میرنیوز
به گزارش ایسنا، طی سال گذشته در پی سقوط ارزش بازار سرمایه و متضرر شدن تعداد زیادی از سرمایه گذاران، زخم خوردگان از ریزشهای بورس به بازار رمزارزها پناه آوردند که توجهها را به این بازار جلب کرد اما غیرقانونی بودن مبادله رمز ارزها بین افراد و خروج سرمایه از کشور در پی این امر به اختلافات در این بین شدت بخشید.
سرانجام، بانک مرکزی به شرکت شاپرک اعلام کرد به پرداخت یاران و پذیرندگان پشتیبانی شده در نظام پرداخت کشور اطلاع دهد که درگاههای ارائه دهنده رمز ارزها را مسدود کنند.
پس از این، با ورود به سال جاری، مطرح شد که همچنان شرکتهای اصلی ارائه دهنده درگاه پرداخت تحت نظارت شاپرک به ویژه در قالب IPG به صرافیهای آنلاین فروش رمزارزها خدمات میدهند که رئیس مجلس در واکنش به این موضوع، در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدودسازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافیهای ارز دیجیتال شد و به صراحت اعلام کرد که اکتفای صرف به اعلام ممنوعیت مبادلات رمزارزها نمیتواند رافع مسئولیت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باشد.
همچنین، در نامه قالیباف تاکید شد که بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی در اسرع وقت ضمن ارائه برآورد قابل اتکا از آینده این فناوری و اثر آن بر اقتصاد و به ویژه نظام پولی و مبادلات کشور، مقررات لازم را برای فعالیت در مبادلات رمزارزها تدوین و نسبت به نظام مندکردن فعالیت رمز ارزها اقدام کند و تا آن زمان درصورت متضرر شدن مردم به واسطه وجود درگاههای پرداخت دارای مجوز از بانک مرکزی در این سایتها، بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.
پس از شدت گرفتن این موضوع در بازار رمزارزها، رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به آن گفت که تا زمان ترسیم نقشه راه در این زمینه از مسدودسازی درگاههای پرداخت صرافیها خودداری میکند که به اعتقاد کارشناسان، دلیل اینکه تاکنون بانک مرکزی به اعطای مجوز به صرافیهای آنلاین رمز ارز ورود نکرده، این است که تصور میکند با اعطای مجوز به آنها، بایستی کلیه ریسکهای آنها را نیز قبول کند.
از سوی دیگر، وزیر اقتصاد درباره نحوه مدیریت بازار رمزارزها نیز معتقد است که در این زمینه باید فعالانه مدیریت و عمل کرد تا بتوان مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل رساند.
اما به تازگی نامهای از سمت دفتر نهاد ریاست جمهوری خطاب به رئیس کل بانک مرکزی منتشر شده است که در آن ذکر شده "با توجه به درخواست بیش از ۶۰ هزار نفر از متعاملین و کسبوکارهای تبادل رمزارز جهت جلوگیری از مسدود سازی درگاههای پرداخت اینترنتی اقدام لازم انجام شود".
بنابراین، در شرایطی که آمارها حکایت از ورود ۱۲ میلیون ایرانی به بازار رمز ارزها دارد به گونهای که ۷۷ درصد آنها با هدف حفظ ارزش پول پا به این بازار گذاشتهاند، بیش از پیش احساس میشود که باید سیاست و تصمیم معقول و مناسب از سوی مسئولان درنظر گرفته شود تا ضرر و نگرانیهای مردم نسبت به سرمایههای خود از بین برود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی است
هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران: سه طرح بزرگ ملی به زودی افتتاح می شود
گزارش روزانه بورس شنبه ۱۰ آذر؛ رشد ۴۷۰ هزار واحدی، شاخص کل را از نفس انداخت
خدمات تابلوسازان شهری نرخگذاری میشود
تمام تلاشمان را میکنیم تا در ماههای سرد سال قطعی گاز نداشته باشیم
کمترین نرخ تورم اوراسیا متعلق به ارمنستان است
سرعت فرسایش خاک در ایران بیش از ۴ برابر معمول جهانی است
افزایش ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی قبض برق ۷۵ درصد مشترکان
قیمت دلار و یورو شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳؛ ترمز افزایش قیمت دلار کشیده شد
فرآیند معاملات در سامانه ارز تجاری اعلام شد
مراقبت از خاک با آموزش شدنی است
ترانزیت ۴.۷ میلیون تنی در جادههای کشور
کاهش قیمت جهانی طلا در ماه جاری
مصرف گاز روند صعودی گرفت
رشد ۱۶۶۹۸ واحدی شاخص کل در ابتدای معاملات بازار
ناترازی بانکها، نتیجۀ بدهیهای سنگین دولت
مولدسازی، فرصتی برای رشد اقتصادی با استفاده از درسهای خصوصیسازی
زمینهای خالی سازمان زمین و مسکن دو برابر مساحت شهرهای کشور است
بارش باران و کاهش نسبی دما در نوار شمالی کشور
ترافیک سنگین محورهای شمالی؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
پیامک آغاز پرداخت سود ۵ میلیونی سهام عدالت، کلاهبرداری است
ترافیک سنگین محورهای شمالی ۹ آذر؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
مسئول توقف قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع کیست؟
وزیر نفت: خط قرمز دولت محدودیت در تحویل گاز خانگی است
خط قرمز دولت ایجاد محدودیت در گاز تحویلی به بخش خانگی است
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد