میرنیوز
به گزارش ایسنا، آن دسته از واحدهای تولیدی که برای پروژهای وام گرفته و محل اجرای این پروژه را در رهن بانک گذاشتهاند، برای وصول بدهی اولویت همواره با محل اجرای پروژه است و تحت تملک بانک درمیآید.
این اواخر باز هم ارقام جدیدی از تعداد واحدهای تحت تملک بانکها اعلام میشود به گونهای که معاون هماهنگی امور اقتصادی میگوید: ۱۷۹۳ واحد تولیدی در تملک ۱۶ بانک قرار دارد که ۶۰ درصد این واحدها فعال هستند.
این درحالی است که هر بار ارقام متفاوتی در این زمینه مطرح میشود و بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی در این زمینه تاکنون آمار و ارقام دقیقی اعلام نکرده است.
البته پیش از این، عبدالناصر همتی رئیس کل سابق بانک مرکزی گفته بود که درباره تملک واحدهای صنعتی و تولیدی توسط بانکها اغراق میشود و غالب واحدهای تولیدی در تملیک بانکها صرفه اقتصادی نداشته و بطور میانگین بعد از گذشت ۵ سال نداشتن عملکرد اقتصادی، توسط بانکها تملیک شدهاند.
در این زمینه، برای بررسی وضعیت واحدهای تملیکی در بانکهای دولتی و خصوصی به گفتوگو با دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی و دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی پرداخته شد.
علیرضا قیطاسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آمارهای مختلفی از تعداد واحدهای تحت تملک بانکها ارائه میشود اما مرجع ما شرکت شهرکهای صنعتی است که طبق آخرین اعلام، تعداد واحدهای تولیدی تحت تملک بانکها در کل نظام بانکی کشور به فراوانی هر استان معادل ۱۷۰۰ واحد است. در این زمینه، لازم به ذکر است که تملک واحدها توسط بانکها موجب تعطیلی و ادامه فعالیت آنها نمیشود.
وی با بیان اینکه تعداد واحدهای تملیکی تنها در اختیار ۱۶ بانک نیست بلکه در کل نظام بانکی کشور قرار دارد، افزود: در این راستا، شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی با شرکت شهرکهای صنعتی تفاهم نامهای امضا کرد تا طبق چارچوب قواعد مربوطه، بانکها اعلام آمادگی کردند که چه واحدهای تولیدی در اختیار بانکها و چه آنهایی که در اختیار بانکها نیستند را واگذار کنند.
قیطاسی ادامه داد: این تفاهم نامه در اوایل اسفند ماه سال گذشته به بانکهای عضو شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی ارسال شده است.
محمد رضا جمشیدی نیز درباره تملک واحدهای تولیدی توسط بانکهای خصوصی به ایسنا توضیح داد: رقمی که از سوی معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور تقریبا درست است که بیشتر این واحدهای تملکی نیز در اختیار بانکهای دولتی است و تنها ۱۹ شرکت تحت تملک بانکهای خصوصی است.
دبیر کانون بانکهای خصوصی در ادامه گفت: تعداد کم واحدهای تولیدی تحت تملک بانکهای خصوصی به شرکت نکردن این بانکها در طرحهای اجرایی برمیگردد و از ۱۹ واحد تحت تملک بانکهای خصوصی یکی از آنها بعد از تملیک در اختیار صاحبان واحدها قرار گرفته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود