میرنیوز
کاظم خاوازی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: بخش کشاورزی همواره یک رکن اساسی رشد اقتصادی کشور بوده است و در صورتی که از بخش کشاورزی حمایتی در خور مانند رسیدن به موقع نهاده ها، آموزش و ترویج، قیمت گذاری و تسهیلات مناسب بشود، کشاورزی می تواند سیمای اقتصاد کشور را تغییر دهد.
وی افزود: ظرفیتها و استعداد زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد که در صورتی که زمینه شکوفایی آن فراهم شود انقلابی در اقتصاد کشور ایجاد می کند.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در صورتی که کشاورزی بر مبنای دانش و علم باشد و زنجیره از پیش طراحی شده داشته باشد که به صورت یکچارچه به مرحله اجرایی برسد، می توان با همین منابع و آب در اختیار، کشاورزی پیشرفته و بهتر و با تولید بیشتری در اختیار داشت.
و ی تصریح کرد: برای تحقق این امر باید نرخ های خرید تضمینی و قیمت گذاری محصولات کشاورزی با دقت بیشتری تعیین شود تا در نهایت رشد بخش کشاورزی رشد اقتصادی کشور را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
خاوازی اظهار داشت: دانشمندان و محققان بخش کشاورزی، می توانند قطبهای کشاورزی را برای مناطق خاص تعیین کنند که در این صورت رشد اقتصادی خوبی برای کشاورزی و اقتصاد کشور ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه تولید کننده ها و صادر کننده های بخش کشاورزی خُرد هستند گفت: این امر باعث می شود که کشاورزان از وضعیت تولید خود خبر نداشته باشند و تولید مازاد و ناهمگونی ایجاد کنند و از طرفی بازرگانان خرد نیز با یکدیگر رقابت های منفی و مخربی خواهند داشت.
معاون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات بر اساس مازاد تولید روش مناسبی به حساب نمی آید اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی باید بر اساس ذائقه کشور مبداء صادرات و تولید با برنامه صورت گیرد تا بتوان تولیدی پایدار داشت.
خاوازی با بیان اینکه توجه به تکمیل زنجیره های کشاورزی موضوعی اساسی است اظهار داشت: در صورتی که برخی از حلقه های تولید وضعیت مناسبی داشته باشند به معنی آن نیست که خروجی تولید مناسب و اقتصادی باشد بلکه باید تمام زنجیره های تولید را تقویت کرد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در واکنش به اینکه بخش کشاورزی چقدر ظرفیت افزایش تولید دارد گفت: برای تشخیص این امر معیارهای مناسبی وجود دارد به طوری که عملکرد تولید کننده نمونه بخش آبزیان کشور دو برابر سایر تولید کنندگان است این به معنی آن است که با تکرار و الگو برداری از نمونه این بخش، می توان تولید را دو برابر افزایش داد.
وی اظهار داشت: میزان تولید کشاورزان نمونه بخش باغبانی 8 تا 9 برابر و در بخش زراعت نیز 4 تا 5 برابر سایر تولید کنندگان است.
خاوازی تاکید کرد: با یک برنامه جامع می توان تعداد زیادی از تولید کنندگان کشور را به سمت کشاورزان نمونه سوق داد و به این طریق علاوه بر اینکه به اقتصاد خود بهره بردان کمک می شود به تولید، اشتغال و اقتصاد کشور نیز کمک خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر