میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد صالحینژاد در نشستی خبری با بیان اینکه اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی مناطق غرب و شمال غرب در ۱۰ استان کشور در حال انجام است، گفت: در سال ۹۳ مقرر شد که این طرح در ۲۲۷ هزار هکتار از اراضی استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و گلستان اجرا شود.
مدیر عامل مؤسسه جهاد نصر با اشاره به اینکه هدف از اجرای طرح مذکور جلوگیری از خروج آب از مناطق مرزی کشور بوده است، افزود: بر این اساس وزارت نیرو اجرای شبکههای اصلی و وزارت جهاد اجرای شبکه فرعی را به عهده گرفت.
صالحی نژاد افزود: هشت میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص داده شد که ۲.۷ میلیارد دلار آن سهم وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
به گفته این مقام مسئول، از ۲۲۷ هزار هکتار برنامه، ۷۷ هزار هکتار آن به بهره برداری رسیده و در تیرماه نیز ۲۵ هزار هکتار دیگر به بهره برداری خواهد رسید همچنین تا آخر شهریور ماه نیز بین ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار از این طرح به بهره برداری میرسد.
وی اظهار داشت: از مهمترین دستاوردهای این طرح افزایش بیش از پنج میلیون تنی محصولات زراعی و همچنین ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ هزار نفر است.
صالحی نژاد با اشاره به اجرای طرح جلوگیری از انتشار گرد و غبار در استانهای جنوبی کشور افزود: وزارت جهاد در این طرح جلوگیری و تثبیت عرصههای منشأ گرد و غبار را به عهده گرفت و مطالعات این کار به انجام رسید که بر اساس آن هفت کانون بحرانی در خوزستان در سطح ۳۵۰ هزار هکتار شناسایی شد که یکی از این هفت کانون فوق بحرانی بود.
وی ادامه داد: نسبت به نهال کاری و ایجاد فضای سبز در این کانونها اقداماتی انجام شد و مؤسسه جهاد نصر برای انتقال آب، کانالهایی به طول ۶۰ کیلومتر احداث کرد و از حوزه رودخانه کارون تا رودخانه جراحی با استفاده از ۵۵ سازه تقاطعی آب مورد نیاز برای مهار این کانونها تأمین شد.
صالحی نژاد با اشاره به طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام افزود: این طرح در دو فاز و به مساحت ۵۵۰ هزار هکتار شروع شد که در سال ۹۷ فاز اول طرح شامل ۲۹۵ هزار هکتار به بهره برداری رسید.
مدیر عامل مؤسسه جهاد نصر ادامه داد: با عنایت رهبری و همت دولت از محل صندوق توسعه یک و نیم میلیارد دلار در سال ۹۲ تأمین شد که ۱.۴ دهم میلیارد دلار به وزارت جهاد و ۱۰۰ میلیون دلار به وزارت نیرو برای ترمیم شبکههای اصلی اختصاص داده شد.
وی گفت: از جمله مهمترین دستاوردهای این طرح افزایش ۳.۵ میلیون تنی محصولات کشاورزی و صرفه جویی ۸۷۰ میلیون متر مکعب آب بوده است ضمن اینکه فاز یک طرح در سال ۹۹ به طور کامل تکمیل شد و بخشی از مطالعات فاز دوم انجام شده و بخشی نیز در دست اجراست و به محض تأمین اعتبار اجرای فاز دوم نیز آغاز میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود