرا که دولت برای سرمایه گذاری در کارهای جدید مشکل دارد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: به اندازه کافی دسترسی به منابع برای راه اندازی کسب و کارهای جدید نداریم، باید تمرکز بر اساس اولویت سنجی این باشد که همین کارگاه ها، که در کشور طی یک دهه گذشته شکل گرفته و فعالیت کرده اند و به دلایل متعددی در چرخه فعالیت بازار دچار مشکل شده اند، به مشکلات آنها رسیدگی کنیم. دولت باید به دو شکل با این مسئله برخورد کند، اول اینکه یک کمیته فنی در کشور از طرف وزارت صنعت و وزارتخانه هایی که دخیل در حوزه کسب و کار کشور هستند شکل بگیرد. مشاوره فنی و کارشناسی به این کارگاه بدهند تا این کارگاه ها بتوانند فعالیت کنند، یک بخش این مسائل است. دادن مشاوره فنی به کارگاه ها نیز حائز اهمیت است. برای اینکه بتوانند در شرایط سخت راهبرد جدیدی برای فعالیت انتخاب کنند، این کار نیاز به دانش و تجربه دارد.
وی بیان کرد: در چند سال گذشته بسیاری از کارگاه های کوچک شکل گرفتند و در مسیر تحریم دچار مشکل شدند، به اندازه کافی تجربه ندارند که بتوانند کارگاه را حفظ کنند و به فعالیت ادامه دهند. بنابراین دولت است که باید با تجمیع متخصصان و کارشناسان و خبرگان در یک کمیته اختصاصی مشاوره فنی لازم را ارائه دهد.
وی ادامه داد: دومین کار بانک ها هستند. دولت باید توصیه کند کارگاه های کوچک سرمایه در گردش خود را از طریق وام بانکی تهیه کنند و این مشکل هنوز حل نشده است. هنوز در رسانه ملی می بینیم که برخی نمایندگان دولت به برخی کارگاه ها در کشور مراجعه می کنند و بیان می کنند که قرار است وام دهیم و مشکل این دسته از افراد را حل کنیم. اما اگر بخواهیم مشکلات کارگاه ها را در کشور حل کنیم تا اثرگذاری مثبت در حوزه اشتغال و اقتصاد کشور داشته باشد، باید به صورت فراگیر کارگاه ها را مورد رصد و حمایت قرار دهیم.
حاج اسماعیلی بیان کرد: دولت باید برنامه ای را تدوین کند که مجموعه کارگاه های کوچک و متوسط را در کشور بتواند مدیریت کند. فقط به سراغ کارگاه های خاص نرویم. باید مجموعه کارگاه هایی که در کشور طی 10سال گذشته دچار مشکل شده اند را بتوانیم حمایت کنیم. اول از طریق مشاوره فنی و کارشناسی برای تغییر استراتژیک در تغییر کارگاه ها حمایت کنیم. تغییر استراتژیک به این می گویند که ممکن است خط تولید کارگاه کوچک و متوسط یک کالای خاص باشد. در حال حاضر آن کارگاه خاص به دلیل اینکه برخی از موادش ممکن است از خارج وارد شود و برخی از مواد آن ممکن است وابسته به ارز باشد، ممکن است هزینه تمام شده کالا برای آن کارگاه مقرون به صرفه نباشد. شرایط بازار کار و نحوه صادراتی که آن کارگاه دارد، دچار مشکل شده است. با تغییر جهتی که مبتنی بر سیاست فعلی کشور است، باید استراتژی جدید برای کارگاه ها ایجاد کنیم و به آنها کمک کنیم. این می تواند یک کار فنی و کارشناسی خوبی باشد.
وی اظهار داشت: خوب است که دولت از یک مسیر مناسب کارگاه ها را رصد کند. کارگاه های ما نیاز به سرمایه به گردش دارند، اگر سرمایه در گردش تأمین نشود نمی توانند فعالیت کنند. کشور فرصت هایی دارد که هنوز از آن استفاده نشده است. اولین فرصت و پتانسیل در کشور این است که مشارکت مردم را در اقتصاد گسترش دهیم. باید از مردم در حوزه بازار کار دعوت کنیم. حمایت هایی را به لحاظ قانونی انجام دهیم تا آنها اقدام کنند. دسترسی ایران به علم نوین بیشتر شده است. افراد نخبه و دانشمندی در کشور داریم که اگر فرصت ها را فراهم کنیم آنها می توانند بسیار علمی کشور به سمت تجاری سازی پیش ببرند و می توانند اقتصاد کشور را شکوفا کنند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر