میرنیوز
حسین راغفر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه، نگرش سیاست گذاران و مجریان مهمترین مانع تحقق اقتصاد قوی است، گفت: نگرش حاکم بر مسائل اقتصادی چالشهای اصلی را در جامعه ایجاد کرده است و به تبع آن مشکلات عدیده اقتصادی امروز مثل بیکاری، تورم، جهش نرخ ارز و آسیب پذیری در برابر تکانههای خارجی دور از ذهن نبوده است.
این استاد دانشگاه گفت: اولین قدم برای تحقق اقتصاد قوی اصلاح این نگاه و نگرش موجود است، بر این اساس با اصلاح این نگاه میتوان انتظار تغییر کارکردهای نظام مالیاتی و بانکی کشور را داشت.
وی افزود، کارکردهای امروز نظام بانکی کشور بایستی متحول شود، در واقع تغییرات باید به نحوی باشد که منابع و سپردههای خرد مردمی به سمت تولید هدایت شود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه، با اصلاح کارکردهای نظام مالیاتی، میتوان به مالیات ستانی عادلانه از فعالیتهای کاذب و رانتی اقتصاد امیدوار بود، تاکید کرد، در خال حاضر عدم مالیات ستانی از فعالیتهای سوداگرانه مثل خرید وفروش ارز، سکه، مسکن و حتی درآمد سهام یک نقصان تلقی میشود.
راغفر گفت: بایستی در راستای این اصلاحات برای تحقق اقتصاد قوی، حمایتهای مالیاتی از تولیدکنندگانی که از انرژی ارزان بهره مند میشود پایان یابد. از سوی دیگر بسیار از فعالیتهای صادراتی مثل صادرات مواد خام معدنی امروز معاف از مالیات است که تمام این رویهها باید اصلاح شود.
وی ادامه داد، همچنین بایستی این درآمدهای مالیاتی به صورت مستقیم برای حمایت از تولید اختصاص داده شوند، بر این اساس به نظر میرسد اصلاح فوری نظام بانکی و مالیاتی کشور یک ضرورت انکار ناپذیر در مسیر تحقق اقتصاد قوی است.
به گفته این استاد دانشگاه، درآمدهای حاصل از مالیات ستانی از فروش منابع طبیعی کشور باید به اشکال دیگر به سرمایه تبدیل شود. به عبارت ساده تر این منابع بایستی در اختیار آموزش، بهداشت و همچنین فعالیتهای مرتبط با تحقیق و توسعه قرار گیرد.
راغفر با بیان اینکه، در شرایط فعلی به نوعی بازگشت به قانون اساسی با هدف اجرای تعهدات دولت در برابر مردم نیاز داریم، گفت: تعهدات دولت به مردم مانند اموزش و پرورش رایگان، خدمات بهداشت و درمانی و.... جزو وظایف انکار ناپذیر است اما شرایط تحقق آنها در گرو شکل گیری اقتصادی قوی است.
وی افزود، به هر ترتیب با چرخههای به هم پیوسته از علتها و معلولها مواجه هستیم و با تحقق هر یک از این مراحل می توان به شکوفایی ظرفیتهای مردمی بالقوه نیز امیدوار بود که در این صورت شاهد یک جهش اقتصادی نیز خواهیم بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر